Vištiena Paillard – virėjų pora
Tai stebėtinai paprasta pagaminti viščiukų pailiaras namuose, kurių skonis tarsi iš prancūziško bistro! Jis išeina minkštas ir išplikytas aštriame, pikantiškame padaže – puikus patiekalas lengvoms savaitės vakarienėms ar sužavėti draugus. Visi visada nori sekundžių mūsų namuose!
Kodėl mums patinka šis receptas
Jei ieškote recepto, kuriame parašyta: „Aš žinau, ką darau virtuvėje“, bet kurį iš tikrųjų paprasta sudėti, du žodžiai: viščiukų pailiaras. Šis klasikinis prancūziškas receptas yra elegantiškai paprastas ir vienas geriausių receptų, kuriuos renkame norėdami padaryti įspūdį draugams ir šeimos nariams.
Pirmą kartą patiekalą paragavome prancūzų restorane, esančiame netoli namų, ir taip buvo taip absoliučiai pilnas skonio, turėjome patys išbandyti receptą. Štai mūsų versija, kai švelnūs kotletai yra apibarstyti aštriame, pikantiškame padaže, dėl kurio norėsite švariai nulaižyti lėkštę! Patiekite su rukolos salotomis ir jos yra įmantrios, tinkančios svečiams, tačiau puikiai tinka vakarienei.
„O mano skonis čia toks geras! Vištiena buvo sultinga, bet kieta. Ir tada padažas: galėčiau išgerti šį padažą iš puodelio! Neįtikėtino skonio ir lengvai pagaminamas.” -Tanve
Kas yra vištienos paillardas?
Vištienos paillardas yra klasikinis prancūziškas patiekalas, kurio pagrindinį vaidmenį atlieka vištienos krūtinėlė be kaulų, be odos, susmulkinta iki plonos, vienodo storio. Tiesą sakant, „paillard“ prancūzų kalba reiškia „šukutės“, o tai reiškia suplotą vištienos formą, o ne padažą. Sumušimo technika leidžia greitai paruošti maistą, todėl gaunamas gražiai parudavęs kotletas su švelniu, sultingu vidumi. Tai nėra neįprasta prancūzų bistro meniu ar Niujorko restoranuose.
Ingredientai vištienos kepsninėje
Kaip ir bet kuris geras prancūziškas receptas, vištienos paillardas priklauso nuo ingredientų kokybės. Štai ką turėsite žinoti, kad šis receptas būtų blizgus:
- Vištienos krūtinėlė: Jei įmanoma, pirkite ekologišką vištieną. Ieškokite vištienos krūtinėlių be kaulų arba, jei įmanoma, kotletų.
- Sviestas: Prancūziškas vištienos kepimo būdas yra svieste! Patiekalui pagardinti mėgstame sūdytą sviestą. Jei norite, galite pakeisti alyvuogių aliejų
- Česnakai: Švieži česnakai yra raktas į skonį; nenaudokite stiklainiuose supakuoto česnako, nes jis dažnai būna kartaus ar rūgštaus skonio.
- Askaloniniai česnakai: Askaloniniai česnakai suteikia subtilų svogūnų skonį. Geltonąjį svogūną pakeiskite žiupsneliu!
- Obuolių sidro actas: Tik ACV užuomina padažui suteikia aštrumo.
- Akmeninės maltos garstyčios: Žvaigždė čia yra akmens maltos garstyčios, kurios padažui suteikia pikantiško skonio ir gražios išvaizdos. Naudokite Dižono garstyčias žiupsneliu.
- Baltasis vynas arba vištienos sultinys: Dėl rafinuoto nuojautos, gaminimas su baltuoju vynu padažui suteikia gyvumo. Be to, gamindami galite gerti stiklines iš butelio!).
Kaip papuošti vištienos krūtinėlę
Svarbiausia vištienos kepsninės dalis yra „paillard“ dalis: iš vištienos formuojami ploni kotletai, kad jie iškeptų tolygiai. Tradiciškai vištienos paillardas sumušamas, kad išeitų minkštas. Štai ką reikia padaryti, kad prieš gaminant vištienos krūtinėlę supjaustytumėte drugeliu:
1 veiksmas: Uždėkite ranką ant vištienos krūtinėlės viršaus. Aštriu peiliu atsargiai perpjaukite krūtinę horizontaliai, palikdami kraštą nepažeistą, kad ji galėtų atsiverti kaip knyga.
2 veiksmas: Išskleiskite vištienos krūtinėlę, tada supjaustykite išilgai klostės, kad atskirtumėte dvi puses (kiekviena pusė yra kotletas).
3 veiksmas: Uždenkite vištieną plastikine plėvele ir lengvai sutrinkite plaktuku arba sunkia keptuve, kad ji būtų tolygaus 1/4 colio storio.
Vištienos paillardo patiekimo būdai
Vištienos kepsnys dažnai patiekiamas su rukolos salotomis, nes tai suteikia pikantiškam vištienai gražaus gaivaus kontrasto. Štai keletas mūsų mėgstamiausių paprastų būdų jį pateikti:
Likučių saugojimas
Likusios vištienos paillardas gerai laikosi: likučius laikykite šaldytuve iki 3 dienų. Prieš patiekdami švelniai pakaitinkite ant viryklės.
Labiau mėgstamos vištienos vakarienės
Šis vištienos paillard receptas yra dar viena žvaigždė iš mūsų mėgstamiausių vištienos vakarienės idėjų! Dar keletą rekomenduojame išbandyti:
Dietos užrašai
Šis vištienos paillard receptas yra be glitimo. Jei norite be pieno, naudokite alyvuogių aliejų arba veganišką sviestą.
Dažnai užduodami klausimai
Vištiena iškepa, kai pasiekia 165 °F vidinę temperatūrą. Taip pat galite patikrinti, ar ji iškepė, įpjaudami storiausią vištienos vietą ir įsitikindami, kad ji nebėra rausva.
absoliučiai! Paprastas padažas su citrina, sviestu ir žolelėmis yra klasikinis derinys. Taip pat galite būti kūrybingi su kitais padažais, pavyzdžiui, kreminiu grybų padažu arba pomidorų padažu.
Geriausia vištienos paillardą virti prieš pat patiekiant, kad būtų optimali tekstūra ir skonis. Tačiau galite iš anksto susmulkinti vištienos krūtinėlę ir laikyti jas šaldytuve, kol paruošite virti. Likučiai laikomi šaldytuve iki 3 dienų.
Spausdinti
Aprašymas
Tai stebėtinai paprasta pagaminti viščiukų pailiaras namuose, kurių skonis tarsi iš prancūziško bistro! Jis išeina minkštas ir išplikytas aštriame, pikantiškame padaže – puikus patiekalas lengvoms savaitės vakarienėms ar sužavėti draugus. Visi visada nori sekundžių mūsų namuose!
- 2 be kaulų vištienos krūtinėlės be odos arba 4 kotletai (1–1 ½ svaro, ekologiški, jei įmanoma)*
- 1 į 1 1/4 šaukštelis košerinė druska
- Šviežiai malti juodieji pipirai
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 česnako skiltelės, susmulkintos
- 1 askaloniniai česnakai, malti (arba 3 šaukštai malto geltonojo svogūno)
- 2 arbatiniai šaukšteliai obuolių sidro actas
- 1 valgomasis šaukštas akmens maltų garstyčių (arba Dižono garstyčių)
- ½ puodelio sauso baltojo vyno arba vištienos sultinio
- 2 šaukštai sūdyto sviesto (arba alyvuogių aliejaus arba veganiško sviesto)
- Smulkiai pjaustytų šviežių petražolių, papuošimui (nebūtina)
- Nusausinkite vištieną popieriniu rankšluosčiu. Jei naudojate krūtinę, perpjaukite jas per pusę horizontaliai (jei pirkote kotletus, šį žingsnį praleiskite). Jei pageidaujate, patalpinkite vištienos kotletus tarp dviejų plastikinės plėvelės gabalėlių ir padėkite ant pjaustymo lentos. Naudodami plaktuką arba sunkią keptuvę sutrinkite juos iki 1/4 colio storio.
- Vištieną iš visų pusių pabarstykite košerine druska (jei turite 1,5 svaro vištienos, naudokite iki 1 ¼ arbatinio šaukštelio košerinės druskos) ir juodųjų pipirų.
- Į didelę keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite vištieną ir kepkite po 3–5 minutes iš kiekvienos pusės, kol apskrus iš abiejų pusių. Kai vidinė temperatūra yra 165 °F arba centras nebėra rausvas, išimkite į lėkštę.
- Toje pačioje keptuvėje sumažinkite ugnį iki minimumo ir suberkite susmulkintą česnaką ir askaloninius česnakus. Virkite apie 1 minutę, kol česnakas taps kvapnus, tada įmaišykite obuolių sidro actą, garstyčias ir baltąjį vyną (arba vištienos sultinį). Užvirkite, iš keptuvės nubraukite rudas gabalėlius, kad gautumėte papildomo skonio.
- Sumažinkite iki ugnies, tada sudėkite sviestą. Troškinkite, kol šiek tiek sutirštės, apie 2 minutes.
- Patiekite šiltą, padažu apšlakstydami vištieną. Jei norite, papuošimui pabarstykite kapotomis petražolėmis. Likučiai šaldytuve laikomi iki 3 dienų.
- Kategorija: Pagrindinis patiekalas
- Metodas: Viryklė
- Virtuvė: prancūzų
- Dieta: Be glitimo