Saldžiųjų bulvių salotos – Skinnytaste
Šios sveikos saldžiųjų bulvių salotos su avokadu derina saldžius, kreminius, šiltus ir šaltus elementus ir jas galima mėgautis šiltomis arba šaltomis. Tai puikus vegetariškas patiekalas ar garnyras.
Saldžiųjų bulvių salotos
Jei ieškote patiekalo, kuris būtų ne tik kupinas skonio, bet ir maistingų medžiagų, šios saldžiųjų bulvių avokadų salotos yra puikus pasirinkimas. Jame dera skrudintos saldžiosios bulvės su kreminiu avokadu ir kūdikių rukola ir puikiai tinka kaip garnyras arba pagrindinis patiekalas be mėsos. Skrudinant saldžiąsias bulves išryškėja natūralus jų saldumas ir suteikiama šiek tiek karamelizuota išorė, kuri gražiai kontrastuoja su avokadu. Kad pagerinčiau jų skonį, prieš skrudindama saldžiąsias bulves išmečiau į alyvuogių aliejų, druską ir papriką. Puikiai tinka pietums ar lengvai vakarienei. Jei norite sotesnių salotų, išbandykite mano kopūstų salotas su skrudintomis saldžiomis bulvėmis ir džiovintomis vyšniomis arba žaliųjų deivės bulvių salotas su raudonomis bulvytėmis.
Ko Jums prireiks
Šiose salotose maistinių medžiagų turinčios daržovės derinamos su obuolių sidro vinigrete, štai šie ingredientai: (Žiūrėkite visą receptą su išmatavimais žemiau esančioje receptų kortelėje.)
- Saldžiosios bulvės: Saldžiąsias bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
- Alyvuogių aliejus: Prieš kepdami bulves aptepkite alyvuogių aliejumi.
- Prieskoniai: Saldžioji paprika, česnako milteliai, košerinė druska, juodieji pipirai
- Raudonasis svogūnas prideda šiek tiek traškumo.
- Arugula: Pipirinė rukola papildo bulvių saldumą.
- Avokadas suteikia kreminės tekstūros ir širdžiai naudingų riebalų.
- Saldžiųjų bulvių salotų padažas: Alyvuogių aliejus, obuolių sidro actas, medus, druska, kmynai
Kaip pasigaminti saldžiųjų bulvių salotas
Skrudinkite saldžiąsias bulves, paruoškite padažą ir viską sumaišykite, kad gautumėte šį paprastą saldžiųjų bulvių avokadų salotų receptą. Recepto kortelės apačioje yra visos instrukcijos.
- Pagardinkite saldžiąsias bulves: Mažame dubenyje sumaišykite 4 prieskonius. Bulves apšlakstykite aliejumi ir pagardinkite prieskonių mišiniu.
- Skrudintos saldžiosios bulvės: Kepkite bulves apie 30 minučių 400 ° F temperatūroje, išmesdami iki pusės.
- Padarykite padažą: Dideliame dubenyje išplakite vinaigreto ingredientus ir suberkite raudonuosius svogūnus.
- Paruoškite salotas: Į padažą įpilkite karštų saldžiųjų bulvių ir palikite atvėsti bent 5 minutes. Kai atvės, sudėkite rukolą ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei druska.
- Pridėti avokadą: Padalinkite salotas į 4 dubenėlius, jei reikia, įberkite daugiau druskos ir pipirų, o ant kiekvieno uždėkite avokado.
Variacijos
- Bulvės: Pakeiskite sviestinį moliūgą.
- Svogūnai: Raudonuosius svogūnus pakeiskite askaloniniais česnakais arba laiškiniais svogūnais.
- Žalieji: Rukolą pakeiskite špinatais.
- paprika: Jei neturite saldaus, tiks ir rūkyta paprika.
- Actas: Sub baltojo vyno actas arba raudonojo vyno actas.
- Saldiklis: Vietoj medaus naudokite klevų sirupą arba agavą.
- Sūris: Įdėkite ožkos arba fetos sūrio.
Aptarnavimo pasiūlymai
Saldžiųjų bulvių avokadų salotos puikiai tiks lengviems pietums, šašlykams ar garnyrui prie ant grotelių keptos mėsos ar keptos vištienos. Jei patiekiate jį vakarėlyje arba norite, kad patiekalą užbaigtų kita pusė, kukurinės duonos bandelės, veggie kabobai ar brokolių salotos būtų geras pasirinkimas.
Sandėliavimas
- Maisto ruošimas: Šios salotos puikiai išlaiko likučius, todėl puikiai tinka ruošiant maistą. Tik prieš patiekdami būtinai įdėkite avokadą, kad jis nepajuoduotų.
- Šaldytuvas: Laikykite jį sandariame inde 3 dienas. Valgykite šaltą arba palikite stovėti ant stalo 30 minučių, kad sušiltų iki kambario temperatūros.
Daugiau jums patikusių saldžiųjų bulvių receptų
Išeiga: 4 porcijos
Porcijos dydis: 2 puodeliai
-
Įkaitinkite orkaitę iki 400 F.
-
Saldžiųjų bulvių kubelius sudėkite ant kepimo skardos. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir išmaišykite. Mažame dubenyje sumaišykite papriką, česnako miltelius, 1/2 šaukštelio druskos ir juodųjų pipirų.
-
Prieskonių mišinį pabarstykite ant bulvių ir išmaišykite, kad susimaišytų. Kepkite 13–15 minučių, išmeskite, tada kepkite dar 13–15 minučių arba kol suminkštės.
-
Kol saldžiosios bulvės kepa, dideliame dubenyje sumaišykite salotų padažą ir suberkite svogūnus.
-
Iškeptas saldžiąsias bulves išimkite iš orkaitės ir, kol dar karštos, sumeskite jas į didelį dubenį su salotų padažu, tada leiskite atvėsti bent 5 minutes.
-
Kai atvės, supilkite rukolą, 1 arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus ir 1/8 arbatinio šaukštelio druskos ir gerai išmaišykite.
-
Padalinkite į 4 dubenėlius, pagal skonį pasūdykite ir pabarstykite pipirais, tada kiekviename dubenyje užpilkite 1 uncija avokado.
Paskutinis žingsnis:
Palikite įvertinimą ir komentarą ir praneškite mums, kaip jums patiko šis receptas! Tai padeda mūsų verslui klestėti ir toliau teikti jums nemokamus aukštos kokybės receptus.
Patiekimas: 2 puodeliai, Kalorijos: 290 kcal, Angliavandeniai: 35 g, Baltymai: 3.5 g, Riebalai: 16 g, Sotieji riebalai: 2 g, Natris: 543,5 mg, Pluoštas: 7 g, Cukrus: 8.5 g