Ant grotelių kepti baklažanai su feta – Skinnytaste

Jei šią vasarą jums reikia lengvo garnyro, šis ant grotelių keptas baklažanas su fetos sūriu puikiai tiks prie visko, ką kepate ant grotelių.

Ant grotelių kepti baklažanai su feta
Tai tikrai paprastas vasariškas garnyras, išryškėja raudonėlio skonis ir jam nereikia jokio garnyro – nors užbarstytas šiek tiek daugiau džiovintų raudonėlių niekada nepakenktų! Remiantis kai kuriais mano atliktais tyrimais, baklažanų tekstūra yra geresnė – traškesnė lauke – jei kepate ant grotelių neuždengtą. Štai kodėl pirmoji pusė yra ant atvirų grotelių, tačiau sūris per ilgai išsilydo neuždengtas, todėl skirtumą padalinau. Patiekite su kepta tilapijos raudonėliu arba šiais oro gruzdintuvės vištienos kotletais.

Baklažanų ingredientai
Štai viskas, ko jums prireiks gaminant šį ant grotelių keptą baklažaną su feta. Norėdami sužinoti tikslius išmatavimus, slinkite į apačią.
- Baklažanas
- Raudonojo vyno actas
- Pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
- raudonėlis
- Česnakai
- Košerinė druska
- Fetos sūris
Kaip pasigaminti ant grotelių keptą baklažaną su feta
Štai kaip pasigaminti šį ant grotelių keptą baklažaną su feta! Išsamios instrukcijos pateiktos žemiau esančioje recepto kortelėje.



- Įkaitinkite grilis aukštyn.
- Nukirpkite galus nuimkite nuo baklažanų ir supjaustykite jį skersai 12 1/2 colio storio griežinėliais.
- Plakti kartu sumaišykite raudonojo vyno actą, alyvuogių aliejų, džiovintą raudonėlį, česnaką ir druską.
- Ant grotelių kepti baklažanąt, neuždengtas, 5 minutes, tada apverskite. Šaukštu arba šepetėliu aptepkite visą česnako ir žolelių mišinį ant viršūnių, tolygiai pabarstykite feta, tada uždenkite groteles ir toliau kepkite, kol sūris išsilydys, o baklažanai suminkštės.
- Perdavimas į serviravimo lėkštę ir patiekite karštą arba šiltą.

Ką patiekti su ant grotelių keptais baklažanais
Šis lengvai kepamas baklažanas su feta yra puikus garnyras vakarienei. Jis puikiai dera su bet kuriuo iš šių:

Daugiau baklažanų receptų, kurie jums patiks

Išeiga: 4 porcijos
Porcijos dydis: 3 griežinėliais
Įkaitinkite grilį iki aukšto lygio.
Nupjaukite baklažanų galus ir supjaustykite jį skersai 12 1/2 colio storio griežinėliais. Tik griežinėlių viršūnes lengvai pabarstykite druska.
Mažame dubenyje suplakite raudonojo vyno actą, alyvuogių aliejų, džiovintą raudonėlį, česnaką ir druską.
Baklažano griežinėlius dėkite ant grotelių sūdyta puse į viršų. Kepkite ant grotelių neuždengę 5 minutes, tada apverskite.
Šaukštu arba šepetėliu aptepkite visą česnako ir žolelių mišinį ant viršūnių, tolygiai pabarstykite feta, tada uždenkite groteles ir toliau kepkite, kol sūris išsilydys ir baklažanai suminkštės, dar maždaug 5 minutes.
Ant grotelių keptus baklažanus perkelkite į serviravimo lėkštę ir patiekite karštą arba šiltą.
Paskutinis žingsnis:
Palikite įvertinimą ir komentarą ir praneškite mums, kaip jums patiko šis receptas! Tai padeda mūsų verslui klestėti ir toliau teikti jums nemokamus aukštos kokybės receptus.
Patiekimas: 3 griežinėliais, Kalorijos: 106 kcal, Angliavandeniai: 9.5 g, Baltymas: 3.5 g, Riebalai: 6.5 g, Sotieji riebalai: 2.5 g, Cholesterolis: 12.5 mg, Natris: 305 mg, Pluoštas: 4.5 g, Cukrus: 5 g