Uogų sagtis – Skinnytaste
Šis Mixed Berry Buckle, kaimiškas pyragas su sultingomis, sezoninėmis mėlynėmis, avietėmis ir gervuogėmis, yra puikus vasaros desertas.
Uogų sagtis
Jei nesate susipažinę su sagtimi, tai senamadiškas desertas, pavadintas „sagtimi“ dėl to, kaip tešla susisega ar trupa aplink vaisius kepant. Tai – torto ir vaisių krapštuko kryžius, ir tai skanu. Kepdamos uogos išskiria savo sultis, sukurdamos drėgno, vaisinio gėrio kišenes, kurios suteikia natūralaus saldumo ir aitrumo, papildančio pyragą. Keletą kartų žaidžiau su šiuo uogų sagties receptu, kad jis būtų lengvas, kol dar drėgnas ir skanus, ir labai džiaugiuosi rezultatais! Jei norite daugiau uogų desertų, nepraleiskite mano mėlynių pasukų pyrago, trigubo uogų traškumo ir raudonų, baltųjų ir mėlynių smulkmenų.
Uogų sagties ingredientai
Štai ko jums reikės norint pagaminti šį uogų sagties pyragą su šviežiomis uogomis. Tikslius išmatavimus žiūrėkite žemiau esančioje recepto kortelėje.
- Universalūs miltai yra šios uogų sagties pagrindas.
- Kepimo soda ir kepimo milteliai užtikrinti, kad pyragas pakiltų ir būtų erdvios tekstūros.
- Košerinė druska subalansuoja saldumą ir išryškina kitų ingredientų skonį.
- Mažai riebios pasukos išlaiko pyragą lengvą ir prideda drėgmės.
- Sviestas: Aš naudoju tik nedidelį kiekį sviesto, nes obuolių padažas padeda sudrėkinti pyragą.
- Šviesiai rudas cukrus: Sezono metu uogos yra natūraliai saldžios, todėl nereikia dėti daug cukraus.
- Nesaldintas obuolių padažas pakeičia sviestą ir sumažina kalorijų kiekį.
- Kiaušiniai surišti tešlą.
- Vanilės ekstraktas sustiprina skonį ir suteikia subtilaus saldumo.
- Uogos: Naudokite vienodą kiekį mėlynių, aviečių ir gervuogių.
Kaip pasidaryti uogų sagtį
Šis paprastas uogų sagties receptas netrunka išplakti. Įdėję į orkaitę, pasiruoškite mėgautis gardžiu, šiltu desertu su sultingomis uogomis ir švelniais trupiniais. Norėdami pamatyti visą receptą, slinkite į apačią.
- Paruošimas: Įkaitinkite orkaitę iki 350 F. Apipurkškite 9 colių apvalią kepimo skardą kepimo purškikliu. Dugną išklokite pergamentiniu popieriumi ir dar patepkite aliejumi.
- Sausi ingredientai: Dideliame dubenyje išplakite miltus, kepimo miltelius, soda ir druską.
- Drėgni ingredientai: Vidutiniame dubenyje išplakite pasukas, lydytą sviestą, cukrų, obuolių padažą, kiaušinius ir vanilę.
- Sujungti viską: Supilkite šlapius ingredientus į sausus ir švelniai išmaišykite, kol vos vos susimaišys, atsargiai, kad nepermaišytumėte. Švelniai suberkite uogas.
- Kepti: Supilkite tešlą į paruoštą skardą ir kepkite 40–45 minutes.
Variacijos
Viena iš išskirtinių mišrių uogų sagties savybių yra jos universalumas. Nors mėlynių sagtis yra populiariausia, ją galima gaminti su įvairiomis uogomis, tokiomis kaip mėlynės, avietės, gervuogės ir braškės, todėl ją galima pritaikyti prie to, kas šviežia ir prieinama.
- Viena uoga: Sumaišytas uogas pakeiskite 3 ½ puodelio vienos uogos.
- Jei uogoms ne sezonasnaudokite šaldytas uogas.
- Kiti vaisiai: Pabandykite pridėti kitų vaisių, pavyzdžiui, persikų ar braškių.
- Citrusiniai: Į šlapius ingredientus įberkite citrinos ar apelsino žievelės, kad gautumėte gaivių citrusinių vaisių aromatą.
- Padarykite jį be cukraus naudojant vienuolių vaisių rudąjį cukrų.
Kaip patiekti uogų sagties pyragą
Uogų sagties pyragą geriausia patiekti šiltą. Norėdami jį pakelti, patiekite su nedideliu kaušeliu vanilinių ledų, vanilinio jogurto ar plaktos grietinėlės. Norėdami gauti sveikesnių plaktos grietinėlės pasirinkimų, išbandykite mano jogurto plaktą grietinėlę arba plaktą kokosų grietinėlę be pieno.
Sandėliavimas
Mišrią uogų sagtį geriausia valgyti šiltą iškart iškepus. Tačiau jei turite likučių, laikykite juos šaldytuve 5 dienas. Trumpai kepkite pyragą mikrobangų krosnelėje, kol sušils, arba leiskite jam sušilti ant stalo.
Daugiau jums patikusių uogų desertų
Išeiga: 12 porcijos
Porcijos dydis: 1 gabalas
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių. Apipurkškite 9 colių apvalią kepimo skardą kepimo purškikliu. Dugną išklokite pergamentu ir apipurkškite pergamentu.
-
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, soda ir druską. Atidėti.
-
Vidutiniame dubenyje išplakite pasukas, lydytą sviestą, cukrų, obuolių padažą, kiaušinius ir vanilę iki vientisos masės. Supilkite šlapius ingredientus į sausus ingredientus ir švelniai sulankstykite, kad vos vos susimaišytų – kai kurie gabalėliai yra gerai ir būkite atsargūs, kad nepermaišytumėte.
-
Vėl švelniai suberkite uogas, kol susimaišys ir liks keli gumuliukai.
-
Tešlą paskleiskite į paruoštą skardą lygiu sluoksniu. Likusiu cukrumi tolygiai pabarstykite paviršių.
-
Kepkite, kol viršus pasidarys auksinis, o į centrą įsmeigtas dantų krapštukas išeis be tešlos, 40–45 minutes. Patiekite šiltą.
Paskutinis žingsnis:
Palikite įvertinimą ir komentarą ir praneškite mums, kaip jums patiko šis receptas! Tai padeda mūsų verslui klestėti ir toliau teikti jums nemokamus aukštos kokybės receptus.
Šį pyragą geriausia valgyti iškart po jo pagaminimo.
Patiekimas: 1 gabalas, Kalorijos: 145 kcal, Angliavandeniai: 26 g, Baltymas: 4 g, Riebalai: 3 g, Sotieji riebalai: 1.5 g, Cholesterolis: 36.5 mg, Natris: 144 mg, Pluoštas: 2.5 g, Cukrus: 12 g