Rudens salotos su kriaušėmis ir gorgonzola

Man patinka geros salotos su daug tekstūros ir skonių, o šios rudens salotos puikiai tinka. Saldžios kriaušės, medaus Dižono padažas, traškūs pekano riešutai ir kreminis gorgonzolos sūris sukuria gardų rudens patiekalą, kuriam sunku atsispirti.

Rudens salotos su kriaušėmis ir gorgonzola
Šios rudeninės salotos su kriaušėmis ir gorgonzola yra sveikas jūsų rudens stalo priedas. Šviežių ingredientų derinys kiekvienam kąsneliui suteikia skonio pliūpsnį. Tai paprastas ir elegantiškas, puikus garnyras greitoms vakarienėms ir šventėms. Norėdami gauti daugiau rudens salotų idėjų, išbandykite šias likusias kalakutienos derliaus Cobb salotas ir rudens kopūstų salotas su vištiena.
Rudens salotų ingredientai
Dėl saldaus, sūraus ir aštraus skonio šias rudenines salotas norėsite gaminti visą sezoną. Norėdami sužinoti tikslius išmatavimus, slinkite į recepto kortelę.

- Kriaušės: Tiks visos prinokusios kriaušės, tokios kaip Bartlett, Bosc ar Anjou.
- Gorgonzola yra stiprus, aštrus sūris, puikiai kontrastuojantis su saldžiomis kriaušėmis.
- Lapiniai žalumynai: Norėdami gauti papildomos tekstūros, naudokite žalumynų mišinį, pvz., kūdikių žalumynus, kūdikius špinatus, rukolą ar radicchio.
- Pekano riešutai pridėti traškumo.
- Rudens salotų padažas: Raudonojo vyno actas, Dižono garstyčios, medus, druska, juodieji pipirai ir alyvuogių aliejus yra geriausias šių kriaušių ir gorgonzolos salotų padažas.
Kaip pasigaminti rudens salotas
Štai kaip pasigaminti šias paprastas rudenines salotas su kriaušėmis ir gorgonzola. Žemiau esančioje recepto kortelėje pateikiamos išsamios instrukcijos.


- Padarykite vinaigretą: Dubenyje ar indelyje išplakite rudeninius salotų padažo ingredientus.
- Paruoškite salotas: Į didelį dubenį sudėkite žalumynus, kriaušes, gorgonzolą ir pekano riešutus.
- Kaip patiekti: Užtepkite vinigretę ant žalumynų ir išmeskite, kad padengtų.
Variacijos
- Švieži vaisiai: Kriaušę pakeiskite obuoliu.
- Džiovinti vaisiai: Įdėkite džiovintų spanguolių arba datulių.
- Sūris: Pakeiskite pelėsinį sūrį arba ožkos sūrį.
- Riešutai: Pekano riešutus pakeiskite graikiniais riešutais arba migdolais. Norėdami gauti papildomo skonio, paskrudinkite juos orkaitėje arba keptuvėje ant viryklės arba naudokite cukruotus pekano riešutus.
- Svogūnai: Sudėkite plonais griežinėliais pjaustytą askaloninį česnaką arba raudonąjį svogūną.
- Rūgštis: Subobuolių sidro actas arba citrinos sultys raudonojo vyno actui.
- Saldiklis: Vietoj medaus naudokite klevų sirupą.

Ką patiekti su šiomis rudens salotomis
Šios įspūdingos, bet paprastos rudeninės salotos puikiai tiks prie visko – nuo greitos savaitės vakarienės iki padėkos stalo. Žemiau yra keletas aptarnavimo pasiūlymų:
Sandėliavimas
- Valgyk iš karto: Kai viską sumaišysite, nedelsdami valgykite. Laikant, žalumynai suvys, o kriaušė paruduos.
- Pasiruošimas į priekį: Jei ruošiate šias rudens derliaus salotas Padėkos dienai ir norite šiek tiek jų paruošti iš anksto, pagaminkite vinigretę ir susmulkinkite pekano riešutus diena anksčiau.

Daugiau jums patikusių rudeninių salotų receptų

Išeiga: 6 porcijos
Porcijos dydis: 1 /6-oji
-
Nedideliame dubenyje sumaišykite actą, garstyčias, medų, druską ir pipirus. Supilkite alyvuogių aliejų ir išmaišykite.
-
Salotų dubenyje sumaišykite žalumynus, kriaušes, gorgonzolos sūrį ir pekano riešutus.
-
Kai būsite pasiruošę patiekti, įpilkite vinigretės ir gerai išmaišykite. Patiekite iš karto.
Paskutinis žingsnis:
Palikite įvertinimą ir komentarą ir praneškite mums, kaip jums patiko šis receptas! Tai padeda mūsų verslui klestėti ir toliau teikti jums nemokamus aukštos kokybės receptus.
Patiekimas: 1 /6-oji, Kalorijos: 175 kcal, Angliavandeniai: 12 g, Baltymai: 3 g, Riebalai: 13 g, Sotieji riebalai: 3 g, Cholesterolis: 7 mg, Natris: 192 mg, Pluoštas: 3 g, Cukrus: 7 g