Pan Bagnat – Skinnytaste
„Pan Bagnat“ – tai baltymais supakuotas tuno sumuštinis iš Nicos, Prancūzijoje. Tai tarsi rankinė „Salade Niçoise“ tik be bulvių ir puikiai tinka iškyloms ar paruoštiems pietums!
Panas Bagnatas
Sulaukiu iškylų idėjų ir šaltų pietų receptų, kuriems nereikia šildymo, o šis sumuštinis yra puikus pasirinkimas. Pan Bagnat yra pagrindinis prancūzų kepyklų, turgų ir paplūdimio stendų patiekalas. Tai skamba išgalvotai, bet iš tikrųjų tai gana paprasta padaryti. Pagrindiniai ingredientai yra tunas, ančiuviai, kietai virti kiaušiniai, alyvuogės, pomidorai ir alyvuogių aliejus, bet ne majonezas. Papildomai daržovėms įdėjau agurką ir rukolą, galite dėti ką tik mėgstate. Kadangi jis pagamintas iš anksto ir jame nėra majonezo ar pieno produktų, puiku pasiimti į paplūdimį ar parką, kur galbūt neturėsite prieigos prie aušintuvų. Jei norite gauti daugiau konservuotų tunų receptų, nepraleiskite mano tuno kiaušinių salotų ir mano lydyto tuno.
Ką reiškia „pan bagnat“?
Pagalvokite apie pan bagnat kaip Niçoise salotų sumuštinį, tik be virtų bulvių. Pavadinimas verčiamas kaip „maudyta duona“, nurodant alyvuogių aliejų, įsigeriantį į duoną.
Ko Jums prireiks
Pan Bagnat ingredientai
Štai ko jums reikės norint pagaminti šį sumuštinį (Tikslius išmatavimus žiūrėkite žemiau esančioje recepto kortelėje).
- Dideli kiaušiniai: Vykdykite šias instrukcijas, skirtas kietai virtiems kiaušiniams ant viryklės arba šiuo „Instant Pot“ kietai virtų kiaušinių metodu.
- Duona: Naudokite traškų duonos kepalą, pavyzdžiui, prancūzišką duoną, batoną ar čiabatą. Man labiau patinka nesmulkinti kviečiai, bet tiks ir balta.
- Pirmo spaudimo alyvuogių aliejus: Užtepkite juo ant duonos, kad pasidengtų
- Apsirengimas: Supilkite tuną į vinigretą, pagamintą iš raudonojo vyno acto, Dižono garstyčių ir pipirų.
- Tunas: Nusausinkite 2 skardines vandeniu supakuoto tuno. Galima naudoti ir tuną aliejuje, bet jis pridės šiek tiek daugiau riebalų.
- Alyvuogės: Galite naudoti bet kokias jums patinkančias alyvuoges. Paprastai naudoju juodos ir žalios spalvos mišinį, bet būtų gerai ir kalamata.
- Kaparėliai pridėti sūraus, aštraus skonio.
- Ančiuvių filė yra įtraukti į tradicinį keptuvės receptą. Nors ir neprivaloma, aš juos labai rekomenduoju.
- Daržovės: Traškūs persiški agurkai ir sultingi pomidorai puikiai kontrastuoja su pipirine rukola ir aštriais raudonaisiais svogūnais.
Kaip pasigaminti Pan Bagnat
Šis paprastas keptuvės receptas paruošiamas neilgai. Štai žingsnis po žingsnio nuotraukos. (Norėdami gauti visas instrukcijas, slinkite į toliau pateiktą recepto kortelę.)
- Kiaušiniai: Kietai išvirę kiaušinius vienu iš aukščiau nurodytų būdų, nulupkite ir plonai supjaustykite kiaušinius išilgai.
- Duona: Perpjaukite kepalą horizontaliai ir maždaug pusę duonos išskobkite iš viršaus ir šiek tiek mažiau nei pusę iš apatinės dalies. Tada aptepkite alyvuogių aliejumi.
- Tuno mišinys: Vidutiniame dubenyje išplakite actą ir garstyčias ir pagardinkite pipirais. Sudėkite tuną, alyvuoges, kaparėlius ir ančiuvius (jei naudojate) ir supilkite į padažą. Mišinys turi būti gerai pagardintas, bet jei reikia, pabarstykite papildomai druskos.
- Surinkite sumuštinius: Ant apatinės duonos pusės šaukštu uždėkite tuną ir sudėkite kiaušinius, agurką, pomidorą, svogūną ir rukolą. Ant viršaus uždėkite kitą duonos gabalėlį.
- Išlyginti ir atšaldyti: Sumuštinį sandariai apvyniokite plastikine plėvele, padėkite ant lėkštės ir perkelkite į šaldytuvą. Ant viršaus uždėkite ką nors sunkaus, pavyzdžiui, nedidelę skardą su konservuotu maistu. Suspaudus sumuštinį bus lengviau valgyti. Šaldykite bent valandą arba iki 24 valandų, kad skoniai susimaišytų.
- Kaip patiekti: Kai būsite pasiruošę valgyti, išpakuokite ir supjaustykite į 6 dalis.
Variacijos
- Kiaušinių alergija? Praleiskite juos.
- Tunas: Pakeiskite konservuotą lašišą.
- Vegetariškas Pan Bagnat: Tuną palikite ir pridėkite daugiau daržovių.
- Actas: Raudonojo vyno actą pakeiskite balzaminiu arba baltojo vyno actu.
- Briny elementas: Kaparėlius ar alyvuoges pakeiskite artišokų širdelėmis.
- Žolelės: Populiaru dėti šviežių baziliko lapelių, su tunu galite įmaišyti ir petražolių ar raudonėlio.
- Svogūnai: Vietoj žalio svogūno naudokite raugintą raudonąjį svogūną.
- Agurkas: Jei neturite persiško ar angliško agurko, įprastą agurką nulupkite ir išimkite sėklas.
- Žalieji: Pakeiskite špinatus arba romanines salotas.
Ką patiekti su Pan Bagnat
Sandėliavimas
- Maisto ruošimas: Šiuos sumuštinius galite paruošti likus dienai iki patiekimo, tačiau iš viso jie turėtų trukti apie 3 dienas, jei jie laikomi šaldytuve.
- Pikniko patarimas: Jei nešate šiuos sumuštinius į iškylą, prieš atšaldydami ir spausdami galite juos supjaustyti ir suvynioti atskirai. Tokiu būdu jums nereikės jų kirpti.
Daugiau jums patikusių pikniko receptų
Išeiga: 6 porcijos
Porcijos dydis: 1 sumuštinis
- 4 didelis kietai virti kiaušiniai
- 1 14 uncijų traški duona, pvz., prancūziška duona arba čiabata, geriausia – nesmulkinti kviečiai (išėmiau 3 uncijas)
- 2 šaukštai pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
- 2 šaukštai raudonojo vyno acto
- 1 1/2 arbatinius šaukštelius Dižono garstyčios
- Košerinė druska ir švieži juodieji pipirai
- 2 5 uncijos skardinės vandens supakuoto tuno, kruopščiai nusausinti
- 1/2 puodelis be kauliukų ir kapotų alyvuogių, juodos ir žalios spalvos derinys yra geras
- 1 šaukštas kaparėliai, nusausintas
- 4 ančiuvių filė supakuota į aliejų, nusausinti ir supjaustyti (nebūtina, bet labai rekomenduojama)
- 1 Persiškas agurkas, supjaustyti ilgomis, plonomis riekelėmis
- 1 prinokęs pomidoras, pjaustytas
- 1/4 mažas raudonasis svogūnas, labai plonais griežinėliais
- 2 puodeliai kūdikis rukola
-
Kietai išvirkite kiaušinius naudodami ant viryklės kietai virtų kiaušinių receptą arba šį greitai paruošiamų kietai virtų kiaušinių receptą. Kiaušinius nulupkite ir plonai supjaustykite išilgai.
-
Duoną perpjaukite horizontaliai ir iš viršaus išskobkite maždaug pusę trupinio, o iš apatinės – šiek tiek mažiau (kad valgant nesuirtų). Išsaugokite trupinius, kad pagamintumėte skrebučius arba duonos trupinius. Duonos vidų aptepkite alyvuogių aliejumi.
-
Vidutiniame dubenyje suplakite actą ir garstyčias. Pagardinkite pipirais.
-
Sudėkite nusausintą tuną, pjaustytas alyvuoges, kaparėlius ir ančiuvius ir švelniai įmaišykite į padažą. Paragaukite ir, jei reikia, įberkite druskos (gali ir nebūti, bet mišinys turi būti gerai pagardintas).
-
Tuno mišinį užpilkite ant apatinės duonos pusės iki pat kraštų. Ant viršaus uždėkite griežinėliais pjaustytą kiaušinį, po to agurko griežinėlius, pomidorus (jei norite, pagardinkite druska ir pipirais), svogūną ir galiausiai rukolos lapelius, kad padengtų sumuštinio paviršių. Uždėkite sumuštinio viršų ir stipriai paspauskite.
-
Sumuštinį sandariai apvyniokite plastikine plėvele. Įdėkite jį į lėkštę, kad sugautumėte galimus lašus, ir perkelkite į šaldytuvą. Ant viršaus uždėkite ką nors sunkaus, pavyzdžiui, lakštinį padėklą su pomidorų skardine; kuo jis labiau suspaustas, tuo bus lengviau valgyti. Šaldykite bent vieną valandą, o dar geriau – iki nakties. Kai būsite pasiruošę patiekti, išpakuokite ir supjaustykite į šešias porcijas.
Paskutinis žingsnis:
Palikite įvertinimą ir komentarą ir praneškite mums, kaip jums patiko šis receptas! Tai padeda mūsų verslui klestėti ir toliau teikti jums nemokamus aukštos kokybės receptus.
Patiekimas: 1 sumuštinis, Kalorijos: 308 kcal, Angliavandeniai: 29 g, Baltymas: 21 g, Riebalai: 11.5 g, Sotieji riebalai: 22.5 g, Cholesterolis: 146.5 mg, Natris: 651 mg, Pluoštas: 3 g, Cukrus: 1.5 g