Orzo su šonine, porais, žirneliais, špinatais ir citrina

Šis paprastas Orzo su šonine, porais, žirneliais, špinatais ir citrina yra vieno puodo patiekalas, kuris tikrai taps įprastu jūsų vakarienės metu!

Vienas puodas Orzo su šonine
Dažniausiai gaminu šį šoninės/žirnių patiekalą su rizoto, bet šią savaitę nusprendžiau pabandyti su orzo, ir jis buvo labai geras! Paprasta vakarienė viename puode. Man patinka receptai, kuriuos ne tik lengva paruošti, bet ir lengva išvalyti, o šis vieno puodo patiekalas pažymi abi šias dėžutes! Dėl šoninės, porų, žirnių, špinatų ir citrinos šis patiekalas taip pat yra kupinas tonų skonio ir maistinių medžiagų. Galite peržiūrėti mano „Skinnytaste One and Done“ kulinarijos knygą, kurioje yra pilna vieno puodo receptų, o dar daugiau vieno puodo „Orzo“ receptų rasite šiame vieno puodo „Orzo“ su dešra, špinatais ir kukurūzais arba „Vištiena ir Orzo“ viename puode. Čia taip pat turiu skyrių su daugybe patiekalų iš vieno puodo.

Jauskis geriau, valgyk geriau
Sveiki, aš esu Heather K. Jones – esu dietistė, „Skinnytaste“ kulinarinių knygų mitybos ekspertė ir svorio ir sveikatingumo programos „Jauskitės geriau valgykite geriau“ įkūrėja.
Jei kovojate su emociniu valgymu ar svorio nerimu, būtinai peržiūrėkite mano nemokamą meistriškumo kursą spustelėdami ČIA. Sužinosite tikslius žingsnius, kurių mokau savo klientus, siekiant sukurti meilės santykį su maistu, savo kūnu ir savimi, net jei išbandėte viską.
Aš taip pat NEMOKAMOS emocinio valgymo grupės koučingo sesijos kelis kartus per mėnesį mano „Love Yourself Healthy“ Facebook grupėje. Prisijunkite prie manęs, jei galėtumėte gauti paramos ar įkvėpimo!
Ko Jums prireiks
Esu didelis paprastų itališko stiliaus receptų, sukurtų derinant keletą šviežių ir maistingų ingredientų, gerbėjas. Kaip ir mano nepaprastai populiarus vieno puodo orzo su dešra, špinatais ir kukurūzais receptas, šis skoningas vieno puodo orzo su šonine, porais, žirneliais ir špinatais, užpiltas tarkuotu parmezanu ir išspausta citrina, yra vienas iš tų patiekalų. norėsite gaminti vėl ir vėl. Tai lengva, skanu ir paruošta per mažiau nei 30 minučių! – Viržius
Kaip pasigaminti Orzo su šonine
Štai žingsnis po žingsnio nuotraukos. Išsamias instrukcijas žiūrėkite žemiau esančioje recepto kortelėje.



- Susmulkintą šoninę sudėkite į didelį, storo dugno padažo puodą arba olandišką orkaitę. Kepkite šoninę ant vidutinės ugnies 6–8 minutes arba kol taps traškūs.
- Sudėkite porus ir troškinkite, kol suminkštės, 3–4 minutes. Suberkite žirnelius ir patroškinkite dar 1 minutę.
- Supilkite orzo ir vištienos sultinį, išmaišykite, kad susimaišytų, tada užvirkite. Sumažinkite ugnį iki vidutinio ir žemos ugnies ir troškinkite 10 minučių, kas kelias minutes pamaišydami, nugramdydami puodo dugną, kad įsitikintumėte, jog orzo neprilips.
- Nukelkite nuo ugnies, suberkite špinatus, išmaišykite, tada uždenkite porą minučių arba kol špinatai suvys. Pabarstykite parmezanu, citrinos žievele ir juodaisiais pipirais ir patiekite su citrinos skilteles ant šono.
Naudingi patarimai
Kai kuriate receptą iš kelių ingredientų, ypač svarbu naudoti aukščiausios kokybės produktus, kuriuos galite rasti. Šiam orzo naudojau humaniškai užaugintą šoninę iš regeneracinio ūkio, vietoje užaugintą produkciją ir ekologišką parmezano sūrį.
Aptarnavimo pasiūlymai
- Šį patiekalą patiekiu su paprastomis salotomis su žalumynais, ridikėliais ir pomidorais bei itališka duona iš savo vietinės kepyklos.
- Arba išbandykite su šiomis paprastomis rukolos salotomis.
Orzo DUK
Kadangi orzo atrodo kaip ryžiai, kai kurie žmonės mano, kad orzo yra be glitimo, tačiau tradicinis orzo nėra be glitimo. Glitimas yra baltymas, esantis kviečiuose, o orzo paprastai gaminamas iš manų kruopų miltų, tam tikros rūšies miltų, gaunamų iš kietųjų kviečių. Tačiau kai kurie prekių ženklai, pavyzdžiui, „DeLallo“, sukūrė „orzo“ be glitimo.
Orzo ir makaronai gali būti sveikos mitybos dalis. Tai geras angliavandenių šaltinis, organizmas teikia pirmenybę energijos šaltiniui, o orzo galite derinti su daugybe įvairių daržovių ir baltymų, kad sukurtumėte skanų ir subalansuotą maistą.

Daugiau „Orzo“ receptų, kurie jums patiks

Išeiga: 4 porcijos
Porcijos dydis: 1 1/2 puodeliai
Susmulkintą šoninę sudėkite į didelį, storo dugno padažo puodą arba olandišką orkaitę. Kepkite šoninę ant vidutinės ugnies 6–8 minutes arba kol taps traškūs.
Sudėkite porus ir troškinkite, kol suminkštės, 3–4 minutes. Suberkite žirnelius ir patroškinkite dar 1 minutę.
Supilkite orzo ir vištienos sultinį, išmaišykite, kad susimaišytų, tada užvirkite. Sumažinkite ugnį iki vidutinio ir žemos ugnies ir troškinkite 10 minučių, kas kelias minutes pamaišydami, nugramdydami puodo dugną, kad įsitikintumėte, jog orzo neprilips.
Nukelkite nuo ugnies, suberkite špinatus, išmaišykite, tada uždenkite porą minučių arba kol špinatai suvys. Pabarstykite parmezanu, citrinos žievele ir juodaisiais pipirais ir patiekite su citrinos skilteles ant šono.
Paskutinis žingsnis:
Palikite įvertinimą ir komentarą ir praneškite mums, kaip jums patiko šis receptas! Tai padeda mūsų verslui klestėti ir toliau teikti jums nemokamus aukštos kokybės receptus.
Patiekimas: 1 1/2 puodeliai, Kalorijos: 314 kcal, Angliavandeniai: 40 g, Baltymas: 17 g, Riebalai: 10 g, Sotieji riebalai: 3 g, Cholesterolis: 15 mg, Natris: 547 mg, Pluoštas: 4 g, Cukrus: 4 g