Obuolių duonos receptas – Skinnytaste
Drėgnos cinamono obuolių duonos receptas su obuolių padažu, nedideliais šviežių obuolių gabalėliais ir graikiniais riešutais kiekviename kąsnyje. Jis toks drėgnas ir skanus, kad nepatikėsite, kad jis lengvas!
Obuolių duonos receptas
Man patinka kepti šią paprastą obuolių riešutų duoną ir obuolių padažą po obuolių skynimo. Cinamonas ir orkaitėje kepami obuoliai mano virtuvėje kvepia rudeniu. Šilti prieskoniai, šviežių obuolių saldumas ir traškūs graikiniai riešutai sukuria nuostabią duoną, kuri suteiks rudens nuotaikos. Tai puikus jaukus pusryčių skanėstas ar popietės užkandis. Daugiau mano mėgstamiausių būdų kepti su obuoliais yra šie pilno grūdo obuolių riešutų bandelės, obuolių keptuvė ir cinamono obuolių traškučiai.
Obuolių duonos ingredientai
Štai ko jums prireiks norint pagaminti šią skanią naminę obuolių duoną. Tikslius išmatavimus rasite žemiau esančioje recepto kortelėje.
- Apple: Galite naudoti bet kokius obuolius, kuriuos mėgstate, bet Honeycrisp ir Gala geriausiai tinka kepimui, nes jie natūraliai saldesni, todėl nereikės dėti tiek daug cukraus. Galima naudoti ir Pink Lady, Golden delicious, Braeburn arba Granny smith obuolius.
- Obuolių marinatas: Supjaustytus obuolius palikite citrinos sulčių, agavos ir cinamono mišinyje, kad pagerėtų jų skonis. Granuliuotas cukrus gali pakeisti agavą.
- Obuolių padažas: Manau, kad ši obuolių graikinių riešutų duona yra daug geresnė su naminiu obuolių padažu, todėl jei turite daug obuolių, peržiūrėkite mano paprastą lėtos viryklės obuolių padažo receptą. Jei perkate jau pagamintą, rinkitės nesaldintą obuolių padažą.
- Miltai: Naudokite baltus viso grūdo miltus, kad gautumėte daugiau baltymų ir skaidulų. Tiks ir universalūs miltai.
- Rudasis cukrus: Dėl saldumo labai sėkmingai išbandžiau ir su vienuolio vaisių ruduoju cukrumi.
- Kepimo soda padeda duonai pakilti.
- Prieskoniai ir ekstraktas: Cinamonas, muskatas, kvapieji pipirai, vanilės ekstraktas
- Druska pagerina obuolių riešutų duonos skonį ir tekstūrą.
- Aliejus: Vieninteliai riebalai šioje duonoje yra du šaukštai augalinio aliejaus.
- Kiaušiniai: Jums reikės dviejų kiaušinių baltymų.
- Riešutai: Susmulkinkite 1 ½ uncijos graikinių riešutų.
Kaip pasigaminti obuolių duoną
Štai žingsnis po žingsnio šios obuolių cinamono duonos receptas. Tikslius išmatavimus rasite žemiau esančioje recepto kortelėje.
- Kubeliais supjaustyti obuoliai: Vidutiniame dubenyje sumaišykite obuolius, cinamoną, agavos ir citrinos sultis ir atidėkite.
- Paruošimas: Įkaitinkite orkaitę iki 350 ° F ir apipurkškite 9 x 5 colių kepimo skardą kepimo purškalu.
- Sausi ingredientai: Vidutiniame dubenyje išplakite miltus, kepimo soda, muskato riešutą, likusį cinamoną, kvapiuosius pipirus, muskato riešutą ir druską.
- Drėgni ingredientai: Plakite aliejų, kiaušinių baltymus, cukrų, obuolių padažą ir vanilę rankiniu arba stovinčiu maišytuvu dideliame maišymo dubenyje vidutiniu greičiu iki tirštos masės. Nubraukite dubens šonus.
- Supilkite miltų mišinį į šlapius ingredientus ir plakite mažu greičiu, kol susimaišys. Būkite atsargūs, kad nepermaišytumėte tešlos.
- Obuoliai ir graikiniai riešutai: Švelniai suberkite kubeliais pjaustytus obuolius ir graikinius riešutus.
- Kepti: Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite ant centrinės grotelės apie 55 minutes arba tol, kol į centrą įsmeigtas dantų krapštukas išeis švarus. Prieš pjaustydami leiskite keptuvei atvėsti bent 20 minučių. Jei supjaustysite duonai neatvėsus, ji gali subyrėti.
Variacijos
- Riešutai: Jei nesate riešutų savo duonoje gerbėjas, atsisakykite jų. Taip pat galite juos pakeisti pekano riešutais.
- Aliejus: Rapsų arba kokosų aliejų pakeiskite augaliniu aliejumi.
- Agava: Medų ar klevų sirupą iškeiskite į agavą.
- Duona be glitimo: Suberkite miltus be glitimo, pavyzdžiui, Cup4Cup.
- Miltai: Jei neturite baltų viso grūdo miltų, naudokite universalius arba nesmulkintus kvietinius miltus.
- Blynai: Padarykite obuolių riešutų bandeles ir kepkite 22–30 minučių. Patikrinkite juos dantų krapštuku, kad įsitikintumėte, jog jie baigti.
Kaip laikyti obuolių riešutų duoną
Laikykite šią drėgną obuolių riešutų duoną hermetiškame inde ant prekystalio vieną dieną arba šaldytuve iki savaitės. Taip pat galite laikyti šaldytuve iki trijų mėnesių. Norėdami užšaldyti, supjaustykite kepalą ir suvyniokite juos atskirai į aliuminio foliją arba plastikinę plėvelę ir laikykite dideliame užtrauktuku užsegamame maišelyje. Riekeles atšildykite šaldytuve ir pašildykite mikrobangų krosnelėje apie 30 sekundžių.
Daugiau duonos receptų, kurie jums gali patikti:
Išeiga: 16 griežinėliais
Porcijos dydis: 1 /2 colio storio griežinėlis
-
Vidutiniame dubenyje sumaišykite obuolį, 1/8 šaukštelio cinamono, agavos ir citrinos sultis. Atidėkite į šalį.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350°. Apipurkškite 9 x 5 colių kepimo formą kepimo purškalu.
-
Vidutiniame dubenyje vieliniu plaktuvu sumaišykite miltus, kepimo soda, muskato riešutą, cinamoną, kvapiuosius pipirus ir druską. Atidėkite į šalį.
-
Dideliame dubenyje sumaišykite aliejų, kiaušinių baltymus, cukrų, obuolių padažą ir vanilę; plakti vidutiniu greičiu rankiniu arba stoviniu mikseriu iki tirštumo. Nubraukite dubens šonus.
-
Įpilkite miltų mišinio, tada maišykite mažu greičiu, kol susimaišys. Nepermaišykite.
-
Supilkite obuolius ir graikinius riešutus.
-
Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite vidurinėje grotelėje apie 55 minutes arba tol, kol į vidurį įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus.
-
Leiskite keptuvei atvėsti bent 20 minučių, prieš pjaustant duoną turi būti kambario temperatūros.
Paskutinis žingsnis:
Palikite įvertinimą ir komentarą ir praneškite mums, kaip jums patiko šis receptas! Tai padeda mūsų verslui klestėti ir toliau teikti jums nemokamus aukštos kokybės receptus.
Patiekimas: 1 /2 colio storio griežinėlis, Kalorijos: 122 kcal, Angliavandeniai: 24 g, Baltymai: 2 g, Riebalai: 4 g, Natris: 134 mg, Pluoštas: 3 g, Cukrus: 14 g