Krevetės ir ryžiai (Arroz Con Camarones)
Kosta Rikos įkvėptos krevetės ir ryžiai (Arroz Con Camarones) yra tradicinis Kosta Rikos receptas, kuris yra toks lengvas ir skanus!
Krevetės ir ryžiai (Arroz Con Camarones)
Kaip jau minėjau, kai pasidalinau savo „Gallo Pinto“ receptu, kaip aš įsimylėjau Kosta Riką! Nuo draugiškų žmonių, beždžionių ir tinginių, nuostabių paplūdimių ir, žinoma, virtuvės! Šį krevečių ir ryžių patiekalą valgiau pietums linksmame restorane, esančiame netoli nuo to, kur ėjome aplankyti krioklių, prie kurio buvo pritvirtintas lėktuvas, nuomojamas kaip airbnb. Štai mano perteikimas! Kad juose būtų daugiau baltymų, mėgstu virti ryžius kaulų sultinyje, kuris taip pat suteikia jiems puikų skonį. Ir jūs negalite pamiršti Salsa Lizano, pagrindinio Kosta Rikos patiekalo! Daugiau lotyniškų vakarienės idėjų, kurios jums patiks, išbandykite mano Pollo Guisado, Picadillo arba Arroz Con Pollo.
Ko Jums prireiks
Štai viskas, ko jums prireiks norint pagaminti šį sveikų krevečių ir ryžių receptą! Tikslius išmatavimus rasite žemiau esančioje recepto kortelėje.
- Mergelės alyvuogių aliejus
- Svogūnai
- Česnakai
- Nevirti ilgagrūdžiai ryžiaiaš naudoju Canilla itin ilgagrūdžius
- Vištienos kaulų sultinys
- Sazon pagardinti achoitu
- Paprika
- Cilantro
- Krevetėsnulupti ir nulupti
- Salsa Lizano
Kaip pasigaminti Kosta Rikos krevetes ir ryžius
Štai kaip pasigaminti šį paprastą tradicinį Kosta Rikos receptą. Išsamias instrukcijas rasite žemiau esančioje recepto kortelėje
- Pakepinti svogūnai, kalendra ir česnakai alyvuogių aliejuje
- Pridėti ryžiųkaulų sultinys ir sazono prieskoniai.
- Užvirinkite tada sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies 15 minučių. Neatidarykite dangtelio.
- Po 15 minučių, išjunkite liepsną ir leiskite pastovėti dar bent 5 minutes neatidarę dangčio. Tada suplakite šakute.
- Kol ryžiai verda, įkaitinkite keptuvėje likusį aliejų. Sudėkite likusius svogūnus ir paprikas ir kepkite, kol suminkštės, 2–3 minutes. Suberkite likusį česnaką ir kepkite, kol pasidarys kvapnus. Sudėkite krevetes ir kepkite, kol pasidarys nepermatomos ir iškeps.
- Kai iškeps ryžiai perkelkite į keptuvę su krevetėmis ir įpilkite Lizano salsos. Maišykite, kol susimaišys, ir papuoškite kalendra.
Ką patiekti su krevetėmis ir ryžiais
Patiekiu su naminėmis salotomis su salotomis, agurkais ir pomidorais.
Sandėliavimas
Likučius laikykite šaldytuve iki 3 dienų sandariame inde.
Daugiau jums patikusių krevečių receptų
Išeiga: 4 porcijos
Porcijos dydis: 1 1/2 puodeliai
-
Vidutinio sunkumo puode su sandariu dangčiu įkaitinkite 2 arbatinius šaukštelius alyvuogių aliejaus ir pakepinkite pusę svogūno, pusę kalendros ir pusę česnako apie 2 minutes, kol suminkštės.
-
Įpilkite ryžių, kaulų sultinio ir sazono prieskonių.
-
Užvirinkite ant stiprios ugnies, maišydami tik vieną kartą. Kai vanduo užverda ir išgaruoja ir vos nugriebia ryžių viršūnę, sumažinkite ugnį iki labai mažos ir uždenkite 15 minučių. Garai išvirs ryžius, todėl neatidarykite dangčio. Po 15 minučių išjunkite ugnį ir leiskite pastovėti dar bent 5 minutes neatidarę dangčio. Garai baigs virti ryžius nesudegindami dugno. Tada suplakite šakute.
-
Kol ryžiai verda, didelėje gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite likusį aliejų. Sudėkite likusius svogūnus ir susmulkintas paprikas ir kepkite, kol suminkštės, 2–3 minutes. Sudėkite likusį česnaką ir kepkite, kol pasidarys kvapnus, 1 minutę.
-
Sudėkite krevetes ir virkite 3 minutes, kol taps nepermatomos ir iškeps.
-
Kai ryžiai baigs virti, perkelkite juos į keptuvę su krevetėmis ir įpilkite Lizano salsos. Maišykite, kol susimaišys, ir papuoškite kalendra.
Paskutinis žingsnis:
Palikite įvertinimą ir komentarą ir praneškite mums, kaip jums patiko šis receptas! Tai padeda mūsų verslui klestėti ir toliau teikti jums nemokamus aukštos kokybės receptus.
Patiekimas: 1 1/2 puodeliai, Kalorijos: 433 kcal, Angliavandeniai: 60.5 g, Baltymas: 29.5 g, Riebalai: 7.5 g, Sotieji riebalai: 1 g, Cholesterolis: 183,5 mg, Natris: 1220,5 mg, Pluoštas: 4.5 g, Cukrus: 6 g