Brokolių žiedinių kopūstų salotos – Skinnytaste
Šis brokolių žiedinių kopūstų salotų receptas yra greitas ir paprastas, idealiai tinka šiltesniam orui arba jei ieškote kitokio būdo paruošti brokolius.
Brokolių ir žiedinių kopūstų salotos
Man patinka kaparėliai, kurie šiose lengvose brokolių žiedinių kopūstų salotose puikiai dera su aštriu citrininiu vinigretu. Padažas padaro bet kokią daržovę skaniu skoniu ir puikiai tinka bet kokioms daržovėms, tokioms kaip morkos, rukola ir kt. Šias gaivias vasariškas salotas lengva paruošti, jos pasižymi gaiviu, traškiu skoniu. Puikiai tinka piknikui, užkandžiavimui, šeimos susibūrimui ar savaitės vakarienei šeimos vakarienei. Daugiau brokolių salotų receptų išbandykite šį brokolių salotų receptą su šonine, majonezu, raudonuoju svogūnu ir saulėgrąžų sėklomis. Arba šios brokolių salotos, užpildytos mėgstamais itališkų sumuštinių ingredientais.
Brokolių žiedinių kopūstų salotų ingredientai
Šioms paprastoms brokolių ir žiedinių kopūstų salotoms reikia tik 6 pagrindinių ingredientų. Norėdami sužinoti tikslius išmatavimus, slinkite į apačią.
- Brokoliai Florets suteikia skaidulų, vitamino C, vitamino K, geležies ir kalio.
- Žiediniai kopūstai supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, kuriuose taip pat yra skaidulų, vitamino C, vitamino K ir folio rūgšties.
- kaparėliai sūrus, aštrus skonis papildo citrinų padažą.
- Apsirengimas: Citrinų sultys, alyvuogių aliejus, trintas česnakas, maltas askaloninis česnakas, druska ir pipirai sukuria lengvą ir ryškų citrininį vinigretą.
Kaip pasigaminti brokolių žiedinių kopūstų salotas
Pasigaminkite padažą, garinkite daržoves ir išmeskite – taip paprasta! Išsamias instrukcijas rasite receptų kortelėje.
- Citrininis vinigretas: Nedideliame dubenyje išplakite salotų padažo ingredientus.
- Supjaustykite daržoves: Brokolius ir žiedinius kopūstus supjaustykite kąsnio dydžio žiedynais.
- Garuose paruošti brokoliai ir žiediniai kopūstai: Užpildykite garintuvo puodą šiek tiek vandens, kad jis nesiliestų su garintuvo krepšeliu. Sudėkite daržoves į krepšelį ir troškinkite 5 minutes, kol suminkštės, bet ne minkštos.
- Šaunios daržovės: Išmeskite brokolius ir žiedinius kopūstus į kiaurasamtį ir nuplaukite po šaltu vandeniu, kad jie nevirtų.
- Paruoškite salotas: Sudėkite daržoves į didelį maišymo dubenį, supilkite citrininį vinigretą ir ant viršaus uždėkite kaparėlių. Patiekite salotas karštas arba šaltas.
Variacijos
- Daržovės: Jei norite, galite naudoti visus brokolius arba visus žiedinius kopūstus.
- Rūgštis: Pakeiskite citriną baltojo arba raudonojo vyno actu.
- Tanžero padažas: Įpilkite daugiau citrinos sulčių arba Dižono garstyčių. Taip pat ant daržovių galite nulupti citrinos žievelę.
- Briny ingredientas: Kaparėlius pakeiskite griežinėliais pjaustytomis kalamata alyvuogėmis.
Ką patiekti su brokolių žiedinių kopūstų salotomis
Šios brokolių žiedinių kopūstų salotos yra puikus garnyras prie bet kurio vasaros patiekalo.
Sandėliavimas
- Pirmyn: Garinkite daržoves ir paruoškite vinigretą dieną anksčiau. Prieš patiekdami, supilkite brokolius ir žiedinius kopūstus su padažu, o ant viršaus uždėkite kaparėlių.
- Šaldytuvas: Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve 3 dienas.
- Kaip valgyti likučius: Šias salotas galite kepti mikrobangų krosnelėje, kol sušils, valgyti šaltas arba atšildyti iki kambario temperatūros, prieš valgydami 30 minučių palikdami ant stalo.
Daugiau jums patikusių brokolių ir žiedinių kopūstų receptų
Išeiga: 6 porcijos
Porcijos dydis: 1 /6-oji
-
Nedideliame dubenyje išplakite citrinos sultis, alyvuogių aliejų, česnaką, askaloninius česnakus, druską ir pipirus.
-
Brokolius ir žiedinius kopūstus supjaustykite kąsnio dydžio žiedynais. Naudodami garintuvą, daržoves troškinkite maždaug 4–5 minutes, kol suminkštės. Išimkite daržoves, nuplaukite po šaltu vandeniu, kad jos nevirtų, nusausinkite ir sudėkite į didelį dubenį.
-
Supilkite vinigretą, pabarstykite kaparėliais ir patiekite.
Paskutinis žingsnis:
Palikite įvertinimą ir komentarą ir praneškite mums, kaip jums patiko šis receptas! Tai padeda mūsų verslui klestėti ir toliau teikti jums nemokamus aukštos kokybės receptus.
Patiekimas: 1 /6-oji, Kalorijos: 97 kcal, Angliavandeniai: 7.5 g, Baltymas: 3 g, Riebalai: 7 g, Natris: 121.5 mg, Pluoštas: 3.5 g