Arbūzas Agurkas Granita – Skinnytaste
Atvėsinkite naudodami šį gaivų arbūzų agurkų granitą. Lengva pagaminti, nereikia specialios įrangos!
Arbūzas Agurkas Granita
Šis lengvas šaldytas desertas yra šaltas ir purus, puikiai tinka vėsinti šią vasarą arba mėgautis kaip gomurio valikliu. Pagaminta tik iš 4 ingredientų, „Arbūzų agurkų granita“ yra paprasta paruošti ir reikalauja minimalių pastangų. Man čia patinka agurkų ir arbūzo derinys, jaučiasi kaip sustingęs SPA vanduo ir labai gaivina! Taip pat galite pasigaminti skanų skanėstą – tiesiog įpilkite šiek tiek džino arba degtinės, kaip aš padariau šiame „Arbūzų granitos“ kokteilyje.
Kas yra granita?
Granita yra šaldytas itališkas desertas, pagamintas iš vaisių, cukraus ir skysčio. Jis yra rupesnės, ledesnės tekstūros nei šerbetas.
Granitos kilmė
Granita atsirado Sicilijoje, Italijoje, viduramžiais, kai šioje srityje dominavo arabai. Iš pradžių vadinamas „šerbetu“, jis buvo pagamintas iš Etnos kalno sniego ir buvo ypatingas malonumas karališkiesiems. Sicilijoje granita pusryčiams dažniausiai valgoma su brioche.
Arbūzų agurkų granita Ingredientai
Norint pagaminti šį veganišką arbūzinį agurkų granitą, jums reikia tik 4 ingredientų. Tikslius išmatavimus rasite žemiau esančioje recepto kortelėje.
- Arbūzas: Norėdami gauti saldžiausią granitą, naudokite sezono metu prinokusį arbūzą.
- Agurkas: Iš angliško arba persiško agurko nulupkite ir išimkite sėklas.
- Saldiklis: Man labiau patinka Lakanto vienuolio vaisiai be cukraus ir nulinės kalorijos, bet tiks ir granuliuotas cukrus.
- Žaliųjų citrinų sultys aitraus, ryškaus citrusinio skonio
Kaip pasidaryti granitą
Suplanuokite šį paprastą granito receptą, kai kurį laiką būsite namuose. Arbūzų ir agurkų mišinys apledės maždaug per 5 valandas, tačiau procesas dažniausiai vyksta rankomis. Norėdami gauti išsamias instrukcijas, slinkite į toliau pateiktą recepto kortelę.
- Sutrinkite visus ingredientus virtuviniu kombainu arba blenderiu iki visiškai vientisos masės. Supilkite mišinį į 9 x 9 colių metalinę kepimo skardą.
- Užšaldykite ir nubraukite: Įdėkite keptuvę į šaldiklį maždaug 90 minučių, kol ji beveik sustings. Sumaišykite jį šakute ir sulaužykite visus gabalėlius. Vėl užšaldykite dar valandai ar dviem, tada subraižykite granitą šakute, kad susidarytų stambūs į sniegą panašūs kristalai. Kartokite procesą, kol mišinys sušals ir nuskustas.
- Kaip patiekti granitą: Arbūzų granitą padalinkite į stiklines ar dubenėlius ir, jei norite, papuoškite agurko griežinėliais.
Variacijos
- Vaisiai: Iškeiskite arbūzą į ananasus, mangus ar braškes.
- Agurkas: Jei norite granitos tik su vaisiais, atsisakykite agurkų ir padvigubinkite arbūzą arba pridėkite 1,5 puodelio kito vaisiaus.
- Citrusiniai: Pakeiskite citrinos arba apelsinų sultis.
- Arbūzų mėtų granita: Į trintuvą įpilkite mėtų.
- Likeris: Prieš patiekdami granito kokteilį, įpilkite degtinės, džino ar romo.
Kiek laiko granita laikosi šaldiklyje?
Laikykite arbūzų granitą sandariame inde šaldytuve 1 mėnesį.
Daugiau jums patikusių šaldytų desertų
Išeiga: 6 porcijos
Porcijos dydis: 1 puodelis
-
Virtuviniu kombainu arba trintuvu sutrinkite arbūzą, agurką, cukrų ir laimo sultis iki vientisos masės. Supilkite mišinį į 9 x 9 colių metalinę kepimo skardą.
-
Užšaldykite maždaug 1 1/2 valandos, kol jis beveik sustings, tada šakute gerai nubraukite, kad viskas aplink susimaišytų ir susmulkintų gabalėlius. Grąžinkite keptuvę į šaldiklį ir užšaldykite, kol vėl beveik sustings, 1–2 valandas.
-
Šakute subraižykite granitą, kad susidarytų stambūs į sniegą panašūs ledo kristalai. Užšaldykite ir retkarčiais pakartokite grandymą, kol visas mišinys sušals ir nuskustas, iš viso apie 5 valandas.
-
Norėdami patiekti, padalykite granitą į serviravimo taures ir, jei norite, papuoškite agurkais.
Paskutinis žingsnis:
Palikite įvertinimą ir komentarą ir praneškite mums, kaip jums patiko šis receptas! Tai padeda mūsų verslui klestėti ir toliau teikti jums nemokamus aukštos kokybės receptus.
Patiekimas: 1 puodelis, Kalorijos: 38 kcal, Angliavandeniai: 17.5 g, Baltymas: 1 g, Riebalai: 0.5 g, Natris: 2 mg, Pluoštas: 0.5 g, Cukrus: 7.5 g