Ant grotelių kepti krevečių taco su persikų salsa
Šie lengvai kepti krevečių taco su saldžia ir sultinga persikų salsa yra puikus būdas atnešti vasarą ant jūsų pietų stalo!
Ant grotelių keptos krevečių tacos
Jei mėgstate krevečių taco, jums patiks šis ant grotelių keptas vasaros receptas su šviežia persikų salsa. Ant grotelių kepti krevečių taco yra klasikinis vasaros patiekalas, o pridedant šviežios persikų salsos jis pakyla į naują lygį. Persikų saldumas kontrastuoja su raugintais raudonaisiais svogūnais ir pikantiškomis krevetėmis. Daugiau taco receptų, kuriuos mėgstu vasaros mėnesiais, yra šie menkės žuvies tacos, keptos vištienos tacos ir omarų tacos, kurie yra tokie geri! Jei jums reikia naujų krevečių vakarienės idėjų, manau, kad jums patiks šie taco!
Ko Jums prireiks
Ant grotelių keptų krevečių taco ingredientai
Čia yra marinuotų svogūnų, persikų salsos ir ant grotelių keptų krevečių ingredientai. Norėdami sužinoti tikslius išmatavimus, slinkite į apačią.
- Marinuoti raudonieji svogūnai: Raudonuosius svogūnus greitai pamarinuokite laimo sultyse ir druskoje. Jie krevečių tacos prideda aštraus, traškaus elemento.
- Persikai: Norėdami gauti geriausią skonį, naudokite prinokusius vasarinius persikus.
- Avokadas: Pasirinkite prinokusį, bet tvirtą avokadą – jis neturėtų būti purus. Kai spaudžiate ant odos, ji turėtų šiek tiek duoti.
- Žaliųjų citrinų sultys: Skanūs citrusiniai vaisiai subalansuoja persikų saldumą.
- Cilantro pagerina bendrą salsos skonį ir suteikia ryškios žalios spalvos.
- Prieskoniai: Čili milteliai ir druska pagardina salsą ir krevetes. Į krevetes įdėjus kajeno pipirų, jos tampa pikantiškomis.
- Krevetės: Pirkdami išlukštentas krevetes, sutaupysite laiko.
- Kukurūzų tortilijos padarykite šias ant grotelių keptas krevečių tacos be glitimo.
Kaip pasigaminti ant grotelių keptų krevečių tacos
Štai nuoseklios šio paprasto krevečių taco recepto nuotraukos, puikiai tinkančios užimtoms vasaros naktims. Žemiau esančioje recepto kortelėje pateikiamos išsamios instrukcijos.
- Pamirkykite medinius iešmelius vandenyje bent 20 minučių, kad nesudegtų.
- Marinuoti raudonieji svogūnai: Nedideliame dubenyje sumaišykite supjaustytus svogūnus, laimo sultis ir druską ir leiskite jiems pasimarinuoti, kol ruošite kitus ingredientus.
- Persikų salsa: Mažame dubenyje sumaišykite persikus, avokadą, kalendrą, laimo sultis, čili miltelius ir druską.
- Įkaitinkite grilį ant vidutinės-stiprios ugnies ir apipurkšti aliejumi.
- Pagardinkite krevetes: Išdžiovinkite krevetes ir apipurkškite aliejumi. Pabarstykite druska, čili milteliais ir kajenu.
- Supjaustykite krevetes: Sudėkite krevetes ant 2 iešmelių, apačioje palikdami pakankamai vietos sugriebti pagaliukus ir jas apversti.
- Ant grotelių kepti krevetes kiekvienoje pusėje 2–3 minutes, kol jie taps rausvi ir tvirti. Tada išimkite iš iešmelių.
- Pašildykite kukurūzų tortilijas ant grotelių, po 1 minutę iš kiekvienos pusės, kol šiek tiek apdegs.
- Surinkite krevečių tacos: Į kiekvieną tortiliją dėkite krevečių ir ant viršaus uždėkite salsos ir marinuotų svogūnų. Patiekite su laimo griežinėliais ir daugiau svogūnų ant šono.
Variacijos
- Baltymas: Iškeiskite krevetes į lašišą ar bet kokią baltą žuvį.
- Tortilijos: Naudokite miltines tortilijas arba traškius taco lukštus.
- Persikai: Pakeiskite nektarinus ar net ananasus ar mangus.
- Nemėgstate kalendros? Palikite tai.
- Norite švelnių taco? Praleiskite kajeną.
- Sutaupyti laiko: Užuot gaminę krevečių iešmelius, krevetes sudėkite į lauko kepsninės krepšelį.
- Nėra lauko kepsninės? Kepkite krevetes ant viryklės keptuvėje arba ketaus keptuvėje.
Aptarnavimo pasiūlymai
Sandėliavimas
Krevetes, salsą, svogūnus ir tortilijas laikykite atskiruose induose šaldytuve. Krevetės ir salsa išsilaikys iki 3 dienų, o marinuoti svogūnai – kelias savaites. Krevetes galite valgyti mikrobangų krosnelėje arba valgyti šaltas.
Daugiau jums patikusių krevečių receptų
Išeiga: 4 porcijos
Porcijos dydis: 2 tacos
-
Jei naudojate medinius iešmelius, pamirkykite juos vandenyje bent 20 minučių ir iki 1 valandos, kad nesudegtų. (Galite praleisti pagaliukus ir naudoti lauko grilio krepšelį arba vidaus grilio keptuvę).
-
Dėl svogūnų: Mažame dubenyje sumaišykite svogūną, 1 1/2 laimo sultis ir didelį žiupsnelį druskos. Sumaišykite ir leiskite mišiniui marinuotis, kol ruošiate kitus ingredientus, retkarčiais pamaišydami.
-
Dėl salsos: Kitame mažame dubenyje sumaišykite persiką, avokadą, kalendrą, 1/4 arbatinio šaukštelio čili miltelių ir sultis iš likusios laimo pusės. Gausiai pabarstykite druska ir išmaišykite, kad susimaišytų. Įsitikinkite, kad jis gerai pagardintas, tada atidėkite.
-
Įkaitinkite kepsninę, grilio krepšelį arba grilio keptuvę iki vidutinio stiprios ugnies ir apipurkškite aliejumi.
-
Išdžiovinkite krevetes ir apipurkškite aliejumi. Pagardinkite likusiu 1 arbatiniu šaukšteliu čili miltelių, 1/4 arbatinio šaukštelio košerinės druskos ir kajeno pipirų. Suverkite krevetes ant dvigubų iešmelių (jei naudojate), palikite pakankamai vietos prilaikyti už galo ir apversti.
-
Įdėkite krevetes į paruoštas groteles ir kepkite ant grotelių 2–3 minutes kiekvienoje pusėje, kol krevetės taps rausvos ir tvirtos. Perkelkite krevetes į lėkštę, kad atvėstų, kol kepsite tortilijas ant grotelių, maždaug po 1 minutę kiekvienoje pusėje, kol šiek tiek sudegs.
-
Norėdami surinkti, išimkite krevetes iš iešmelių ir po lygiai padalinkite į tortilijas. Ant viršaus uždėkite kupiną šaukštą salsos, kelis marinuotus svogūnus ir patiekite su laimo griežinėliais ir papildomai marinuotais svogūnais ant šono.
Paskutinis žingsnis:
Palikite įvertinimą ir komentarą ir praneškite mums, kaip jums patiko šis receptas! Tai padeda mūsų verslui klestėti ir toliau teikti jums nemokamus aukštos kokybės receptus.
Patiekimas: 2 tacos, Kalorijos: 296 kcal, Angliavandeniai: 41 g, Baltymas: 27 g, Riebalai: 4 g, Sotieji riebalai: 0.5 g, Cholesterolis: 182 mg, Natris: 220 mg, Pluoštas: 5 g, Cukrus: 14 g