Vištiena Tikka Masala – Skinnytaste

Chicken-Tikka-Masala-9.jpg


Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Perskaitykite mano atskleidimo politiką.

Ši paprasta vištienos Tikka Masala gaminama iš švelnių vištienos krūtinėlių gabalėlių be kaulų, virtų aromatingame kreminiame jogurto-pomidorų padaže.

Vištiena Tikka Masala

Vištiena Tikka Masala yra bene populiariausias patiekalas bet kurio Indijos restorano meniu. Ironiška, bet šis patiekalas kilęs iš Jungtinės Karalystės ir laikomas Didžiosios Britanijos nacionaliniu patiekalu. Mano lengvesnėje versijoje vietoj grietinėlės naudojamas jogurtas, kuris taip pat prideda šiek tiek papildomų baltymų, ir puikiai patiekiamas su ryžiais. „Skinnytaste Fast and Slow Cookbook“ taip pat turiu lėtos viryklės versiją, šią „Salmon Tikka Masala“ ir „Instant Pot Chicken Tikka Masala“ (kurioje taip pat nėra pieno produktų).

Vištiena Tikka Masala

Vištiena Tikka Masala tapo pasauliniu reiškiniu, mėgstama dėl kreminio, kvapnaus padažo ir švelnios vištienos. Nėra standartinio tikka masala recepto. Tiesą sakant, 1998 m. atlikta apklausa parodė, kad vienintelis įprastas 48 skirtingų vištienos tikka masala receptų ingredientas buvo vištiena. Taigi, turbūt visi skirtingai įsivaizduojame, koks jis turėtų būti skonis.

Patiekalas, kuris privertė mane įsimylėti indišką maistą

Gina @ Skinnytaste.com

Greitame miesto gyvenime iki Skinnytostės buvau apsuptas kolegų ir draugų indų. Mūsų savaitiniai pietūs Indijos restoranuose buvo puikus nuotykis ieškant naujų skonių. Vištiena Tikka Masala, pirmasis mano išbandytas patiekalas, pavogė širdį nuo pat pirmo kąsnio.

Daugelį metų bandžiau palengvinti šį patiekalą be grietinėlės ir ghi (skaidyto sviesto), tačiau niekada nesijaučiau patenkinta rezultatais. Vos nepasidaviau, nes supratau, kad tai tik patiekalas, kurio negalėjau pagaminti sveikesnio, kol nesutikau recepto iš seno indų restorano Niujorke su Bobby Flay. Dar kartą išbandžiau jogurtą ir pieną, o ne grietinėlę, ir maniau, kad jis puikiai tinka nesudėtingai, sveikai vištienos tikka masala!

Džinos parašas

Vištienos Tikka Masala Kalorijos

Vištienos Tikka Masala kalorijų skaičius gali skirtis priklausomai nuo recepto ir porcijos dydžio. Vidutinis restoranas, kuriame patiekiama vištienos Tikka Masala, gali būti nuo 800-1200 kalorijų ar net daugiau. Taip yra todėl, kad restoranuose dažnai naudojamas sviestas, grietinėlė ir turtingesni ingredientai. Mano naminė versija yra pagaminta iš lengvesnių ingredientų, o porcijų kontrolė yra labai svarbi. Čia 3/4 puodelio yra apie 250 kalorijų, neįskaitant ryžių.

Ingridientai

Štai viskas, ko jums reikia norint pagaminti šį greitą ir paprastą vištienos tikka masala receptą, bet Norėdami gauti tikslius matavimus, slinkite į apačią.

Vištiena Tikka Masala
  • Rapsų aliejus arba sviestas svogūnams ir prieskoniams virti
  • Aromatiniai elementai: Maltas svogūnas, tarkuotas imbieras ir susmulkintas česnakas suteikia patiekalui sodrių, aromatingų skonių.
  • Konservuoti grūsti pomidorai yra kario padažo pagrindas.
  • Kreminiai ingredientai: Šiai vištienos tikka masala be riebios grietinėlės naudojamas 1% pienas ir paprastas nenugriebto pieno jogurtas (ne graikiškas).
  • Prieskoniai: Kmynai, garam masala, ciberžolė, čili milteliai, košerinė druska
  • Vištiena: Vištienos krūtinėles be kaulų supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
  • Cilantro papuošimui ir spalvai

Kaip pasigaminti vištienos Tikka Masala

Mano supaprastinta tradicinės vištienos tikka masala versija yra daug greitesnė ir paprastesnė, o padažui verdant didžioji dalis gaminimo laiko trunka nuo rankų. Išsamios instrukcijos pateiktos žemiau esančioje recepto kortelėje.

  1. Aromatai ir prieskoniai: Didelėje keptuvėje pakepinkite svogūnus, po to imbierą ir česnaką. Suberkite kmynus, garam masala, ciberžolę, čili miltelius, druską ir virkite 2 minutes.
  2. Troškintas padažas: Į keptuvę supilkite pomidorus ir pieną ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol padažas sutirštės.
  3. Jogurtą grūdinti: Kad padažas nesustingtų, dubenyje sumaišykite jogurtą su puse puodelio šilto pomidorų padažo. Išmaišykite ir tada įdėkite į puodą.
  4. Vištiena: Sudėkite žalią vištieną ir troškinkite, kol iškeps. Prieš patiekdami apibarstykite šviežia kalendra.
Vištiena Tikka Masala

Variacijos

  • Ciberžolė: Kai kurie žmonės komentavo, kad dėl ciberžolės padažo skonis buvo kartaus, todėl naudokite mažiau.
  • Daugiau prieskonių: Tiktų ir kalendra bei kardamonas.
  • Aštrumas: Įpilkite kajeno šiek tiek šilumos.
  • Tikka Masala be pieno vištiena: Pakeiskite kokosų pieną ir ne pieno jogurtą.
  • Vištiena: Vištienos krūtinėles pakeiskite į vištienos šlauneles be odos.
  • Vegetaras Tikka Masala: Vištieną pakeiskite konservuotus avinžirnius arba tofu.
  • Daržovės: Įpilkite špinatų, žiedinių kopūstų ar žirnių, kad gautumėte papildomą daržovių porciją.
  • Nemėgstate kalendros? Praleisti.

Aptarnavimo pasiūlymai

  • Angliavandeniai: Man patinka patiekti vištienos tikka masala ant basmati ryžių arba su naan duona, kad įsigertų padažas.
  • Mažai angliavandenių: Iškeiskite ryžius į žiedinius kopūstus.
  • Daržovės: Norėdami užbaigti šį patiekalą, derinkite jį su daržove, pavyzdžiui, suvytusiais špinatais ar skrudintais žiediniais kopūstais.

Sandėliavimas

  • Šaldytuvas: Likusią tikka masala laikykite sandariuose induose iki 4 dienų šaldytuve.
  • Užšaldyti: Aš paprastai nešaldau patiekalų, kuriuose yra pieno produktų, bet jei turite likučių, kurie suges, nespėsite jų suvalgyti, galite pabandyti užšaldyti padažą 3 mėnesiams.
  • Pakaitinti: Mikrobangų krosnelė, kol sušils arba sušils ant viryklės.

Sviestinė vištiena vs vištiena Tikka Masala

Nors vištienos tikka masala ir sviestinė vištiena susideda iš vištienos kreminiuose pomidorų padažuose, pagardintuose indiškais prieskoniais, jie yra skirtingi patiekalai. Sviestinė vištiena kilusi iš Indijos, skirtingai nei tikka masala, kuri yra britų indų patiekalas. Sviestinė vištiena taip pat paprastai yra saldesnė ir mažiau aštri nei tikka masala.

Vištiena Tikka Masala keptuvėje.

Daugiau indiškos virtuvės įkvėptų patiekalų

Skinnytaste Paprasta reklaminė reklamjuostė

Paruošimas: 5 minučių

Virkite: 30 minučių

Iš viso: 35 minučių

Išeiga: 4 porcijos

Porcijos dydis: 3 /4 stiklinės vištienos ir padažo

  • Didelėje, sunkioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus ir kepkite iki auksinės spalvos, maždaug 3 minutes.

  • Suberkite susmulkintą imbierą, maišykite 1 minutę, tada suberkite česnaką ir kepkite dar minutę. Įpilkite kmynų, garam masala, ciberžolės, čili miltelių ir druskos; gerai išmaišykite iki kvapnios, apie 2 minutes.

  • Įmaišykite pomidorus ir pieną. Troškinkite ant silpnos ugnies, kol padažas sutirštės, apie 10 minučių.

  • Temperuokite jogurtą: Įdėkite jogurtą į dubenį ir įpilkite 1/2 puodelio padažo į jogurtą ir išmaišykite. Įdėkite jį į padažą ir gerai išmaišykite.

  • Sudėkite vištieną ir troškinkite 10–15 minučių arba kol iškeps.

  • Įpilkite daug smulkintos kalendros ir, jei norite, patiekite su basmati ryžiais arba Naan.

Paskutinis žingsnis:

Palikite įvertinimą ir komentarą ir praneškite mums, kaip jums patiko šis receptas! Tai padeda mūsų verslui klestėti ir toliau teikti jums nemokamus aukštos kokybės receptus.

Patiekimas: 3 /4 stiklinės vištienos ir padažo, Kalorijos: 249 kcal, Angliavandeniai: 15 g, Baltymas: 30.5 g, Riebalai: 8 g, Sotieji riebalai: 2 g, Cholesterolis: 90.5 mg, Natris: 455,5 mg, Pluoštas: 3 g, Cukrus: 7 g



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -