Sultingi ant grotelių kepti kiaulienos kotletai – Skinnytaste

Sultingi ant grotelių kepti kiaulienos kotletai užpilami sūraus vandens tirpale, o po to pagardinami kvapniu sausu trintuku, kad būtų pagaminti skaniausi kiaulienos kotletai!

Sultingi ant grotelių kepti kiaulienos kotletai
Ant grotelių kepti kiaulienos kotletai yra klasika, tinkanti bet kokiai lauko ruošai ar vasaros vakarienei. Man patinka jų sodrus, pikantiškas skonis, sultinga tekstūra ir tai, kaip lengva juos paruošti. Kiaulienos kotletų marinavimas 2 valandas yra puikus būdas pagerinti jų skonį ir sultingumą, ypač liesiems gabalams, kurie kartais gali būti sausi. Patiekite juos su mėgstamu vasaros garnyru, pavyzdžiui, bulvių salotomis, kopūstų salotomis ar makaronų salotomis.

Kodėl sūrymu kiaulienos kotletai?
Sūdymas apima kiaulienos kotletų mirkymą sūriame vandenyje. Sūryme esanti druska padeda mėsai išlaikyti drėgmę kepimo metu, todėl kiaulienos kotletai būna sultingesni.

Ingridientai
Šiam ant grotelių kepto kiaulienos gabalėlio receptui jums reikės druskos, vandens, kiaulienos gabalėlių ir prieskonių. Tikslius išmatavimus žiūrėkite žemiau esančioje recepto kortelėje.
- Kiaulienos šonkauliukai: Nupjaukite riebalus nuo kiaulienos kotletų su kaulais. Kiaulienos kotletai be kaulų gali išdžiūti greičiau, bet vis tiek veiks.
- Sūrymas: Vanduo ir deimantų kristalų košerinė druska (bet kuri kita druska, net kita košerinė druska, neveiks.)
- Prieskonių įtrynimas: Saldžioji paprika, česnako milteliai, svogūnų milteliai, džiovinti čiobreliai ir šalavijas, juodieji pipirai
- Alyvuogių aliejaus purškalas padeda trintukui prilipti prie mėsos ir išlaikyti kiaulieną drėgną.
Kaip pasigaminti ant grotelių keptus kiaulienos kotletus
Štai kaip sūdyti, pagardinti ir kepti kiaulienos kotletus. Išsamios instrukcijos pateiktos žemiau esančioje recepto kortelėje.



- Sūryti kiaulienos kotletai: Ištirpinkite druską dideliame dubenyje vandens. Sudėkite kiaulienos kotletus, uždenkite ir šaldykite 2–4 valandas.
- Nuplaukite ir išdžiovinkite: Išimkite kotletus iš sūrymo, nuplaukite po vandeniu ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Išmeskite sūrymą.
- Sausas įtrynimas: Nedideliame dubenyje sumaišykite sausus trinties ingredientus. Abi kiaulienos kotletų puses apšlakstykite aliejumi ir mėsą įtrinkite prieskoniais. Leiskite pastovėti kambario temperatūroje 30 minučių, kol įkaitinsite grilį iki vidutinio aukščio. Tai veikia su dujiniu griliu, anglimi arba griliu.
- Kiek laiko kepti kiaulienos kotletus: Grilio groteles sutepkite aliejumi ir kepkite kotletus ant tiesioginės ugnies po kelias minutes iš kiekvienos pusės. Įdėkite mėsos termometrą – vidutinei temperatūrai, kai vidinė temperatūra yra 155–160 laipsnių, jie baigti.
- Poilsis: Perkelkite mėsą į lėkštę ir prieš pjaustydami palaikykite 5 minutes.
Variacijos
- paprika: Tiks ir dūminė paprika.
- Džiovintos žolelės: Pakeiskite čiobrelius ar šalavijus rozmarinais, raudonėliais ar petražolėmis.
- Nėra grilio? Kepkite šiuos kiaulienos kotletus ant grotelių keptuvėje ant viryklės.
Patarimai, kaip sulaukti sėkmės
- Laikykite šaltai: Visada sūrykite šaldytuve, kad išvengtumėte bakterijų dauginimosi.
- Neperpilkite sūrymo: Jei marinate ilgiau nei rekomenduojama, mėsa taps per sūri ir puri. Laikykitės rekomenduojamo laiko ir, jei nesate pasiruošę gaminti iš karto, nusausinkite, nuplaukite, išdžiovinkite ir vėliau kepkite ant grotelių.
- Kruopščiai išskalauti: Po mirkymo labai svarbu nuplauti sūrymą, kad išvengtumėte pernelyg sūrių kiaulienos gabalėlių.
- Vykdykite nurodymus, kaip parašyta: Naudokite tikslius vandens ir druskos išmatavimus, kaip parašyta. Jei naudosite mažiau vandens, jis bus sūresnis.
- Naudokite Diamond Crystal košerinę druską: Kitų prekių ženklų košerinė druska, pvz., Morton, jūros druska ar valgomoji druska, bus sūresnė, nes juose yra daugiau natrio.
Koks yra geriausias mėsos termometras?
„ThermoPro TP19H“ skaitmeninis mėsos termometras yra geriausias momentinis termometras, kurį aš kada nors naudoju, ir „Amazon“ kainuoja mažiau nei 20 USD! Man patinka, kaip greitai ir tiksliai galima nuskaityti mano vištienos temperatūrą. Jei norite kažko su išmaniosiomis funkcijomis, aš taip pat turiu „Meater Plus Smart Meat Thermometer“, kuris perspėja telefone, kai valgysite. Tai šiek tiek brangesnis, bet visiškai vertas, jei kepate ant grotelių toną.
Aptarnavimo pasiūlymai
Ant grotelių kepti kiaulienos kotletai puikiai dera su įvairiais garnyrais. Štai keletas idėjų:
Sandėliavimas
- Šaldytuvas: Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve 4 dienas.
- Pakaitinti: Kepkite juos mikrobangų krosnelėje, kol sušils.
- Užšaldyti kiaulienos 3 mėnesius ir prieš valgydami atšildykite šaldytuve.

Daugiau jums patikusių kiaulienos kotletų receptų

Išeiga: 4 porcijos
Porcijos dydis: 1 kiaulienos kepsnys
Sumaišykite sūrymo ingredientus: Dideliame dubenyje ištirpinkite druską su vandeniu. Sudėkite kiaulienos kotletus ir uždenkite. Šaldykite kiaulienos kotletus 2–4 valandas. Dar ilgiau ir jie bus per sūrūs.
Nuplaukite ir išdžiovinkite: Pašalinkite kotletus iš sūrymo; nuplaukite po vandeniu ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Išmeskite sūrymą. Jei gaminate ne iš karto, galite atšaldyti juos uždengtus, kol paruošite virti.
Kai pasiruošę kepti ant grotelių: Abi kotletų puses aptepkite aliejumi.
Nedideliame dubenyje sumaišykite trina ingredientus; įtrinkite iš abiejų kiaulienos kotletų pusių. Leiskite stovėti kambario temperatūroje 30 minučių, kol įkaitinsite grilį.
Įkaitinkite grilį: Tuo tarpu įkaitinkite grilį arba keptuvę iki vidutinės-aukštos ugnies.
Grilis: Sutepkite groteles aliejumi, tada kepkite kotletus ant grotelių, kol jie lengvai išsiskirs iš grotelių ir iškeps iki vidutinės, 155–160 laipsnių, 3–4 minutes kiekvienoje pusėje.
Kotletukus perkelkite į lėkštę ir prieš patiekdami palikite 5 minutes pailsėti.
Paskutinis žingsnis:
Palikite įvertinimą ir komentarą ir praneškite mums, kaip jums patiko šis receptas! Tai padeda mūsų verslui klestėti ir toliau teikti jums nemokamus aukštos kokybės receptus.
- Laikykite šaltai: Visada sūdykite šaldytuve, kad išvengtumėte bakterijų dauginimosi.
- Neperpilkite sūrymo: Sūdinus ilgiau nei rekomenduojama, mėsa taps per sūri ir puri. Laikykitės rekomenduojamo laiko ir, jei nesate pasiruošę tinkamai gaminti, nusausinkite, nuplaukite, išdžiovinkite ir vėliau kepkite ant grotelių.
- Kruopščiai išskalauti: Po mirkymo labai svarbu nuplauti sūrymą, kad išvengtumėte pernelyg sūrių kiaulienos gabalėlių.
- Vykdykite nurodymus, kaip parašyta: Naudokite tikslius vandens ir druskos išmatavimus, kaip parašyta. Jei naudosite mažiau vandens, jis bus sūresnis.
- Naudokite Diamond Crystal košerinę druską: Kitų prekių ženklų košerinė druska, pvz., Mortons, jūros druska arba valgomoji druska, mėsa bus sūresnė, nes jame yra daugiau natrio.
Patiekimas: 1 kiaulienos kepsnys, Kalorijos: 272 kcal, Angliavandeniai: 1.5 g, Baltymas: 39.5 g, Riebalai: 11 g, Sotieji riebalai: 3.5 g, Cholesterolis: 108.5 mg, Natris: 136 mg, Pluoštas: 0.5 g, Cukrus: 0.5 g