Skrudinta moliūgų feta sriuba
Jums patiks mano požiūris į virusinę skardą, skrudintą moliūgų fetos sriubą, kurioje paskrudinate moliūgą ir fetos sūrį ir plakite iki vientisos masės.
Skrudinta moliūgų feta sriuba
Kas žinojo, kad moliūgų sriuba bus tokia skani su skrudintu fetos sūriu?! Skrudinti česnakai, svogūnai ir žolelės pakelia šią sriubą į kitą lygį. Kitą kartą galėčiau net valgyti šias daržoves nepaversdamas jų sriuba – skonis toks geras! Norėdami gauti daugiau moliūgų sriubos receptų, išbandykite mano moliūgų sriubą su kokosų pienu, lėtą viryklę ruošiamą moliūgų sriubą ir lęšių sriubą.
Sviestinės skvošo fetos sriubos ingredientai
Štai viskas, ko reikia šiai skaniai rudeninei sriubai paruošti. Tikslūs išmatavimai pateikti žemiau esančioje recepto kortelėje.
- Butternut Skvošas: Norėdami supjaustyti moliūgą, jums reikia didelio aštraus peilio. Tačiau, jei norite tai padaryti lengviau, turiu patarimą, kaip nulupti ir supjaustyti žieminius moliūgus – pirmiausia keletą minučių pašildykite mikrobangų bangomis.
- Svogūnai: Saldus svogūnas kepdamas tampa dar saldesnis.
- Žolelės: Šalavijas, rozmarinas ir čiobreliai yra nuoširdžios rudens žolės, kurios gaminant kvepia nuostabiai.
- Prieskoniai: Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
- Česnakai: Visą česnako galvą perpjaukite išilgai pusiau ir pakepinkite su daržovėmis. Stiprus česnako skonis suminkštėja kepant.
- Feta yra slaptas ingredientas, dėl kurio ši moliūgų sriuba tampa kreminė be pieno ar grietinėlės. Pirkite visą bloką, o ne trupintą sūrį.
- Alyvuogių aliejus sustiprina skonį ir neleidžia daržovėms prilipti prie kepimo indo.
- Sultinys: Naudokite daržovių arba vištienos sultinį, kad keptas daržoves paverstumėte sriuba.
Kaip pasigaminti fetos moliūgų sriubą
Ši lengvai skrudinama fetos ir riešutmedžio moliūgų sriuba susideda iš dviejų pagrindinių žingsnių: moliūgų ir fetos skrudinimas ir sumaišymas su sultiniu. Rezultatas – geriausio skonio kreminė sriuba. Išsamios instrukcijos pateikiamos žemiau recepto kortelėje.
- Paruoškite daržoves: Sumaišykite moliūgą, svogūną ir žoleles didelėje kepimo formoje arba keptuvėje su apvadu. Supilkite mišinį su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Kiekvieną česnako galvutės pusę įdėkite į daržoves, nupjauta puse žemyn.
- Feta: Skvošo mišinio centre sukurkite erdvę ir įdėkite fetos bloką. Apšlakstykite likusiu aliejumi.
- Skrudinkite sviestą ir fetą 30–35 minutes 400 °F temperatūroje.
- Maišyti: Išimkite žoleles ir išspauskite kepintą česnaką. Sudėkite daržoves ir sūrį į maišytuvą. Supilkite sultinį ir plakite iki vientisos masės.
- Kaip patiekti: Perkelkite sriubą į puodą ir pašildykite ant viryklės, kol paruošite patiekti. Papuoškite papildoma feta ir šviežiais čiobrelių lapeliais.
Variacijos
- Butternut: Norėdami sutaupyti laiko, pirkite šaldytą arba šviežią iš anksto supjaustytą moliūgą.
- Nėra skvošo? Pakeiskite saldžiąsias bulves arba moliūgus.
- Žolelės: Jei trūksta žolės, naudokite daugiau kitos.
- Nėra blenderio? Taip pat galite naudoti panardinamąjį trintuvą puode ant viryklės, tačiau sriuba bus ne tokia lygi.
- Tirštesnė konsistencija: Jei pageidaujate tirštesnės sriubos, pašildykite ją ant viryklės uždengę dangtį, kad sumažėtų.
- Aštrumas: Papuoškite Kalabrijos čili pasta arba čili traškučiu.
Ką patiekti su sviestinio moliūgo fetos sriuba
Sandėliavimas
Sviestinė moliūgų sriuba šaldytuve išsilaikys 5 dienas ir gali būti pašildyta mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės.
Daugiau jums patikusių moliūgų receptų
Išeiga: 6 porcijos
Porcijos dydis: 1 dosni taurė
-
Įkaitinkite orkaitę iki 400°F.
-
Didelėje kepimo formoje sumaišykite moliūgą, svogūną, šalavijus, rozmariną ir čiobrelius ir sumaišykite su 2½ šaukšto alyvuogių aliejaus, ½ arbatinio šaukštelio druskos ir šviežių maltų juodųjų pipirų. Kiekvieną česnako galvutės pusę įdėkite į daržoves, nupjauta puse žemyn.
-
Centre padarykite skylutę ir įdėkite fetos bloką, apšlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi.
-
Skrudinkite, kol moliūgai suminkštės, o feta karamelizuosis, maždaug 30–35 minutes.
-
Išimkite žoleles ir išspauskite kepintą česnaką. Daržoves ir sūrį perkelkite į maišytuvą; supilkite sultinį ir plakite iki vientisos masės. Pašildykite ant viryklės, kai ruošiatės patiekti. Supilkite sriubą į dubenėlius; papuošti papildoma feta ir šviežiais čiobrelių lapeliais.
Paskutinis žingsnis:
Palikite įvertinimą ir komentarą ir praneškite mums, kaip jums patiko šis receptas! Tai padeda mūsų verslui klestėti ir toliau teikti jums nemokamus aukštos kokybės receptus.
Arba galite maišyti panardinamuoju trintuvu tiesiai į puodą ant viryklės – sriuba nebus tokia kreminė, bet bus tokio pat puikaus skonio.
Sriubą galima/reikia perpilti į puodą, kad būtų šilta, arba, jei pageidaujama, sumažinti iki tirštesnės konsistencijos.
Truputis Kalabrijos čili pastos arba čili traškumo suteikia skanų garnyrą.
Patiekimas: 1 dosni taurė, Kalorijos: 200 kcal, Angliavandeniai: 14 g, Baltymai: 7 g, Riebalai: 14 g, Sotieji riebalai: 5 g, Cholesterolis: 23.5 mg, Natris: 476 mg, Pluoštas: 2 g, Cukrus: 3 g