Salotos su uogomis ir pekano riešutais

Šios sveikos vasariškos salotos su uogomis yra kupinos saldžių, sultingų gervuogių ir aviečių, kurios kiekvienam kąsneliui suteikia saldumo. Su lengvu vinigretu Pekano riešutai puikiai traška.

Žaliosios salotos su uogomis
Kartais pakanka paprasčiausių receptų. Šiame sveikų vasariškų garnyrų su uogomis recepte nėra pridėtinio cukraus, jis natūraliai pasaldintas sultingomis gervuogėmis ir avietėmis. Pekano riešutai ir tobula tekstūra yra papildyti lengvu vinigretu. Tai puikus garnyras prie ant grotelių keptos vištienos, žuvies ar bet kokių ant grotelių keptų receptų, kuriuos gaminate šią vasarą.

Kodėl tai veikia
Tai vienas iš seniausių receptų, kuriais dalinuosi čia, prisimenu, kaip gaminau ir atsinešiau į savo draugo namus kaip garnyrą vakarienei. Atrodo, prieš visą gyvenimą, kai dirbau visu etatu ir tai dariau iš šono, tiesiog savo malonumui! Man patinka šios žalios salotos su uogomis, nes nėra pridėto cukraus ar medaus. Tačiau kiekvienas kąsnis turi saldumo pliūpsnį.
- Paprasta – kai kurie receptai yra puikūs, nes jie yra labai paprasti, ypač jei tai yra garnyras.
- Sveika – man patinka, kad čia gausite gerą vaisių, sveikų riebalų ir skaidulų dozę.
- Puikiai tinka daugeliui mitybos apribojimų: Tinka Viduržemio jūros regiono dietai, mažina uždegimą, be glitimo ir be pieno.
Mėgaukitės ir mėgaukitės juo! Jei tai padarysite, norėčiau tai pamatyti. Pažymėkite mane savo nuotraukose Instagram ar Facebook!

Ingridientai
- Sumaišyti kūdikių žalumynai arba kūdikių rukola – lapiniai žalumynai pagrindui.
- Gervuogės – saldžios ir sultingos uogos, drąsiai naudokite bet kokias uogas.
- Avietės – aitrios ir aštrios uogos, galite iškeisti į braškes.
- Pekano puselės – traškus ir riešutinis, suteikiantis papildomos tekstūros.
- Šampano actas – suteikia padažui ryškaus ir rūgštaus atspalvio.
- Košerinė druska – sustiprinti visų ingredientų skonį.
- Džiovintas bazilikas – kvapioji žolelė padažui.
- Pirmo spaudimo alyvuogių aliejus – vinaigretės pagrindas, suteikiantis sodrumo ir kūno.
Padarykite tai valgiu
Šis garnyro salotų su uogomis receptas puikiai dera su viskuo, ką kepate ant grotelių, bet taip pat galite pasigaminti šį patiekalą pridėdami baltymų.
Salotos su uogomis variacijos
- Jei norite saldesnio užpilo, įdėkite šiek tiek medaus.
- Arba naudokite cukruotus pekano riešutus, kad suteiktumėte daugiau saldumo.
- Įpilkite kreminio sūrio, pavyzdžiui, fetos, gorgonzolos sūrio ar ožkos sūrio.
- Vietoj pekano riešutų naudokite graikinius riešutus arba susmulkintus migdolus.

Daugiau šalutinių salotų receptų

Išeiga: 4 porcijos
Porcijos dydis: 1 1/2 puodeliai
Padažui įpilkite acto į nereaguojantį maišymo dubenį su baziliku, druska ir pipirais pagal skonį.
Lėta srovele šlakstykite alyvuogių aliejų, plakite, kol aliejus susimaišys.
Sumaišykite sumaišytus žalumynus su vinigretu ir sudėkite į salotų dubenį.
Ant viršaus uždėkite gervuogių, aviečių ir pekano riešutų ir patiekite iškart.
Paskutinis žingsnis:
Palikite įvertinimą ir komentarą ir praneškite mums, kaip jums patiko šis receptas! Tai padeda mūsų verslui klestėti ir toliau teikti jums nemokamus aukštos kokybės receptus.
- Jei norite saldesnio užpilo, įdėkite šiek tiek medaus.
- Arba naudokite cukruotus pekano riešutus, kad suteiktumėte daugiau saldumo.
- Įpilkite kreminio sūrio, pavyzdžiui, fetos, gorgonzolos sūrio ar ožkos sūrio.
Patiekimas: 1 1/2 puodeliai, Kalorijos: 155 kcal, Angliavandeniai: 7 g, Baltymas: 2 g, Riebalai: 14.1 g, Natris: 15 mg, Pluoštas: 2.8 g, Cukrus: 2.8 g