Plekšnės Piccata receptas – Skinnytaste
Plekšnė piccata yra apkepta ir lengvai kepta keptuvėje, patiekiama citrininio sviesto padaže su kaparėliais ir petražolėmis. Skanus būdas paruošti žuvį!
Plekšnė Piccata
Šis plekšnės Piccata receptas yra puikus būdas paruošti žuvį žmonėms, kurie nemėgsta žuvies. Plekšnės yra švelnaus skonio ir švelnios tekstūros, kuri nėra tokia stipri, kaip kai kurios kitos žuvų rūšys. Jį taip pat lengva paruošti, todėl tai puikus pasirinkimas savaitės vakarienei ar ypatingai progai. Tai vienas iš mano mėgstamiausių būdų valgyti žuvį! Kitas populiarus žuvies patiekalas mano svetainėje yra Florentine žuvis. Galite naudoti bet kokią turimą baltą dribsnių žuvį arba pasigaminti mano vištienos Piccata, jei norite paukštienos.
Ko Jums prireiks
Štai ko jums reikės norint pagaminti šią skanią „Fish Piccata“.
- plekšnių filė arba bet kokios baltos žuvies filė, pvz., tipalia, fluke ir kt
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
- kiaušinių baltymai arba sveiki kiaušiniai
- pagardinti duonos trupiniai arba duonos trupiniai be glitimo
- alyvuogių aliejaus purškalas
- plakto sviesto arba paprasto sviesto
- šviežios citrinos sultys
- sausas baltasis vynas
- vištienos sultinio arba daržovių sultinio
- kaparėliai
- šviežių petražolių, patiekimui
Ar plekšnė tinkama virti?
Man patinka plekšnės, tai vienas iš mano mėgstamiausių baltos dribsnių žuvies variantų. Plekšnė yra universali, švelniai saldaus skonio ir subtilios, dribsnių tekstūros žuvies filė, kurią lengva paruošti.
Kokias dar baltas žuvis galite naudoti vietoj plekšnių?
Nors plekšnės yra populiarus Piccata pasirinkimas dėl švelnaus skonio, yra keletas kitų žuvų rūšių, kurias galite naudoti. Pasirinkite baltą žuvį, kuri yra pakankamai švelni ir universali, kad gerai derėtų su aštriais ir pikantiškais padažo skoniais. Štai keletas variantų:
- Padas: Kaip ir plekšnė, jūrų liežuvis yra švelni ir gležna balta žuvis, kuri puikiai tinka Pikata. Jis yra šiek tiek tvirtesnės tekstūros nei plekšnės, tačiau vis tiek iškepa greitai ir lengvai.
- Tilapija: Tilapija yra švelni ir universali žuvis, kuri dažnai naudojama įvairiuose receptuose. Jis yra šiek tiek saldesnio skonio nei plekšnės, kuris puikiai dera su Piccata padažu.
- Menkė: Menkė yra kietesnė balta žuvis, kurios skonis yra švelnus ir šiek tiek saldus, gerai išsilaiko Piccata.
- Paltusas: Paltusas yra tanki ir mėsinga balta žuvis.
Netoliese naudokite tai, kas šviežia, vietinė ir sezono metu.
Ką patiekti su plekšnė Piccata
Štai keletas idėjų, kurios puikiai derėtų su Flounder Piccata:
- Garuose virtos daržovės: Puikus pasirinkimas būtų garuose virtų daržovių, tokių kaip brokoliai, šparagai ar šparaginės pupelės, pusė.
- Brokoliai: Išbandykite pagal šį paprastą brokolinių receptą.
- Skrudintos bulvės: Skrudintos bulvės arba išmėginkite šias trintas bulves kaip sodresnį garnyrą.
- Kepta bulvė: Kepkite orkaitėje arba išbandykite šią „Air Fryer Baked Potato“.
- Ryžiai arba makaronai: Geras pasirinkimas būtų ryžių ar makaronų, pavyzdžiui, angelo plaukų, lingvino arba orzo su cukinijomis ir pomidorais, pusė.
- Salotos: Paprastos žalios salotos su lengvu vinaigreto padažu yra gaivus ir sveikas garnyras, tinkantis prie visų mano plekšnių receptų.
Daugiau jums patikusių plekšnių receptų
Išeiga: 4 porcijos
Porcijos dydis: 1 gabalas
-
Pagardinkite žuvį druska ir pipirais. Įkaitinkite orkaitę iki 200 F.
-
Sekliame dubenyje išplakti kiaušinių baltymus. Duonos trupinius sudėkite į kitą indą. Kiekvieną žuvies filė pamerkite į kiaušinių plakinį, tada į džiūvėsėlius.
-
Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinės arba vidutinės-žemos ugnies. Išpurkškite daug alyvuogių aliejaus purškalo ant vienos žuvies pusės ir padėkite į keptuvę aliejaus puse žemyn. Gausiai apipurkškite kitą žuvies pusę, kad pasidengtų, ir kepkite 4–5 minutes iš kiekvienos pusės, kol žuvis taps nepermatoma ir iškeps.
-
Padėkite ant lėkštės į šiltą orkaitę, kol pagaminsite padažą.
-
Ant vidutinės ugnies toje pačioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite citrinos sultis, vyną, vištienos sultinį ir likusias citrinos puseles, druską, pipirus ir užvirinkite.
-
Virkite ant stiprios ugnies, kol skysčio sumažės iki pusės, maždaug 3–4 minutes.
-
Išmeskite citrinos puseles, suberkite kaparėlius ir šaukštu užpilkite padažo ant žuvies; ant kiekvienos filė uždėkite po griežinėlį citrinos ir ant viršaus uždėkite šviežių petražolių.
Paskutinis žingsnis:
Palikite įvertinimą ir komentarą ir praneškite mums, kaip jums patiko šis receptas! Tai padeda mūsų verslui klestėti ir toliau teikti jums nemokamus aukštos kokybės receptus.
Patiekimas: 1 gabalas, Kalorijos: 280 kcal, Angliavandeniai: 14 g, Baltymas: 36 g, Riebalai: 8 g, Natris: 366,5 mg, Pluoštas: 3 g, Cukrus: 0.1 g