Naminis mėsainio pagalbininkas – Skinnytaste
Šis vienos keptuvės kreminis naminis mėsainio pagalbininkas gaminamas iš maltos jautienos, makaronų ir sūrio – tikrų ingredientų, kuriais galite jaustis gerai, maitindami savo šeimą vakarienei!
Naminis mėsainio pagalbininkas
Šis naminis mėsainio pagalbininkas, pagamintas iš maltos jautienos ir makaronų, yra kreminis ir skanus. Tai grynas patogus maistas ir ne tik tinkamas vaikams – jame taip pat daug baltymų ir jį lengva pagaminti! Apklausiau savo Instagram bendruomenę ir daugelis iš jūsų prašėte daugiau vieno puodo receptų. Man taip patinka gaminti tokį maistą, kad turiu visą kulinarijos knygą, skirtą vieno puodo receptams „Skinnytaste One and Done“, kuri yra viena populiariausių mano kulinarinių knygų. Mano vyras ir vaikai pakėlė šį receptą dviem nykščiais aukštyn ir paprašė įtraukti jį į savo įprastą vakarienės rotaciją. Daugiau vieno puodo makaronų receptų, kuriuos taip pat turėtumėte išbandyti, yra viename puode pagaminta vištiena ir „Orzo“, „Instant Pot Baked Ziti“ ir vieno puodo spagečių ir mėsos padažas.
Ko Jums prireiks
Mėsainio pagalbiniai ingredientai:
Malta jautiena, pienas ir sūris kartu sukuria geriausius kreminius, sūrius makaronus. Tikslius išmatavimus rasite žemiau esančioje recepto kortelėje.
- Malta jautiena: Kadangi dedame pieną ir sūrį, jautieną palikau liesą ir pasirinkau ekologišką jautieną.
- Prieskoniai: Košerinė druska ir paprika pagardina mėsą.
- Svogūnai ir česnakai pagerinti skonį ir padaryti makaronus aromatingesnius.
- Pomidorų padažas subalansuoja mėsos ir sūrio sodrumą. Vietoj to galite naudoti du šaukštus pomidorų pastos.
- Worcestershire padažas prideda aštrumo ir pakelia bendrą skonį.
- Vištienos sultinys: Makaronai verdami sultinyje dėl skonio, taip pat galima naudoti jautienos sultinį.
- 2% pieno prideda kremiškumo, išlaikant makaronus lengvus.
- Makaronai: Pasirinkite trumpą makaronų formą, pavyzdžiui, rotini, cavatappi ar lukštus. Jei naudojate alkūninius makaronus, kiekvieną kartą virkite makaronus nuo 6 iki 8 minučių, kad jie netaptų purūs.
- Iš dalies nugriebtas Čederio sūris: Pabaigoje įmaišykite sūrį ir leiskite jam ištirpti, kad susidarytų sotūs, sūrūs makaronai.
Kaip pasigaminti naminio mėsainio pagalbininką
Štai kaip žingsnis po žingsnio pasigaminti mėsainių pagalbininką. Mano mėgstamiausia dalis yra tai, kad jis gaminamas viename puode. Recepto kortelėje yra visos instrukcijos.
- Apkepkite jautieną didelėje, gilioje keptuvėje arba dideliame puode ant vidutinės-stiprios ugnies. Pagardinkite druska ir paprika ir kepkite, kol paruduos.
- Aromatai ir padažai: Kelias minutes pakepinkite svogūną ir česnaką, tada įpilkite pomidorų padažo ir Vusterio. Sumažinkite ugnį ir virkite, kol padažai sumažės ir karamelizuosis.
- Išvirti makaronus: Į puodą supilkite sultinį ir makaronus ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki vidutinės, uždenkite keptuvę ir virkite, kol makaronai beveik suminkštės ir daugiausia susigers skystis.
- Pienas: Supilkite pieną, uždenkite keptuvę ir virkite vidutiniškai žemai, periodiškai maišydami, kol makaronai taps al dente ir susigers didžioji dalis pieno.
- Sūris: Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir įmaišykite sūrį.
Variacijos
- Malta mėsa: Maltą jautieną pakeiskite malta kalakutiena, malta vištiena arba malta bizonu.
- Be pieno: Mėsainio pagalbininkas yra geresnis su pienu, nes suteikia jam kreminės tekstūros, bet galite pakeisti alternatyvą be pieno, pavyzdžiui, nesaldintą ryžių pieną ir naudoti be pieno sūrį, pvz., Violife, kuris, mano nuomone, tirpsta geriausiai.
- Be sojų: Jei turite alergiją sojai, galite praleisti Worcestershire padažą arba pakeisti kokoso aminorūgštis.
- Be glitimo: Naudokite mėgstamus makaronus be glitimo ir Vusterio padažą be glitimo.
- Sūris: Pakeiskite čederį susmulkinta mocarela arba Monterey jack.
- Sūrio mėsainių makaronai: Pomidorą, raugintus agurkus ir svogūną susmulkinkite, dubenyje sumaišykite su trupučiu raugintų agurkų sulčių ir uždėkite ant viršaus.
- Makaronai ir sūris: Jei norite sūresnio, pavyzdžiui, mac ir sūrio, pridėkite daugiau čederio.
- Pridėti daržovių: Puikiai tiks kubeliais pjaustytos paprikos, morkos, špinatai, brokoliai ar grybai.
- Prieskoniai: Žaiskite su įvairiais prieskoniais, o dūminiam skoniui naudokite rūkytą papriką. Norėdami gauti čili skonį, pridėkite čili miltelių arba tiesiog įdėkite česnako miltelius vietoj šviežio česnako.
DUK
Kokia jautienos malta geriausiai tinka mėsainio pagalbininkui?
Geriausia naudoti liesą maltą jautieną, nes joje mažiau sočiųjų riebalų ir patiekalas nebus riebus.
Kuo galite pakeisti maltą jautieną?
Čia tiks bet kokia malta mėsa, pavyzdžiui, malta kalakutiena ar net veganiškas mėsos pakaitalas.
Ar „Hamburger Helper“ yra nesveikas?
Šis naminis mėsainio pagalbininkas yra daug geresnis nei parduotuvėje įsigytas. Jei užaugote vaikystėje vartoję „Hamburger Helper“, manau, jums patiks ši sveikesnė versija, kurioje yra mažiau natrio ir pagamintas iš tikro maisto.
Aptarnavimo pasiūlymai
Štai keletas daržovių garnyro idėjų, jei norite suteikti šiek tiek spalvos ir papildyti savo patiekalą.
Sandėliavimas
- Šaldytuvas: Likusį mėsainio pagalbininką 4 dienas laikykite sandariame inde šaldytuve.
- Užšaldyti makaronai 3 mėnesius laikomi šaldiklyje saugiuose induose.
- Atšildyti patiekalą išvakarėse į šaldytuvą ir mikrobangų krosnelėje arba kepti, kol sušils.
Puikus pagrindas tiek daugybei variantų
Pagalvokite apie Philly Cheesesteak Macaroni arba Taco Macaroni, žaisdami su ingredientais ir keisdami skirtingus sūrius ar daržoves, galite sugalvoti daugybę variantų. Palikite man keletą idėjų komentaruose ir aš pasidalinsiu keletu variantų!
Daugiau jums patikusių makaronų receptų
Išeiga: 4 porcijos
Porcijos dydis: 1 1/2 puodeliai
-
Įkaitinkite didelę gilią keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies ir suberkite jautieną bei 1/2 arbatinio šaukštelio druskos ir paprikos. Kepkite, sulaužydami mėsą į mažus gabalėlius, kol paruduos, 5–6 minutes. Suberkite svogūną, česnaką ir pakepinkite, kol taps aromatingi; 2–3 minutes.
-
Įpilkite pomidorų tyrės ir Vusterio padažo; sumažinkite, kol beveik išdžius ir karamelizuosis, 2–3 minutes.
-
Supilkite vištienos sultinį ir makaronus ir užvirinkite, sumažinkite ugnį iki vidutinės-žemos ir uždenkite. Virkite 8–10 minučių, iki pusės maišydami, kol makaronai beveik suminkštės ir daugiausia susigers skystis.
-
Atidenkite dangtį, įpilkite pieno ir virkite, uždengę dangtį, periodiškai maišydami iki vidutinės temperatūros, kol makaronai taps al dente ir susigers didžioji dalis skysčio, 8–10 minučių.
-
Nukelkite nuo ugnies, atidenkite ir įmaišykite čederio sūrį.
Paskutinis žingsnis:
Palikite įvertinimą ir komentarą ir praneškite mums, kaip jums patiko šis receptas! Tai padeda mūsų verslui klestėti ir toliau teikti jums nemokamus aukštos kokybės receptus.
- Mėsa: Jautienos faršą pakeiskite malta kalakutiena arba maltu bizonu.
- Be pieno: Mėsainio pagalbininkas yra geresnis su pienu, nes suteikia jam kreminės tekstūros, bet galite pakeisti alternatyvą be pieno, pavyzdžiui, nesaldintą ryžių pieną ir naudoti be pieno sūrį, pvz., Violife, kuris, mano nuomone, tirpsta geriausiai.
- Be sojų: Jei turite alergiją sojai, galite praleisti Worcestershire padažą arba pakeisti kokoso aminorūgštis.
- Be glitimo: Naudokite mėgstamus makaronus be glitimo ir Vusterio padažą be glitimo.
- Sūris: Pakeiskite čederį susmulkinta mocarela arba Monterey jack.
- Sūrio mėsainių makaronai: Pomidorą, raugintus agurkus ir svogūną susmulkinkite, dubenyje sumaišykite su trupučiu raugintų agurkų sulčių ir uždėkite ant viršaus.
- Makaronai ir sūris: Jei norite sūresnio, pavyzdžiui, mac ir sūrio, pridėkite daugiau čederio.
Patiekimas: 1 1/2 puodeliai, Kalorijos: 453 kcal, Angliavandeniai: 51 g, Baltymai: 35.5 g, Riebalai: 10 g, Sotieji riebalai: 5 g, Cholesterolis: 69 mg, Pluoštas: 2.5 g, Cukrus: 6 g