Miso lašišos sruogos (keptos arba keptos)

Pikantiški saldūs miso lašišos sruogos su cukinijomis ir skalūnais-puikiai tinka kepti ant grotelių ir lengva savaitės nakties vakarienes.

Miso glazūruotos lašišos sruogos su daržovėmis
Oras Long Ailene yra gražus vasarą, todėl man patinka pasinaudoti pranašumais, išeiti į lauką ir kepti. Šios miso lašišos sruogos puikiai tinka vasaros kepimui ir Lengvos savaitės nakties vakarienės. Sriegę su lašiša, cukinijomis ir skalūnais, jie yra visiškas valgis ant lazdos arba patiekite jiems per ryžius, kad jis būtų dar nuoširdesnis. „Savory-Sweet Miso Marinade“ išryškina geriausius kiekvieno įkandimo.
Ingredientai, kurių jums reikės
Čia yra šių lengvų „Miso“ lašišos sruogų ingredientai. Tiksliais matavimais žiūrėkite žemiau esančią recepto kortelę.
- Balta miso pastakuris yra švelnesnis ir saldesnis už raudoną miso pastą, prideda gilų, umami skonį marinatui. „Amazon“, Azijos rinkose, galite nusipirkti „White Miso“ pastą, o kai kurie nuolatiniai prekybos centrai ją parduoda.
- MIRIN yra tradicinis japoniškų ryžių vynas, kuris prideda švelnų saldumą ir padeda karamelizuoti žuvis virimo metu, nepridedant cukraus.
- Mažo natrio sojos padažas Dėl druskingo, umami skonio
- Ryžių actas: Rūgštingumas subalansuoja mirin ir Miso bei sojos padažo umami saldumą.
- Aromatika: Smulkintas česnakas ir imbieras
- Skrudintas sezamo aliejus už riešuto skonį
- Lašiša: Man labiau patinka laukinių lašišų už geriausią skonį ir tekstūrą. Jei naudojate šviežią lašišą, nusipirkite ją iš patikimos žuvies prekeivio; Tačiau taip pat veiks sušaldyta lašiša. Tiesiog būtinai atšildykite iš anksto.
- Daržovės: Zukinijos ir žaliieji svogūnai daro iešminius patiekalus.
Kaip padaryti miso lašišos sruogas
Šis paprastas Miso lašišos receptas yra greitas! Sumaišykite marinato ingredientus ir marinuokite lašišą vos per 30 minučių. Peržiūrėkite recepto kortelę, skirtą spausdinamoms nurodymams.



- Padarykite miso marinatą: Sumaišykite marinato ingredientus.
- Marinuoti lašišą: Marinuoti 30–60 minučių.
- Surinkite sruogas: Pakaitomis ant sruogų esančios lašišos, cukinijos ir žalių svogūnų.
- Grilio lašišos kebabai: Įkaitinkite groteles iki vidutinės ir ant grotelių ant gerai alyvų grotelių kelioms minutėms iš abiejų pusių. Baste su likusiu marinatu ir pasukite juos metaline mentele.
- Baigti: Patiekite su citrinų pleištais ir papuoškite žaliais svogūnais, jei norite.

Testavimo pastabos ir patarimai
Iš pradžių planavau troškinti miso marinatą, kad jis sutirštės, tačiau jis labai greitai tapo per daug storas ir lipnus. Tai veikia geriausiai, nes yra. Tiesiog rezervuokite kai kuriuos kepsnius, o sruogos virkite, nes šiluma iš grotelių (arba broilerių) suteikia jai puikiai blizgančią, karamelizuotą apdailą.
- Iešminis patarimas: Jei naudojate medines sruogas, pamirkykite juos mažiausiai 30 minučių, kad jie nesudegtų ant grotelių.
- Iškirpkite lašišą tolygiai: Supjaustykite jį vienodais 1–15 colių kubeliais, kad jis tolygiai virtų daržovėmis.
- Veggai yra svarbūs: „Cukinijos“ ir „Scallions“ čia gražiai pora pora, nes jie gamina maždaug tokiu pat greičiu kaip lašiša. Taip pat gerai veiktų paprikos ar grybai.
Nėra grotelės? Jokių problemų!
- Padėkite kebabus ant folijos išklotos lakšto keptuvės, purškiamos aliejumi.
- Įdėkite viršutinę krosnies lentyną 5 coliais nuo šildymo elemento ir įkaitinkite broilerį.
- Kepkite lašišos sruogas maždaug 3 minutes iš abiejų pusių.
Ar galiu pasigaminti šią lašišą be sruogų?
Taip! Jei kepate žuvį ir daržoves, naudokite keptuvę. Norėdami kepti, padėkite viską ant lapo keptuvės. Po 3 minučių išimkite dėklą iš krosnies, viską apverskite ir tęskite kepimą.

Išeiga: 4 porcijos
Pervedimo dydis: 1 iešmas
Į mažą maisto kombainą ar mažą maišytuvą pridėkite MISO, mirin, sojos padažą, ryžių actą, česnaką, imbierą ir sezamo aliejų. Sumaišykite, kol bus visiškai lygi.
Į maišymo dubenį perkelkite ¼ puodelio marinato ir įpilkite lašišos, cukinijų ir žaliųjų svogūnų. Išmaišykite, kad sujungtumėte. Uždenkite dubenį plastikine plėvele ir atšaldykite 30 minučių arba iki valandos. Rezervuokite likusį marinatą.
Sulenkite lašišos, cukinijos ir žaliųjų svogūnų gabaliukus ant 4 metalinių sruogų. Purškite „Kabobs“ nelipniu virimo purškikliu.
Paruošę kepti kepti, įkaitinkite ant grotelių iki vidutinės ugnies ir aliejaus grotelių, kad jos nepriliptų. Keliaukite kebabus kelias minutes iš vienos pusės, kol lašiša lengvai išleis iš grotelių grotelių. Norėdami pasukti kabobus, naudokite metalinę mentelę, kad atlaisvintumėte žuvis iš grotelių ir suvyniotumėte, kad sukasi į kitą pusę. Baste su likusiu marinatu kepant. Nuimkite iš grotelių, kai lašiša lengvai dribsniai, ir ji yra visiškai paruošta per 8–10 minučių. Baste dar kartą, kai lašiša atsitraukia nuo grotelės. Patiekite su citrinų pleištais ir papuoškite šukutėmis.
Paskutinis žingsnis:
Palikite reitingą ir komentarą, leisdami mums žinoti, kaip jums patiko šis receptas! Tai padeda mūsų verslui klestėti ir toliau pateikti jums nemokamus, aukštos kokybės receptus.
*Marinadui maišyti naudojau maistininką
Variacijos:
- Miso: „Red Miso“ turi stipresnį skonį nei „White Miso“, tačiau jei tai viskas, ką galite rasti, nedvejodami naudokite jį.
- Žuvis: Pakeiskite lašišą menkėmis, jūros ešeriais, juodaisiais menkiais, upėtakiais ar Arkties char. Arba naudokite „Miso“ marinatą ant krevečių, vištienos ar tofu.
- Daržovės: Sub cukinijos su geltonais moliūgais arba paprikomis ir žaliaisiais svogūnais su baltų ar raudonųjų svogūnų pleištais. Taip pat galite naudoti daugiau nei vieną daržovę.
- Alergiškas sezamo? Praleiskite aliejų.
- Padarykite jį aštrų: Įpilkite raudonų čili dribsnių.
Tarnavimas: 1 iešmasAr Kalorijos: 231 KcalAr Angliavandeniai: 12 gAr Baltymas: 25 gAr Riebumas: 9 gAr Sočiųjų riebalų: 1.5 gAr Cholesterolis: 62.5 mgAr Natris: 798 mgAr Pluoštas: 1.5 gAr Cukrus: 6 g
Šalutinių patiekalų idėjos
Čia yra keletas pusių, kurios būtų gerai su miso glazūruota lašiša:
Tinkamas saugojimas
- Šaldytuvas Virta lašiša ir daržovės iki trijų dienų.
- Pakartotinis pašildymas: Galite mikrobangų krosnelėje valdyti iki šilto. Jei nenorite žuvies mikrobangų krosnelėje, pašildykite ją keptuvėje ant viryklės arba valgykite šaltai.
- Kaip padaryti: Surinkite sruogas iki 24 valandų anksčiau ir laikykite juos uždengtas šaldytuve. Valandą prieš kepdami ant grotelių, supilkite marinatą ant žuvies ir daržovių ir šaldykite.
Miso DUK
Miso yra tradicinis japonų prieskonis, gaminamas fermentuojant sojų pupeles su druska ir Koji (grybelio rūšis). Tai truks kelis mėnesius šaldytuve, todėl jums nereikia jaudintis dėl jo nedelsiant naudoti. Aš turiu dar vieną misorinuotos lašišos receptą, tačiau jis taip pat puikiai pridedamas prie kepimo padažo, salotų padažų ir sriubų.
Taip, Miso bakterijos ir fermentai padeda švelninti mėsą ir žuvis, todėl ji dažnai naudojama marinatuose.
Žuvys greitai marina, todėl rekomenduoju nuo 30 minučių iki valandos. Palikdami jį ilgiau, gali atsirasti minkštų žuvų.

Daugiau keptų žuvų receptų, kurie jums patiks
Norėdami sužinoti daugiau vakarienės idėjų, peržiūrėkite mano jūros gėrybių receptų kolekciją ir šias Penki skanūs ant grotelių keptos žuvies receptai Norėdami įkvėpti kitą patiekalą!
Jei tai padarysite sveiko miso lašišos iešmo receptasNorėčiau tai pamatyti. Pažymėkite mane savo nuotraukose ar vaizdo įrašuose „Instagram“, „Tiktok“ ar „Facebook“! Ir būtinai prisijunkite prie „Skinnytaste“ bendruomenės, kad pamatytumėte, ką visi gamina!