Lengvas vynuogių pomidorų padažas – Skinnytaste
Kai jūsų sode pilna vynuoginių pomidorų, išplakite greitą ir paprastą pomidorų padažą! Vyšniniai arba vyšniniai pomidorai, pakepinti su alyvuogių aliejumi, česnaku ir šviežiomis žolelėmis, puikiai tinka prie makaronų, ant grotelių keptos vištienos ar žuvies.
Lengvas vynuogių pomidorų padažas
Šį paprastą vynuoginių pomidorų padažą gaminu kiekvieną vasarą, kai mano sode gausu pomidorų. Nėra nieko saldesnio už vasarinius pomidorus, ypač kai juos augini. Šis padažas yra puikus būdas juos naudoti, ypač jei jie ateina visi iš karto. Jis skanus prie makaronų, farro, žuvies, vištienos ir kt. Norėdami gauti daugiau vasarinių pomidorų receptų, išbandykite mano Vasaros pomidorų salotos arba Gazpacho receptas atšaldytai sriubai su sodo pomidorais.
Keletas priežasčių mylėti šį padažą
Nėra nieko panašaus į vasarinius pomidorus! Pomidorus sodinu kiekvieną vasarą savo sode ir dažniausiai pirmieji užauga vynuoginiai pomidorai. Paprastai iš karto būna tiek daug pomidorų, kad sugalvojau šį greitą ir paprastą padažą, kurį gaminu kiekvienais metais! Galite patiekti ant žuvies, makaronų, vištienos ir kt.
- Sezono metu: Kai jūsų daržovės yra sezono metu, jums nereikia daug pridėti, kad jų skonis spindėtų.
- Minimalūs ingredientai: Šį padažą sudaro tik 4 ingredientai, taip pat alyvuogių aliejus, druska ir pipirai.
- Vegetaras: Patiekite šį vynuoginių pomidorų padažą ant makaronų, kad galėtumėte greitai pavalgyti „be mėsos pirmadienio“.
Ingridientai
Štai ko jums reikės norint pagaminti šį padažą. Tikslius išmatavimus žiūrėkite žemiau esančioje recepto kortelėje:
- Alyvuogių aliejus česnakui ir pomidorams virti naudoju extra virgin.
- Česnakai: Itališkas vynuoginių pomidorų padažas neapsieitų be gausybės šviežių česnakų!
- Vynuogių pomidorai: Kadangi pomidorai yra laidos žvaigždė, įsitikinkite, kad jie yra sezono metu ir yra geros kokybės. Vietoj jų galima naudoti vyšninius pomidorus.
- Druskos ir pipirų pagardinkite šiuo vynuoginių pomidorų makaronų padažu.
- Žolelės: Jei turite savo sode, naudokite šviežius raudonėlius, bazilikus arba kitas žoleles, pavyzdžiui, rozmarinus ar čiobrelius.
- Susmulkintų raudonųjų pipirų dribsniai šiek tiek prieskonių.
Kaip pasigaminti vynuogių pomidorų padažą
- Česnakai: Kepkite česnaką nepridegančioje keptuvėje iki auksinės spalvos.
- Pomidorai: Suberkite pomidorus, druską, raudonuosius ir juoduosius pipirus ir sumažinkite ugnį iki minimumo.
- Užvirinkite padažą, uždengti, kol pomidorai susprogs.
- Žolelės: Suberkite raudonėlį arba baziliką ir neuždengę virkite dar 5 minutes.
Aptarnavimo pasiūlymai
- Makaronai: Patiekite šį vynuoginių pomidorų padažą ant bet kokių makaronų, raviolių ar gnocchi.
- Daržovės: Jei norite lengvesnio pasirinkimo, padažu uždėkite cukinijų makaronų arba spagečių moliūgų.
- Baltymas: Šis padažas būtų puikus prie vištienos, krevečių ar žuvies su žaliomis salotomis, skirtas mažai angliavandenių ir daug baltymų turinčiam maistui.
- Į padažą pridėkite kitų ingredientų: Galite virti vištieną, krevetes ar kitas daržoves, pvz., cukinijas ar grybus, su pomidorais ir patiekti ant makaronų, kad būtų pilnas maistas.
- Sūris: Prieš patiekdami ant pomidorų užtarkuokite šviežio parmezano.
Sandėliavimas
- Šaldytuvas: Šis paprastas vynuoginių pomidorų padažas šaldytuve išsilaikys 5 dienas.
- Šaldiklis: Jei mėgstate vynuoginius pomidorus arba turite daug jų savo sode, šis vynuoginių pomidorų padažas puikiai tinka šaldyti, kad galėtumėte mėgautis vasaros skoniais iki rudens. Pakartokite receptą dvigubai arba trigubai ir užšaldykite šaldiklyje saugiuose induose 3 mėnesius.
- Šaldiklio patarimas: Jei dažnai gaminate tik porai žmonių, padažą laikykite mažesniuose 2 puodelių induose. Jei planuojate maitinti didelę grupę, sudėkite viską į vieną didelį indą.
Ar yra skirtumas tarp vynuoginių ir vyšninių pomidorų?
Vyšniniai pomidorai yra ovalo formos, o vyšniniai – apvalūs. Vyšniniai pomidorai yra saldesni ir sultingesni nei vynuoginiai. Galite naudoti bet kurį iš čia.
Variacijos
Baltymų galite pridėti ant grotelių keptos vištienos arba krevečių! Jei norite įspūdingo žuvies paruošimo būdo, išbandykite šią paprastą žuvį su vasariniais vynuoginiais pomidorais.
Daugiau jums patikusių pomidorų receptų
Išeiga: 5 porcijos
Porcijos dydis: 1 /2 puodeliai
-
Didelėje nepridegančioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Įpilkite česnako ir kepkite iki auksinės spalvos, maždaug 30–60 sekundžių.
-
Suberkite pomidorus, druską, maltų raudonųjų pipirų dribsnius ir šviežius juoduosius pipirus ir sumažinkite ugnį iki minimumo.
-
Troškinkite uždengę, kol pomidorai susprogs, maždaug 8–10 minučių.
-
Įpilkite šviežio raudonėlio ir virkite neuždengę dar 5–6 minutes.
-
Patiekite ant makaronų, žuvies, vištienos ir kt.
Paskutinis žingsnis:
Palikite įvertinimą ir komentarą ir praneškite mums, kaip jums patiko šis receptas! Tai padeda mūsų verslui klestėti ir toliau teikti jums nemokamų aukštos kokybės receptų.
* Į informaciją apie mitybą neįeina makaronai.
Patiekimas: 1 /2 puodeliai, Kalorijos: 73 kcal, Angliavandeniai: 11.5 g, Baltymas: 0.5 g, Riebalai: 3 g, Sotieji riebalai: 0.5 g, Natris: 1 mg, Pluoštas: 0.6 g, Cukrus: 4.8 g