Kepti rudieji ryžiai – Skinnytaste

Kepti rudieji ryžiai – tai sveikas klasikinių keptų ryžių posūkis su keletu papildomų paslėptų daržovių. Tiesiog pridėkite mėgstamų baltymų, kad tai būtų maistas!

Rudieji kepti ryžiai
Aš mėgstu keptus ryžius, o kai gaminu juos namuose, dažniausiai gaminu rudus keptus ryžius, nes šaldytus ruduosius ryžius visada laikau šaldiklyje. Baltuosius ryžius pakeitus rudaisiais, pridedama skaidulų, vitaminų ir mineralų, kurie dažnai prarandami malant baltuosius ryžius. Jo riešutų skonis ir šiek tiek kramtomoji tekstūra yra skanūs! Šis paprastas garnyras puikiai tiks toms naktims, kai norite išsinešti patiekalo namuose. Patiekite su mėgstamais baltymais, tokiais kaip vištiena ir brokoliai, jautiena ir brokoliai arba apelsinų vištiena.
Ko Jums prireiks
Žemiau yra viskas, ko reikia norint pagaminti šiuos paprastus keptus ryžius. Tikslius išmatavimus rasite žemiau esančioje recepto kortelėje.
- Kiaušiniai yra tradiciniuose keptuose ryžiuose ir suteikia baltymų.
- Druska ir pipirai pagardinkite kiaušinius.
- Augalinis aliejus ryžiams kepti
- Svogūnai: Norėdami gauti papildomo skonio, naudokite baltą arba geltoną svogūną ir svogūnus.
- Aromatiniai elementai: Susmulkintas česnakas ir šviežiai tarkuotas imbieras
- Rudieji ryžiai: Keptų ryžių paslaptis yra naudoti vienadienius, šaltus ryžius, kad jie geriau iškeptų. Šaldyti rudieji ryžiai taip pat gerai tinka.
- Žiediniai kopūstai Ryžiai padidina porcijas ir padidina skaidulų bei vitaminų kiekį nepridedant daug kalorijų.
- Šaldyti žirneliai ir morkos yra daržovės, kurias lengva įtraukti į keptus ryžius, kurių nereikia pjaustyti!
- Padažas: Sojų padažas, kuriame mažai natrio, ir skrudintų sezamų aliejus pagerina skonį.
Kaip pasigaminti rudus keptus ryžius
Šis paprastas keptų ryžių receptas iškepa greitai, puikiai tinka, kai neturite daug laiko. Norėdami gauti išsamias instrukcijas, slinkite į toliau pateiktą recepto kortelę.



- Kiaušiniai: Nedideliame dubenyje išplakite kiaušinius ir pagardinkite druska bei pipirais. Išmaišykite juos didelėje nepridegančioje wok arba gilioje keptuvėje ant stiprios ugnies, tada išimkite iš keptuvės.
- Aromatas: Į karštą keptuvę supilkite aliejų ir 30 sekundžių kepkite svogūną ir svogūnų baltymus. Tada suberkite česnaką ir imbierą ir kepkite minutę.
- Kaip kepti ruduosius ryžius: Įmaišykite ryžius, žiedinius kopūstus, žirnius ir morkas. Tolygiai paskirstykite mišinį keptuvėje ir kepkite jo neliesdami 3 minutes. Išmaišykite ir netrukdomai virkite dar 2 minutes.
- Apdaila: Supilkite sojos padažą ir aliejų. Po minutės įmaišykite kiaušinius ir laiškinius svogūnus ir virkite 30 sekundžių.
Variacijos
- Baltymai: Įdėkite vištienos, kiaulienos, krevečių arba tofu.
- Alergija kiaušiniams? Praleiskite juos.
- Daržovės: Naudokite papildomas daržoves, pavyzdžiui, paprikas, brokolius ar edamamą.
- Kepti ryžiai be glitimo: Pakeiskite sojų padažą į mažai natrio turintį tamari arba kokoso aminorūgštis (kuris taip pat yra be sojos ir yra patvirtintas Whole30).
- Ryžiai: Pakeiskite bet kokius ilgagrūdžius ryžius, pvz., Basmati arba jazminų ryžius.
- Aštrumas: Patiekite daržovėse keptus ryžius su sriracha.
Aptarnavimo pasiūlymai
Jei norite sveikesnių jūsų mėgstamų kiniškų patiekalų išsinešimui, toliau pateikiau keletą mano rekomendacijų:
Sandėliavimas
- Šaldytuvas: Rudieji kepti ryžiai su kiaušiniu sandariame inde šaldytuve išsilaikys 4 dienas.
- Užšaldyti porą mėnesių laikykite jį šaldiklyje saugiuose induose ar maišeliuose.
- Pakaitinti: Atšildykite šaldytuve ir kepkite mikrobangų krosnelėje, kol sušils.

Daugiau jums patikusių keptų ryžių receptų

Išeiga: 4 porcijos
Porcijos dydis: 1 puodelis
- 2 didelis kiaušiniai, sumuštas
- košerinė druska, ir šviežių pipirų pagal skonį
- kepimo purškalas
- 1/2 šaukštas augalinis aliejus
- 1/2 vidutinis svogūnas, kubeliais
- 4 laiškiniai svogūnai, baltos dalys sumaltos, žalios dalys supjaustytos 1/4 colio ilgio
- 3 gvazdikėliai česnako, malta
- 1 šaukštelis šviežio tarkuoto imbiero
- 3 puodeliai virti rudieji ryžiai, šaltas (nuo 1 puodelio sauso)
- 1 puodelis šaldytų žiedinių kopūstų ryžių, atšildytas
- 1/2 puodelis šaldytų žirnelių ir morkų, atšildytas
- 3 1/2 šaukštai mažai natrio sojos padažas
- 1/2 šaukštas skrudinto sezamo aliejaus
Dubenyje išplakti kiaušinius ir pagardinti žiupsneliu druskos bei pipirų.
Ant stiprios ugnies įkaitinkite didelę nepridegančią wok arba gilią keptuvę. Kai karšta purškiama virimo purškalu, įmuškite kiaušinius ir greitai išplakite. Kai kiaušiniai iškeps, išimkite juos iš keptuvės ir atidėkite.
Leiskite wok įkaisti. Įpilkite aliejaus ir 30 sekundžių pakepinkite svogūną ir svogūnų baltymus, suberkite česnaką ir imbierą ir pakepkite dar 1 minutę, kol pasidarys kvapnus.
Įmaišykite ryžius, žiedinius kopūstus, žirnelius ir morkas ir gerai išmaišykite, paskleiskite ant wok keptuvės paviršiaus ir netrukdomi kepkite apie 3 minutes. Išmaišykite ir kepkite dar 2 minutes netrukdomai.
Supilkite sojų padažą ir sezamo aliejų, išmaišykite ir virkite 1 minutę, įmuškite kiaušinį ir laiškinius svogūnus, virkite 30 sekundžių, nukelkite nuo ugnies ir patiekite iš karto.
Paskutinis žingsnis:
Palikite įvertinimą ir komentarą ir praneškite mums, kaip jums patiko šis receptas! Tai padeda mūsų verslui klestėti ir toliau teikti jums nemokamus aukštos kokybės receptus.
Patiekimas: 1 puodelis, Kalorijos: 276 kcal, Angliavandeniai: 44 g, Baltymai: 10 g, Riebalai: 7 g, Sotieji riebalai: 1.5 g, Cholesterolis: 93 mg, Natris: 630,5 mg, Pluoštas: 5 g, Cukrus: 3.5 g