Gallo Pinto – Skinnytaste

Gallo Pinto yra Centrinės Amerikos pusryčiai, paprastai patiekiami su keptais kiaušiniais, grietine ir gysločiais. Jis gaminamas iš likusių ryžių ir juodųjų pupelių, todėl paruošiamas greitai.

Gallo Pinto
Neseniai atostogavau Kosta Rikoje ir pusryčiaudavau Gallo Pinto taip dažnai, kad vos grįžęs namo jį atkūriau! Gallo pinto, kuris išvertus reiškia „dėmėtasis gaidys“, užima ypatingą vietą Centrinės Amerikos gyventojų širdyse (ir skrandžiuose). Šis paprastas ryžių ir pupelių derinys nėra tik valgis – tai kertinis Kosta Rikos ir Nikaragvos kultūros akmuo, kiekviena šalis teigia, kad tai yra nacionalinis patiekalas. Tradiciškai gaminamas iš likusių juodųjų pupelių ir ilgagrūdžių baltųjų ryžių, todėl „dėmėtą“ išvaizdą įgauna tai, kaip pupelės yra verdamos ir sujungiamos su ryžiais. Svogūnai, paprikos ir kalendros užuomina suteikia gaivumo, o Lizano padažas, į Vusteršyrą panašus pagardas, suteikia aštrumo.


Gallo Pinto ingredientai
Du pagrindiniai gallo pinto ingredientai yra ryžių ir pupelėsbet dedama daugiau, kad patiekalas būtų skanus. Tikslius išmatavimus rasite recepto kortelėje apačioje.
- Alyvuogių aliejus daržovių troškinimui.
- Sofito yra gallo pinto pagrindas. Sofrito sudėtyje yra svogūnų, paprikų, kalendros ir druskos.
- Juodos pupelės: Jei turite juodųjų pupelių likučių, naudokite jas. Priešingu atveju konservuotos pupelės yra puiki nuoroda. Dalį skysčio pasilikite pupelėms virti.
- Salsa Lizano: „Salsa Lizano“ galite užsisakyti iš „Amazon“, jei jūsų prekybos centras jo neparduoda.
- Malti kmynai prideda subtilaus dūmingumo.
- Balti ryžiai: „Gallo pinto“ yra puikus būdas panaudoti likusius ryžius, bet jei jums reikia juos virti nuo nulio, vadovaukitės „Instant Pot“ ryžių instrukcijomis arba pažiūrėkite, kaip aš gaminu juos ant viryklės.
Kaip padaryti Gallo Pinto
Štai kaip pasigaminti šį paprastą gallo pinto receptą, bet slinkite žemyn į recepto kortelę, kad gautumėte visas instrukcijas.



- Padarykite „Sofrito“: Didelėje keptuvėje pakepinkite svogūną, papriką, kalendrą ir druską, kol daržovės suminkštės.
- Pupelės: Įpilkite juodųjų pupelių, jų skysčio, Salsa Lizano ir kmynų. Užvirinkite ir pavirkite minutę.
- Ryžiai: Įmaišykite ryžius ir virkite, kol įkais.
- Kaip patiekti Gallo Pinto: Patiekite ryžius ir pupeles su kiaušiniais, avokadu, kukurūzų tortilijomis ir (arba) saldžiais gysločiais.
Variacijos
Gallo pinto grožis slypi jo gebėjime prisitaikyti.
- Neturi juodųjų pupelių? Vietoj to naudokite raudonąsias pupeles.
- Ryžių mainai: Vietoj baltųjų naudokite ruduosius ryžius.
- Jaučiatės nuotykių troškimas? Sudėkite susmulkintą chorizo, supjaustytą kiaulieną arba likusią vištieną.
- Daržovių papildymuipridėkite papildomų pjaustytų daržovių, pavyzdžiui, cukinijų ar pomidorų.
- Salsa Lizano yra būtinas tradiciniams gallo pinto receptams, tačiau galite jį pakeisti Vusterio padažu, jei jo nerandate.
Gallo Pinto valgymo būdai
Gallo pinto – tai ne tik skonis – tai ir universalumas.
- Pusryčiams, Gallo pinto dažnai patiekiamas su keptais kiaušiniais, grietine, tortilijomis ir gysločių šonine. Atostogaudama Kosta Rikoje mėgavausi su kiaušiniais, avokadu ir šviežiais vaisiais.
- Pietums ar vakarieneitai puikus garnyras prie ant grotelių keptų kepsnių, troškinių, pavyzdžiui, pollo guisado, arba jūros gėrybių, pavyzdžiui, kalendros laimo krevečių.

Sandėliavimas
- Atšaldyti gallo pinto sandariame inde iki 4 dienų.
- Užšaldyti likučiai 3 mėn. Mikrobangų krosnelėje kelias minutes, kad įkaistų.
Daugiau lotyniškų pusryčių receptų
Jei norite išbandyti daugiau lotyniškų pusryčių idėjų, išbandykite šiuos:

Daugiau jums patikusių pupelių receptų

Išeiga: 5 porcijos
Porcijos dydis: 1 puodelis
Pradėkite nuo sofrito: didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūną, papriką, kalendrą ir druską. Virkite, kol daržovės suminkštės.
Sudėkite pupeles su skysčiu, Salsa Lizano ir kmynus ir išmaišykite, užvirinkite ir troškinkite 1 minutę.
Į keptuvę suberkite virtus ryžius ir išmaišykite, kad susimaišytų ir virkite dar 2–3 minutes, kol įkais.
Jei pageidaujate, patiekite su kiaušiniais, avokadu, šiltomis kukurūzų tortilijomis ir (arba) saldžiais gysločiais.
Paskutinis žingsnis:
Palikite įvertinimą ir komentarą ir praneškite mums, kaip jums patiko šis receptas! Tai padeda mūsų verslui klestėti ir toliau teikti jums nemokamus aukštos kokybės receptus.
Šis receptas pagamintas iš virtų baltųjų ryžių ir juodųjų pupelių likučių, todėl ryžius ir pupeles būtinai išvirkite iš anksto.
Patiekimas: 1 puodelis, Kalorijos: 266 kcal, Angliavandeniai: 52 g, Baltymas: 9.5 g, Riebalai: 1.5 g, Sotieji riebalai: 0.5 g, Natris: 458 mg, Pluoštas: 5.5 g, Cukrus: 2 g