Carne Molida – Skinnytaste

Carne Molida (Puerto Rican Picadillo) yra pagrindinis mano vakarienės patiekalas, kuris labai panašus į mano kubietišką picadillo, bet jis pagamintas iš bulvių ir sofrito.

Carne Molida (Puerto Riko Picadillo)
Man patinka patiekalas, kurį galiu pagaminti vieną kartą, bet naudoju kelis kartus per savaitę! „Carne Molida“, kvapni lotynų klasika, yra vienas iš tų patiekalų. Mano Puerto Riko vyrui patinka, kai gaminu vakarienei! Šį universalų receptą, kuris gaminamas įvairiais būdais įvairiose šalyse ir net namuose, nesunku paruošti bet kurią savaitės naktį. Ir priklausomai nuo jūsų šeimos dydžio, galite jį lengvai padvigubinti. Tai skanu su ryžiais su mano greitomis kopūstų salotomis ant šono. Jei norite gauti daugiau Puerto Riko receptų, nepraleiskite mano greitų Puerto Riko stiliaus pupelių ir Arroz con Gandules (ryžių ir balandų žirnių).
Carne Molida ingredientai
Carne molida turi didžiulį skonį su tokiais ingredientais kaip sazon, sofrito ir alcaparrado. Recepto kortelėje nurodyti tikslūs išmatavimai.

- Mėsa: Naudokite bet kokią liesą maltą mėsą – kalakutieną, jautieną ar bizoną!
- Aromatas: Svogūnai ir česnakai
- Sofito yra Puerto Riko padažas, kuris yra daugelio patiekalų, tokių kaip troškiniai ir pupelės, pagrindas. Tai skonio stipriklis, kurio sudėtyje yra svogūnų, česnakų, cubanelle pipirų, paprikų ir kulantro. Galite vadovautis mano naminio sofrito receptu arba nusipirkti prekybos centre – Goya parduoda.
- Skystis: Mėsa troškinama konservuotame pomidorų padaže ir vandenyje.
- Bulvės: Aš naudoju Russet bulvę, bet tiks ir Yukon Gold.
- Prieskoniai: Košerinė druska, kmynai, sazonas (lotyniškas prieskonių mišinys, kurio pagrindinis ingredientas yra achiote) arba maltas achiotas. Galima naudoti ir Adobo prieskonius, tik mažiau druskos.
- Alyvuogės: Galite naudoti kapotas žalias alyvuoges be kauliukų arba, jei norite autentiškesnės carne molida, pasigaminti su alcaparrado – lotynišku pagardu su alyvuogėmis, pimientos ir kaparėliais. Jis parduodamas maisto prekių parduotuvės lotynų skyriuje. Jei nekenčiate alyvuogių, tiesiog jų praleiskite.
- Žolelės: Šviežia kalendra ir lauro lapas. Jei nekenčiate kalendros, galite ją praleisti.
Variacijos:
Pridėti keletą daržovių, pavyzdžiui, morkų ar poblano pipirų.
Kaip pasigaminti Carne Molida
Norėdami paruošti šį lengvą carne molida, iškepkite mėsą, svogūnus ir česnaką, sudėkite likusius ingredientus ir troškinkite. Instrukcijas, kurias galima spausdinti, rasite receptų kortelėje.


- Kepkite mėsą: Įkaitinkite didelę keptuvę ant stiprios ugnies ir suberkite mėsą bei druską. Kepkite, kol suirs. Tada sumažinkite ugnį iki vidutinės, suberkite svogūnus, česnaką ir sofrito ir virkite 5 minutes.
- Virkite likusius ingredientus: Įpilkite pomidorų padažo, bulvių, alyvuogių / alcaparrado su šiek tiek sūrymu, vandens, kmynų, sazono, kalendros ir lauro lapų. Uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies, kol mėsa ir bulvės suminkštės, o padažas sutirštės.

Carne Molida patiekimo būdai
Carne molida galite gaminti su bet kokia jums patinkančia malta mėsa. Paprastai naudoju maltą kalakutieną (ji yra liesesnė ir švelnesnė nei liesa malta jautiena). Tai skanu su ryžiais su mano greitomis kopūstų salotomis ant šono, o likučius galima naudoti kaip įvairių patiekalų pagrindą. Štai keletas mano mėgstamiausių:
- Piemens pyragas (su lotynišku posūkiu!): Carne molida sluoksniuokite į troškinimo indo dugną, ant viršaus uždėkite bulvių košės (arba žiedinių kopūstų koše, jei pasirinksite mažai angliavandenių) ir kepkite 400 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes.
- Empanados yra skanios keptos arba (dar geriau!) keptos ore. Mano dukra Madison mėgsta tai pietums! Į kiekvieno empanados disko centrą įdėkite 2 šaukštus carne molida (Empanada tešla yra daugumos prekybos centrų šaldymo skyriuje; aš naudoju Goya prekės ženklą). Tada sulenkite, uždarykite kraštus ir aptepkite empanadų viršų kiaušinio baltymu. Kepkite 350 °F temperatūroje, kol taps auksinės spalvos, arba ore 325 °F temperatūroje 8 minutes.
- Tacos ir Tostadas: Suvyniokite į tortiliją arba padėkite ant tostadas lukšto ir uždėkite sūrio, kubeliais pjaustytų svogūnų ir kalendros.
- Kesadilijos: Ant pusės tortilijos sudėkite mėsą ir susmulkintą čederį, užlenkite ir kepkite keptuvėje, kol sūris išsilydys.
- Pusryčių plakinys: Kitą rytą sudėkite į kiaušinienę ir užpilkite karštu padažu.
- Įdaryti pipirai: Sekite mano Slow Cooker Picadillo įdaryti pipirus, pakeiskite picadillo su carne molida.
- Naudokite jį šioje Sweet Plantain lazanijoje.
Sandėliavimas
Carne molida puikiai tinka ruošiant maistą, nes ji gerai įkaista ir patiekiama įvairiais būdais.
- Atšaldyti hermetiškame inde iki 4 dienų.
- Užšaldyti 6 mėnesiams.
- Pakaitinti mikrobangų krosnelėje arba keptuvėje ant viryklės, kol sušils.

Daugiau lotyniškų receptų, kurie jums patiks

Išeiga: 4 porcijos
Porcijos dydis: 1 ¼ puodelio
Didelėje keptuvėje ant stiprios ugnies apkepkite mėsą, pagardinkite druska ir kepkite ją suskaidydami mediniu šaukštu į mažus gabalėlius. Sumažinkite ugnį iki vidutiniškai žemos, suberkite svogūnus, česnaką ir sofrito ir kepkite maišydami 4–5 minutes.
Supilkite pomidorų padažą, kubeliais pjaustytas bulves, žaliąsias alyvuoges be kauliukų arba alkaparadą su 2 šaukštais sūrymo, vandens, kmynų, achioto ir virkite maišydami. Įdėkite kalendrą ir lauro lapą, uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies, kol mėsa ir bulvės suminkštės, o padažas sutirštės, maždaug 30 minučių.
Paskutinis žingsnis:
Palikite įvertinimą ir komentarą ir praneškite mums, kaip jums patiko šis receptas! Tai padeda mūsų verslui klestėti ir toliau teikti jums nemokamus aukštos kokybės receptus.
Patiekimas: 1 ¼ puodelio, Kalorijos: 362 kcal, Angliavandeniai: 18 g, Baltymai: 40.5 g, Riebalai: 17 g, Sotieji riebalai: 4 g, Cholesterolis: 129 mg, Natris: 816 mg, Pluoštas: 3 g, Cukrus: 6.5 g