Bruschetta makaronų salotos – Skinnytaste
Patiekite šias skanias Bruschetta makaronų salotas kitame ant grotelių arba vasaros vakarėlyje. Tai puikus lengvas vasaros patiekalas su sezoniniais slyviniais pomidorais, mocarela, bazilikais ir balzamiko glaistu.
Bruschetta makaronų salotos
Gaminau šias Bruschetta makaronų salotas su vasariniais pomidorais iš ūkininkų turgaus ir pakviečiau draugus bei šeimą jų paragauti. Jiems visiems tai patiko ir jie manė, kad tai taip gera! Aš patiekiau su ant grotelių kepta vištiena, ir tai buvo puikus patiekalas, norint lengvai pasimėgauti. Norėdami gauti daugiau makaronų salotų receptų, išbandykite mano itališkas makaronų salotas, graikiškas makaronų salotas ir makaronų salotas.
Ko Jums prireiks
Bruschetta makaronų salotų ingredientai
Žemiau yra viskas, ko reikia šioms vasaros makaronų salotoms gaminti. Tikslius išmatavimus rasite žemiau esančioje recepto kortelėje.
- Aromatiniai elementai: Askaloniniai česnakai ir česnakai makaronų salotoms suteikia sodraus, pikantiško skonio, kuris papildo šviežius pomidorus ir bazilikus.
- Makaronų salotų padažas: Raudonojo vyno actas, aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus, druska ir pipirai sukuria paprastą itališką vinigretą.
- Pomidorai: Bruschetta užpilui naudojau slyvinius pomidorus.
- Mocarela: Šviežios mocarelos rutuliuką supjaustykite mažais gabalėliais arba naudokite perlini, mažiausio dydžio mocarelą (maždaug perlų dydžio).
- Makaronai: Kai verdu makaronus, visada naudoju DeLallo. Dėl šio makaronų salotų recepto pasirinkau jų Mezzi Rigatoni.
- Bazilikas: Jokia bruschetta neapsieina be šviežio baziliko.
- Balzamiko glajus: Prieš patiekdami galutinį patiekalą apšlakstykite balzamiko glaistu. Galite pasigaminti patys, troškindami balzamiko actą, kol jo sumažės per pusę, arba nusipirkti iš parduotuvės. DeLallo balzaminis glajus yra puikus!
Kaip pasigaminti Bruschetta makaronų salotas
Norėdami pagaminti šias paprastas bruschetta makaronų salotas, tiesiog išvirkite makaronus ir susmulkinkite ingredientus. Slinkite žemyn iki recepto kortelės, kad gautumėte visas instrukcijas.
- Virti makaronus: Užvirinkite didelį puodą pasūdyto vandens. Tada sudėkite makaronus ir virkite iki al dente.
- Makaronų salotų užpilas: Dideliame dubenyje sumaišykite askaloninius česnakus, česnaką, actą, aliejų, druską ir pipirus ir palikite marinuotis 5–10 minučių.
- Likę ingredientai: Įmaišykite pomidorus, mocarelą ir makaronus, tada baziliką. Viršuje su balzamiko glaistu.
Variacijos
- Pomidorai: Tiktų ir vynuoginiai arba vyšniniai pomidorai.
- Actas: Raudonojo vyno actą pakeiskite baltuoju arba baltuoju balzamiko actu.
- Makaronai: Norėdami sugauti pomidorus, naudokite bet kokią makaronų formą su skylute ar kampeliu. Čia naudojau Mezzi Rigatoni makaronus. Tortiglioni, orecchiette arba viso dydžio rigatoni yra kitos geros galimybės.
- Be glitimo: Pakeiskite makaronus be glitimo.
- Sūris: Tiks bet kokia šviežia mocarela, tačiau venkite iš anksto susmulkintos. Bocconcini ir ciliegine yra kitų mažų šviežios mocarelos dydžių.
- Be pieno: Atsisakykite sūrio.
Ką patiekti su Bruschetta makaronų salotomis
Šios itališkos makaronų salotos yra puikus vegetariškas pagrindinis patiekalas. Taip pat galite patiekti mažesnes porcijas kaip garnyrą prie ant grotelių keptos mėsos.
Maisto ruošimas
Šis makaronų patiekalas puikiai tinka paruošti dieną iš anksto, tačiau yra keletas būdų, kaip jį išsilaikyti.
- Makaronus virkite dar mažiau nei al dente, nes pomidorų mišinys per daug prisisotins, jei pomidorus ir makaronus sujungsite anksti.
- Arba galite paruošti brusketą prieš dieną ir prieš patiekdami sumaišyti su makaronais.
Sandėliavimas
Šios bruschetta makaronų salotos užteks maždaug 3 dienoms. Valgykite šaltą arba kambario temperatūros.
Daugiau jums patikusių brusketų receptų
Išeiga: 4 porcijos
Porcijos dydis: 1 dosni taurė
- 1/4 puodelis askaloniniai česnakai, smulkiai supjaustyta
- 2 gvazdikėliai česnako, smulkiai supjaustyta
- 2 1/2 šaukštai raudonojo vyno acto, DeLallo
- 1 šaukštas pirmo spaudimo alyvuogių aliejus, Aš myliu DeLallo
- Košerinė druska, ir juodųjų pipirų pagal skonį
- 2 puodeliai slyviniai pomidorai, susmulkinti
- 4 uncijų mocarela, pjaustytų arba perlini (apie 1 puodelis)
- 2 puodeliai DeLallo Mezzi Rigatoni makaronai, arba peteliškės, 8 uncijos sausos
- 1/4 puodelis šviežio baziliko, smulkiai supjaustyta
- 1 šaukštas Balzaminis glajus, DeLallo
-
Užvirinkite didelį puodą pasūdyto vandens. Kai užvirs, sudėkite makaronus ir virkite pagal pakuotės nurodymus iki al dente.
-
Dideliame dubenyje sumaišykite askaloninius česnakus, česnakus, raudonojo vyno actą, alyvuogių aliejų, 1/4 arbatinio šaukštelio druskos ir 1/8 arbatinio šaukštelio šviežių maltų juodųjų pipirų. Palikite 5-10 minučių, kad pasimarinuotų.
-
Pridėti pomidorų, mocarelos ir virtų makaronų; sumaišykite, kad sujungtumėte. Suberkite baziliką ir švelniai išmaišykite.
-
Viršų aptepkite balzamiko glaistu.
Paskutinis žingsnis:
Palikite įvertinimą ir komentarą ir praneškite mums, kaip jums patiko šis receptas! Tai padeda mūsų verslui klestėti ir toliau teikti jums nemokamus aukštos kokybės receptus.
Arba tik brusketą galima paruošti prieš dieną ir prieš patiekiant sumaišyti su makaronais.
Patiekimas: 1 dosni taurė, Kalorijos: 364 kcal, Angliavandeniai: 49 g, Baltymas: 15.5 g, Riebalai: 11.5 g, Sotieji riebalai: 5 g, Cholesterolis: 25 mg, Natris: 165,5 mg, Pluoštas: 3.5 g, Cukrus: 4.5 g
Šį įrašą remia Delallo. Dalinuosi tik tais prekės ženklais, kuriuos myliu ir naudoju savo virtuvėje.