Basil Green Deivės padažas | Skinnytaste

Kreminis ir žolinis bazilikų žalias deivės užpilas yra puikus būdas patobulinti kitas salotas! Dėl šviežio baziliko šis padažas išsiskiria.

Žaliosios deivės persirengimo receptas
Vasarą, kai turime tiek daug baziliko, nežinome, ką su juo daryti, man patinka gaminti šį užpilą, kuris patiekiamas ant sodo pomidorų ir agurkų. Idėją pridėti baziliko į žalią deivės padažą gavau iš Inos Garten; Nors tradicinis žalias deivės salotų padažas gaminamas iš žolelių derinio, šiuo atveju bazilikas tampa žvaigžde. Mano vyras yra apsėstas baziliko, todėl šis receptas jį visada džiugina.
Kodėl jums patiks šis receptas
- Kreminis, bet lengvas. Žalios deivės padažas skamba taip, lyg jis turėtų būti lengvas ir sveikas, tačiau tradicinis variantas yra kalorijų bomba. Čia viską pašviesinu lengvu majonezu ir grietine. (Nors jei laikotės keto dietos, galite vartoti pilną riebalų kiekį.)
- Universalus. Šis užpilas tinka ne tik salotoms! Yra daugybė būdų, kaip jį naudoti – toliau dalinuosi keletu mėgstamiausių idėjų.
- Geriau nei pirktas parduotuvėje. Nors pripažįstu, parduotuvėse pirkti užpilai yra patogūs, jie neprilygsta naminiams variantams, kurių skonis visada yra daug gaivesnis. (Išbandykite ir šį graikiško jogurto Cezario salotų padažą.)

Ko Jums prireiks
Štai ingredientų, kurių prireiks deivės bazilikų padažui, sąrašas. Slinkite žemyn iki toliau pateiktos receptų kortelės tikslūs išmatavimai.
- Lengvas majonezas – Man patinka naudoti Hellman's.
- Svogūnėliai – Žalias dievaitės padažas, be žolelių, turi ir svogūnų natų; tai iš laiškinių svogūnų.
- Bazilikas – Dėl šviežio baziliko naudojimo nesitartina. Džiovinti čia tiesiog netiks!
- Citrinos sulčių – Šviežiai spaustos sultys suteikia salotų padažui ryškaus skonio.
- Česnakai – Tai suteikia česnako skonio, bet nėra per daug stiprus; citrinos sultys padeda ją šiek tiek sušvelninti.
- Košerinė druska ir juodieji pipirai – Būtinos skanaus padažo.
- Ančiuvių pasta – Kaip ir Cezario salotose, ančiuviai yra slaptas ingredientas, dėl kurio šis padažas populiarėja. Vegetariškam žaliosios deivės padažui galite įpilti baltos miso pastos arba vegetariško Worcestershire padažo.
- Lengva grietinė – Dėl kremiškumo ir šiek tiek aštrumo.
Kaip pasidaryti bazilikų žalią deivės padažą
Štai trumpa šio salotų padažo gaminimo žingsnių apžvalga. Žiūrėkite žemiau esančią recepto kortelę išsamesnių nurodymų.


- Sumaišykite. Visus ingredientus, išskyrus grietinę, sumaišykite trintuve. Sumaišykite iki visiškai vientisos masės.
- Įpilkite grietinės. Dar kartą maišykite, kol jis visiškai susimaišys.
- Tarnauti. Sunaudoti nedelsiant arba atšaldyti vėliau.
Patarimai ir variantai
- Naudokite kitas žoleles. Jei norite tradiciškesnio žaliojo deivės padažo, naudokite žolelių, tokių kaip petražolės, česnakai, peletrūnai ir kalendra, derinį. Eksperimentuokite su įvairiais deriniais, kad rastumėte savo mėgstamiausią.
- Sureguliuokite konsistenciją. Padažą galite padaryti tirštesnį, įdėdami daugiau grietinės, todėl jis labiau pamirks. Jei norite, kad padažas būtų plonesnis, įmaišykite vandenį po šaukštą ar du.
- Supakuokite baziliką. Šiam padažui jums reikės nemažo baziliko kiekio, o tai reiškia, kad jį sandariai supakuokite į matavimo puodelį.

Žaliosios deivės padažo naudojimo būdai
- Kaip salotų padažas. Šis padažas puikiai dera su šviežiais žalumynais ir daržovėmis. Man patinka patiekti ant ledkalnio pleišto kartu su keletu šviežių pomidorų.
- Kaip panirimas. Patiekite kaip padažą traškioms daržovėms, tokioms kaip morkos, salierai ir paprikos. Tiktų ir liesiems buivolo sparnams.
- Ant sumuštinių ar vyniotinių. Tepkite ant sumuštinių ar įvyniojimų, kad gautumėte papildomo skonio ir kremiškumo. Taip pat puikiai tiks ant vištienos mėsainio.
- Su ant grotelių kepta mėsa. Pabarstykite juo ant ant grotelių keptos vištienos krūtinėlės, žuvies ar krevečių, kad gautumėte vasarišką pagrindinį patiekalą.
- Makaronų salotose. Sumaišykite su virtais makaronais, avinžirniais ar baltosiomis pupelėmis ir vynuoginiais pomidorais, kad gautumėte paprastas makaronų salotas. (Jums taip pat patiks šios žaliosios deivės bulvių salotos!)
- Ant valgio dubenėlių. Šaukštas baziliko žaliojo deivės padažo suteikia sveikų ryžių dubenėlių receptams spalvos, skonio ir kremiškumo.

Tinkamas saugojimas
Perkelkite padažą į stiklainį, buteliuką ar kitą sandarų indą ir laikykite šaldytuve iki 3 dienų. (Kadangi šiame padaže yra majonezo, jo negalima užšaldyti.)
Daugiau paprastų salotų padažo receptų

Išeiga: 16 porcijos
Porcijos dydis: 2 a.š
Visus ingredientus, išskyrus grietinę, sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
Įpilkite grietinės ir trinkite, kol susimaišys.
Iki patiekimo laikykite šaldytuve.
Paskutinis žingsnis:
Palikite įvertinimą ir komentarą ir praneškite mums, kaip jums patiko šis receptas! Tai padeda mūsų verslui klestėti ir toliau teikti jums nemokamus aukštos kokybės receptus.
Patiekimas: 2 a.š, Kalorijos: 60.3 kcal, Angliavandeniai: 2.9 g, Baltymas: 1.3 g, Riebalai: 4.9 g, Pluoštas: 0.3 g