Ant grotelių keptos krevetės – Skinnytaste

Šis itin paprastas ant grotelių keptų krevečių su česnakiniu sviestu receptas yra šeimos mėgstamiausias ir naudingas įtemptoms savaitės naktims!

Ant grotelių keptų krevečių receptas
Pripažinkime – kai kurias naktis ant stalo pateikti vakarienę, kuri patiktų visiems, atrodo neįmanoma. Bet šie paprasti ant grotelių kepti krevečių iešmeliai su česnakiniu sviestu? Tai mano slaptas ginklas! Šis receptas yra išgelbėjimas bet kurią savaitės naktį ir yra toks universalus, todėl nereikia gaminti marinato. Taip pat galite juos virti ant keptuvės arba gruzdintuvėje (instrukcija pridedama)! Patiekite jį su ant grotelių keptu kepsniu, kad būtų lengva naršyti ir ant vejos. Padarykite tai vasaros patiekalu ir patiekite krevetes su mėgstamais garnyrais, pavyzdžiui, kopūstų salotomis, ant grotelių keptais kukurūzų burbuolėmis, makaronų salotomis arba graikiškomis orzo salotomis. Jei norite gauti daugiau mano mėgstamiausių ant grotelių keptų krevečių iešmelių receptų, išbandykite mano ant grotelių keptų kalendros laimo krevečių iešmelius ir BBQ krevetes.

Ant grotelių keptų krevečių ingredientai
Šiam paprastam ant grotelių keptų krevečių receptui daugiausia reikia virtuvės pagrindinių produktų. Norėdami sužinoti tikslius išmatavimus, slinkite į recepto kortelę.
- Krevetės: Kad sutaupyčiau laiko, perku nuluptas ir išgalvotas krevetes su uodegomis.
- Druskos ir pipirų krevetėms pagardinti
- Sviestas: Norėdami gauti geriausią skonį, naudokite sūdytą sviestą. Jei reikia, galite pakeisti sviestą be pieno.
- Česnakai: Česnako skiltelę sutarkuokite mikroplanu arba česnako presu.
- Saldžioji paprika česnako sviestui suteikia švelnaus, dūminio saldumo.
- Garnyrai: Česnakuose keptas krevetes papuoškite susmulkintomis šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, šviežiomis petražolėmis, ir patiekite su citrinos skiltelėmis.
Kaip kepti krevetes ant grotelių
Šiuos krevečių iešmelius galite paruošti anksčiau dieną, taigi vakarienės metu galite paruošti maistą greičiau nei per 15 minučių. Išsamias instrukcijas rasite recepto kortelėje apačioje.



- Išmirkykite iešmelius 30 minučių vandenyje, kad nesudegtų.
- Paruoškite grilį: Įkaitinkite grilį ant vidutinės ugnies, kol. Tada nuvalykite grilio šepetėliu. Norėdami sutepti groteles, supilkite avokadų aliejų ant popierinių rankšluosčių ir patrinkite groteles.
- Padarykite česnako sviestą: Nedidelėje keptuvėje ant vidutinės-mažos ugnies ištirpinkite sviestą. Sumažinkite ugnį iki minimumo, suberkite česnaką ir pakepinkite, kol pasidarys kvapnus. Suberkite papriką ir nukelkite nuo ugnies.
- Supjaustykite krevetes: Pagardinkite krevetes druska ir pipirais. Tada suverkite juos ant iešmelių.
- Ant grotelių keptos krevetės kol apačia pasidarys rausva. Apverskite ir toliau kepkite, kol krevetės taps nepermatomos.
- Kaip patiekti: Perkelkite į lėkštę ir sviestu patepkite krevečių iešmelius. Papuoškite petražolėmis ir išspauskite citrinos sultimis.

Naudingi patarimai, kaip puikiai kepti ant grotelių keptas krevetes
Krevečių paruošimas:
- Pradėkite nuo šviežio arba tinkamai atšildyto: Šviežios krevetės yra idealios, tačiau puikiai tinka ir šaldytos krevetės. Jei naudojate šaldytą, visiškai atšildykite šaldytuve arba po šaltu tekančiu vandeniu arba šaldytuve per naktį. Prieš pagardinkite krevetes išdžiovinkite – drėgmė yra gero kepimo priešas.
- Dydis rūpi: Jumbo ar didžiules krevetes lengviau tvarkyti ant grotelių ir mažesnė tikimybė, kad jos perkeps.
- Lukštas ar be apvalkalo? Man labiau patinka krevetės be lukšto. Juos lengviau valgyti ir jie mažiau purvini.
- Laiko taupymas: Pirkdami jau išvalytas ir paruoštas krevetes, sutaupysite daug laiko.
- Pamirkykite savo iešmelius: Jei naudojate medinius iešmelius, pamirkykite juos vandenyje bent 30 minučių, kad nesudegtų.
Maisto gaminimas:
- Didelis karštis, trumpas laikas: Krevetės iškepa greitai! Ant grotelių naudokite vidutiniškai aukštą karštį ir skirkite 2–3 minutes iš kiekvienos pusės didelėms krevetėms. Neperpildykite grotelių, nes temperatūra nukris, o krevetės garuos, o ne apskrus.
- Stebėkite „C“: Kai krevetės kepa, jos iš permatomos taps nepermatomos ir susisuks į C formą. Kai jis suformuos visą apskritimą, jis perkeps ir bus guminis.
- Švarios grilio grotelės: Švarios grotelės neleidžia krevetėms prilipti. Prieš dėdami krevetes, įkaitinkite groteles, nuvalykite groteles ir patepkite jas aliejumi.
Kokį grilį geriausia pirkti
Lauko virtuvėje turiu dujinį grilį, bet turiu ir anglinį grilį. Jei mėgstate dūminį anglies grilio skonį, rekomenduoju savo Kamado Joe Classic Joe II! Jį galite gauti iš „Amazon“ ir „Home Depot“. Tai geriausias anglies grilis, kokį aš kada nors naudoju, ir jis puikiai veikia su visais mano mėgstamais grilio įrankiais.
Variacijos:
- Pagardinkite: Sausai įtrinkite krevetes ir šiek tiek įkaitinkite su paprika, česnako milteliais, svogūnų milteliais, juodaisiais pipirais ir kajeno pipirais.
- Prieskoniai: Į česnakinio sviesto padažą įpilkite Old Bay prieskonių arba džiovintų žolelių, pavyzdžiui, raudonėlio ar čiobrelių.
- Švelnus gerumas: Vietoj česnakinio sviesto išbandykite juos su pesto, pavyzdžiui, mano pesto krevečių iešmeliai arba korėjietiškai su mano gochujang glaistu. Mano ant grotelių keptos kalendros laimo krevetės taip pat skanios.
- Nėra grilio? Jokiu problemu! Praleiskite iešmelius ir ore kepti krevetes 400 °F temperatūroje 5–6 minutes, iki pusės pakratydami krepšelį. Arba kepkite juos karštoje viryklėje ketaus keptuvė arba grilio keptuvė 2–3 minutes iš kiekvienos pusės.
Ką patiekti su ant grotelių keptomis krevetėmis
Žemiau yra keletas mano mėgstamiausių ant grotelių keptų krevečių šonų.
- Šoninės salotos: išbandykite tortellini salotas, bulvių salotas, makaronų salotas, graikiškas orzo salotas, itališkas makaronų salotas arba ant grotelių keptų kukurūzų salotas.
- Jei norite gauti mažai angliavandenių turinčių garnyrų, išbandykite šias pomidorų salotas, ant grotelių keptus šparagus, kremines agurkų salotas, kopūstų salotas, kopūstų salotas arba šias rukolos salotas.
- Iš kitų pusių galite patiekti, pabandykite su orzo, bulvėmis, ryžiais ar makaronais.
- Krevečių taco: Patiekite juos su tortilijomis ir kopūstų salotu.
Sandėliavimas
Likučius laikykite šaldytuve sandariame inde 3 dienas. Likusias krevetes galima valgyti šaltai arba mikrobangų krosnelėje, kol sušils.
Krevečių DUK
Man patinka naudoti abu. Aš naudoju aliejų griliui patepti, o česnakinį sviestą – pabaigoje keptoms krevetėms pagardinti.
Krevečių dėjimas ant iešmelių yra geriausias būdas jas kepti ant grotelių, nes su iešmeliais jomis lengviau manevruoti. Tačiau žinau, kad jų įsriegimas ant bambukinių lazdelių gali būti papildomas veiksmas, kuriam galbūt neturėsite laiko. Taigi, jei norite jas praleisti, naudokite grotelių krepšį, kad krevetės neiškristų pro groteles.
Krevečių kepimas ant grotelių yra labai greitas. Paprastai jos pagaminamos per mažiau nei 5 minutes, todėl šis krevečių receptas puikiai tinka, kai neturite daug laiko virti.

Daugiau ant grotelių keptų krevečių receptų, kurie jums patiks

Išeiga: 4 porcijos
Porcijos dydis: 2 vėrinukai
Jei naudojate medinius iešmelius, pamirkykite juos vandenyje bent 20 minučių.
Pagardinkite krevetes druska ir pipirais.
Ant vidutinės ugnies įkaitinkite groteles, kol įkais, tada groteles nuvalykite ir aliejumi.
Tuo tarpu nedidelėje keptuvėje ant vidutinės-mažos ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite česnaką ir kepkite ant mažos ugnies, kol pasidarys kvapnus, bet neparus, apie 1–2 minutes. Suberkite papriką ir nukelkite nuo ugnies.
Suverkite krevetes ant iešmelių ir dėkite ant paruoštų grotelių ir kepkite, kol krevetės apačioje pasidarys rausvos spalvos, maždaug 2–3 minutes; apverskite ir toliau kepkite, kol krevetės taps nepermatomos ir iškeps, maždaug 2 minutes. Perkelkite į lėkštę ir sviestu ištepkite krevečių iešmelius.
Papuoškite petražolėmis ir patiekite su citrinos griežinėliais.
Paskutinis žingsnis:
Palikite įvertinimą ir komentarą ir praneškite mums, kaip jums patiko šis receptas! Tai padeda mūsų verslui klestėti ir toliau teikti jums nemokamus aukštos kokybės receptus.
- Nemėgsti gaminti iešmelių? Praleiskite jas ir naudokite kepimo krepšį, kad krevetės neiškristų pro groteles. Įkaitinkite, apšlakstykite aliejumi, tada suberkite krevetes ir kepkite jas 2–3 minutes iš kiekvienos pusės.
- Keptuvė: Tai galite gaminti ant karštos keptuvės, apipurkštos aliejumi ant vidutinės ir stiprios ugnies, po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės.
- Oro gruzdintuvė: Žiūrėkite mano keptuvės krevečių receptą. Kepkite ore 400 F temperatūroje 5–6 minutes, iki pusės pakratydami krepšelį.
Patiekimas: 2 vėrinukai, Kalorijos: 202 kcal, Angliavandeniai: 3 g, Baltymas: 34.5 g, Riebalai: 6.5 g, Sotieji riebalai: 4 g, Cholesterolis: 289 mg, Natris: 249 mg, Pluoštas: 1.5 g, Cukrus: 0.5 g