Ant grotelių keptas sijonų kepsnys ir Elote Tacos
Ant grotelių kepti sijono kepsnių tacos su meksikietiškais gatvės kukurūzais puikiai tinka lengvos vasaros vakarienės idėjai!
Sijono kepsnių tacos
Taco antradienis tapo šiek tiek įdomesnis! Vasara yra mano mėgstamiausias sezonas. Atšilus orams grilį naudojame visą vasarą. Jei jums reikia idėjų vakarienei kepti ant grotelių, šie meksikiečių įkvėpti sijonų kepsniai, pagardinti kukurūzais, cotija sūriu ir žaliąja citrina, yra kaip tik tas dalykas! Niekas neprilygsta šiam dūminiam, ant žarijų keptam skoniui – ypač valgant lauke! Jei norite, kad tai tiktų, kodėl gi nepasigaminus Cilantro Lime Rice ir Quick Black Beans. Daugiau mano mėgstamiausių ant grotelių keptų kepsnių receptų yra ant grotelių keptas kepsnys Fajitas, ant grotelių keptas šoninis kepsnys su chimichurri arba išbandykite šiuos mažai angliavandenių turinčius salotų kepsnius ant grotelių.
Ant grotelių kepto taco kepsnio ingredientai
Štai viskas, ko jums prireiks gaminant šį ant grotelių kepto kepsnio taco receptą. (Tikslius išmatavimus rasite žemiau esančioje recepto kortelėje.)
- Elotei: Kukurūzai, lengvas majonezas, kalendra, čili milteliai, laimo sultys, druska.
- Sijono kepsnys: Sijono kepsnys yra skanus jautienos gabalas, puikiai tinkantis kepsnių tacos gamybai.
- Kepsnių prieskoniai: Kmynai prideda dūminio skonio.
- Kukurūzų tortilijos yra sveikas tortilijų pasirinkimas be glitimo.
- Sijono kepsnių taco priedai: Patiekalą užbaigia sūris (Cotija, queso fresco arba feta), kalendra, žaliosios citrinos skiltelės.
Kaip pasigaminti sijonų kepsnių tacos
Štai nuoseklios šių ant grotelių keptų kepsnių taco nuotraukos. Išsamias instrukcijas rasite žemiau esančioje recepto kortelėje.
- Pagardinkite kepsnį iš abiejų pusių su druska ir kmynais.
- Paruoškite dujinį arba anglių grilį. Kai karšta, nuvalykite ir sutepkite groteles.
- Kepkite kukurūzus ant grotelių ant vidutinės-stiprios ugnies, retkarčiais pasukdami, kol šiek tiek pasikraus.
- Padarykite Elote: Sudėkite kukurūzus į dubenį ir dideliu peiliu nupjaukite branduolius. Įmaišykite likusius elote ingredientus ir atidėkite.
- Kaip kepti kepsnį: Padidinkite grilio kaitrą iki aukštos. Kepkite kepsnį nuo 1,5 iki 2 minučių iš kiekvienos pusės, kad būtų vidutinis, arba kepkite ilgiau, kad pasiektumėte pageidaujamą temperatūrą.
- Šiltos kukurūzų tortilijos ant grotelių 30–60 sekundžių iš kiekvienos pusės.
- Kaip supjaustyti sijono kepsnį gatvės tacos: Leiskite mėsai pailsėti 5–10 minučių. Smulkiai supjaustykite mėsą skersai grūdo. Tai reiškia, kad norite pjauti statmenai raumenų skaiduloms.
- Surinkite tacos: Įdėkite kepsnį į tortilijas, uždėkite elote, sūriu ir kalendra ir patiekite su laimo griežinėliais.
Variacijos
- Tortilijos: Mano dukra mėgsta kukurūzų tortilijas, bet jei jūsų vaikai jomis nerūpi, galite naudoti traškius taco lukštus, miltines tortilijas ar net salotų įvyniojimus.
- Galite keistis vištienos arba krevečių kepsnys (arba padarykite derinį) ir ant grotelių pakepkite paprastų kukurūzų, kad gautumėte subtilų gomurį. Patiekimui išdėjau daug taco priedų – čederio sūrio, susmulkintų salotų, pomidorų ir avokadų – ir tada leidžiu kiekvienam pasigaminti savo.
- Mayo: Majonezą pakeiskite graikišku jogurtu arba lengva grietine arba palikite.
- Nesate kalendros gerbėjas? Praleiskite arba patiekite ant šono kaip užpilą kitiems svečiams.
- Jautienos gabalas: Pakeiskite šoninį kepsnį.
- Negalite valgyti sūrio? Praleisti.
- Kukurūzų virimo patarimas: Jei neturite lauko kepsninės, kukurūzus galite sudeginti tiesiai virš dujinės viryklės degiklio ant silpnos ugnies, dažnai vartydami, kol sudegs. Tortilijas galima kaitinti taip pat. O jei neturite dujinės viryklės, kepkite jas grilio keptuvėje.
Ką patiekti su kepsnių tacos
Žemiau yra keletas gerų garnyrų idėjų kepsnių tacos:
Sandėliavimas
Likusį kepsnį ir kukurūzus šaldykite atskiruose induose 4 dienas.
Kepsnį kepkite mikrobangų krosnelėje, kol sušils, ir prieš valgydami surinkite tacos. Taip pat kepsnį galite užšaldyti 3 mėnesiams.
Daugiau jums patikusių taco receptų
Išeiga: 4 porcijos
Porcijos dydis: 2 tacos
-
Pagardinkite kepsnius iš abiejų pusių druska ir kmynais.
-
Įkaitinkite kepsninę ant vidutinės-stiprios ugnies, kai karšta, nuvalykite ir sutepkite groteles aliejumi, tada kepkite kukurūzus ant grotelių, retkarčiais apversdami, kol šiek tiek apdegs, maždaug 10 minučių.
-
Perkelkite į pjaustymo lentą, kai atvės, nupjaukite kukurūzų burbuoles ir sudėkite į vidutinį dubenį, sumaišykite su majonezu, kalendra, čili milteliais, laimo sultimis ir druska. Atidėti.
-
Padidinkite ugnį iki stiprios ugnies, sudėkite kepsnius ir kepkite maždaug 1 1/2–2 minutes iš kiekvienos pusės, kad jie būtų vidutiniškai retesni arba ilgiau, kad būtų norimo dydžio.
-
Atidėkite ant pjaustymo lentos ir kepkite tortilijas ant grotelių, kol kraštai apdegs, maždaug 30–60 sekundžių kiekvienoje pusėje.
-
Smulkiai supjaustykite kepsnį skersai grūdo, padėkite ant tortilijų, ant viršaus uždėkite elote, sūrio, papuoškite kalendra ir patiekite su laimo griežinėliais.
Paskutinis žingsnis:
Palikite įvertinimą ir komentarą ir praneškite mums, kaip jums patiko šis receptas! Tai padeda mūsų verslui klestėti ir toliau teikti jums nemokamus aukštos kokybės receptus.
Patiekimas: 2 tacos, Kalorijos: 418 kcal, Angliavandeniai: 33.5 g, Baltymas: 31 g, Riebalai: 19.5 g, Sotieji riebalai: 7.5 g, Cholesterolis: 89 mg, Natris: 738 mg, Pluoštas: 4.5 g, Cukrus: 4 g