Agurkų sriuba – Skinnytaste

Gaivi ir lengva šalta agurkų sriuba, pagaminta iš graikiško jogurto ir šviežių žolelių. Jį lengva pagaminti, nereikia virti ar šildyti virtuvės, todėl puikiai tinka karštą vasaros dieną.

Šalta agurkų sriuba
Vasarą mėgstu atšaldytą sriubą, pavyzdžiui, pomidorų gaspačą, kaip patiekalo užkandį ar lengvus pietus su sumuštiniu. Tai tarsi salotos sriubos pavidalu! Atšaldytos agurkų sriubos variantų yra daug, tačiau savo versijai naudojau Viduržemio jūros regiono ingredientus, tokius kaip agurkai, jogurtas, askaloniniai česnakai, švieži krapai ir mėtos bei šlakelį citrinos sulčių. Agurkų-graikinių riešutų garnyras padaro jį sodresnį, šiek tiek riebalų ir papildomos tekstūros. Šaldytuve reikia keleto valandų, kad susijungtų skoniai, tačiau po 24 valandų agurkų sriuba pradeda skonis kartaus skonio, todėl rekomenduoju ją atšaldyti kuo trumpiau.

Ko Jums prireiks
Šie ingredientai sukuria gaivią ir kvapnią atšaldytą agurkų sriubą, puikiai tinkančią lengvam ir vėsinamam patiekalui vasarą. Norėdami sužinoti tikslius išmatavimus, slinkite į žemiau pateiktą recepto kortelę.
- Agurkai: Naudokite angliškus agurkus, dar vadinamus karštais agurkais, kurių sėklos mažesnės, odelė plonesnė, o skonis saldesnis nei įprasti agurkai.
- Neriebus graikiškas jogurtas kreminės tekstūros ir baltymų padidinimui
- Askaloniniai česnakai suteikia švelnų svogūnų skonį, neperpildydamas sriubos.
- Žolelės: Švieži krapai ir mėtos šaltai agurkų sriubai suteikia ryškios, gaivios kokybės.
- Citrinos sulčių suteikia šviežių citrusinių vaisių pliūpsnį
- Alyvuogių aliejus padeda subalansuoti skonį ir pagerinti tekstūrą.
- Druskos ir pipirų pagardinkite sriubą ir sustiprinkite visus skonius. Aš naudoju baltuosius pipirus, nes jų sriuboje nesimato, bet tinka ir juodieji pipirai.
- Graikinių riešutų-agurkų garnyras: Susmulkinti agurkai, skrudinti graikiniai riešutai, alyvuogės ir druska
Kaip pasigaminti agurkų sriubą
Norėdami paruošti šį paprastą agurkų sriubos receptą, tiesiog sumeskite viską į maišytuvą! Išsamias instrukcijas rasite žemiau esančioje recepto kortelėje.



- Paruoškite agurkus: Nupjaukite 4 colių gabalėlį nuo vieno iš agurkų. Perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite papuošimui. Likusius agurkus nulupkite, išskobkite sėklas ir smulkiai supjaustykite.
- Sumaišykite sriubą: Į trintuvą sudėkite nuluptą agurką, jogurtą, askaloninius česnakus, žoleles, citrinos sultis, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus ir sutrinkite iki vientisos masės. Jei jis per tirštas, įpilkite šiek tiek vandens, kol pasieksite norimą konsistenciją.
- Agurkų sriubą atšaldykite mažiausiai 4 valandas arba tiek pat, kiek per naktį.
- Prieš patiekiant sriubąišmaišykite, patikrinkite prieskonius ir, jei reikia, įberkite druskos ir pipirų.
- Graikinių riešutų garnyras: Į nedidelį dubenį sumeskite agurką, graikinius riešutus, aliejų ir žiupsnelį druskos.
- Kaip patiekti agurkų sriubą: Supilstykite sriubą į dubenėlius, ant viršaus švelniai uždėkite garnyro, o ant viršaus užberkite šviežių krapų.
Variacijos
- Agurkai: Šiai sriubai geriausiai tinka angliški agurkai, tačiau galite naudoti įprastus agurkus, jei tai viskas, ką turite.
- Jogurtas: Nesivaržykite naudoti nenugriebto pieno arba sumažinto riebumo graikišką jogurtą.
- Žolelės: Vieną iš žolelių pakeiskite peletrūnu arba baziliku.
- Riešutai: Pakeiskite skrudintus pekano riešutus arba graikinius riešutus.
Ką patiekti su šalta agurkų sriuba
Ši paprasta agurkų sriuba yra puikūs lengvi pietūs su duona, bet taip pat puikus užkandis ar garnyras vakarienei. Žemiau yra keletas aptarnavimo pasiūlymų:
- Žaliosios salotos: Kukurūzų, pomidorų ir avokadų salotos, arbūzų, arugulos ir fetos salotos, Nicoise salotos
- Sumuštiniai: Atviras tuno sumuštinis, Heirloom pomidorų sumuštinis, ant grotelių keptos vištienos panini
- Baltymas: Ant grotelių keptas kepsnys su pomidorais, ant grotelių kepti citrinos-dijono iešmeliai, kiaulienos kotletai su Dižono žolelių padažu
- Ant grotelių keptos jūros gėrybės: Ant grotelių keptos krevetės, ant grotelių keptos lašišos brusketos, keptos krabų kojos
- Vasaros salotos: Graikiškų makaronų salotos, ant grotelių keptų kukurūzų salotos, Viduržemio jūros pupelių salotos
Sandėliavimas
Geriausia šią šaltą agurkų sriubą suvalgyti per pirmąsias 24 valandas nuo jos pagaminimo. Jis gali apkartti, jei sėdi per ilgai.

Daugiau jums patikusių agurkų receptų

Išeiga: 4 porcijos
Porcijos dydis: 1 1/4 stiklinės sriubos, 1/4 stiklinės garnyro
Nupjaukite 4 colių gabalėlį nuo vieno iš agurkų, tada perpjaukite išilgai per pusę, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Šį nenuluptą agurką pasilikite garnyrui.
Likusius agurkus nulupkite, išskobkite ir smulkiai supjaustykite.
Blenderyje sumaišykite nuluptą agurką, jogurtą, askaloninius česnakus, krapus, mėtas, citrinos sultis, 3 arbatinius šaukštelius alyvuogių aliejaus, pagal skonį druskos ir pipirų. Plakite iki visiškai vientisos masės, lėtai pereikite prie galingiausio trintuvo režimo, kad sriuba būtų švelniausia. Sriuba turi būti tiršta ir vientisa, jai nereikia vandens, bet jei jūsų agurkai buvo ypač maži, įpilkite labai nedaug vandens, kad padėtų maišytuvui, po 1 arbatinį šaukštelį, kol pasieksite norimą konsistenciją.
Perkelkite sriubą į šaldytuvą, uždengę (tinka maišytuvo puodelyje) ir atvėsinkite 4 valandas arba iki nakties (bet ne ilgiau kaip 24 valandas, kitaip ji taps karti).
Paruošę patiekti, išmaišykite sriubą, patikrinkite prieskonius ir, jei reikia, įberkite daugiau druskos ir (arba) pipirų.
Nedideliame dubenyje sumaišykite paliktą agurką, skrudintus graikinius riešutus, likusį 1 arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus ir žiupsnelį druskos ir išmaišykite.
Supilkite sriubą į dubenėlius, paskirstykite garnyrą tarp jų, švelniai jį šaukštu, kad nenugrimztų į dugną, ir patiekite užbarstę daugiau šviežių krapų.
Paskutinis žingsnis:
Palikite įvertinimą ir komentarą ir praneškite mums, kaip jums patiko šis receptas! Tai padeda mūsų verslui klestėti ir toliau teikti jums nemokamus aukštos kokybės receptus.
Patiekimas: 1 1/4 stiklinės sriubos, 1/4 stiklinės garnyro, Kalorijos: 169 kcal, Angliavandeniai: 13 g, Baltymas: 11 g, Riebalai: 9.5 g, Sotieji riebalai: 1.5 g, Cholesterolis: 2.5 mg, Natris: 250,5 mg, Pluoštas: 3 g, Cukrus: 7.5 g