5 geriausi alyvuogių aliejus: ką aš naudoju ir myliu
Savo virtuvėje visada turiu butelį geriausio alyvuogių aliejaus, nes jis yra dažnas daugelio mano mėgstamiausių receptų ingredientas. Puiku, jei norite, kad maistas nepriliptų gaminant, be to, jis turi sodrų skonį, kuris gali suteikti gilumo bet kokiam patiekalui. Taip pat puikiai tinka maišyti naminius salotų padažus, kepti daržoves ir panardinti duoną. Netgi naudoju purkštuvą, kai noriu lengviau tepti aliejų.
Tačiau gali būti sunku rasti aukštos kokybės alyvuogių aliejaus, nes bakalėjos parduotuvėje yra tiek daug pasirinkimų. Per savo karjerą išbandžiau daugybę skirtingų prekių ženklų, ieškodamas kvapnių ir lengvai paruošiamų aliejų. Toliau pateikiami keli iš geriausių mano rastų alyvuogių aliejų, įskaitant kasdieninio maisto gaminimo galimybes ir ypatingos progos.
Mano geriausi pasirinkimai
- Kas yra mano virtuvėje: „Bertolli“ ekologiškas ypač tyras alyvuogių aliejus – 14,29 USD „Amazon“.
- Taip pat puiku: California Olive Ranch Global Blend Extra Virgin Olive Oil – 14,78 USD „Target“.
- Geriausiai gaminti: Graza „Sizzle“ ypač tyras alyvuogių aliejus – 14,99 USD „Amazon“.
- Geriausias pasipūtimas: „Brightland The Duo Extra Virgin“ alyvuogių aliejai – 79 USD „Amazon“.
Atsiliepimai apie geriausią alyvuogių aliejų
1. Kas yra mano virtuvėje: Bertolli ekologiškas aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus
Mano mėgstamiausias alyvuogių aliejus kasdieniniam gaminimui yra ši ekologiška Bertolli veislė. Jo galima įsigyti daugumoje bakalėjos parduotuvių ir, nepaisant priimtinos kainos, pastebėjau, kad jis turi sodrų, sodrų skonį ir labai mažą rūgštingumą. Jis pagamintas naudojant ekologiškų alyvuogių mišinį ir yra nerafinuotas ir šaltai ekstrahuojamas, todėl yra šiek tiek sveikesnis nei kiti aliejai, be to, jo dūmų temperatūra yra apie 400 laipsnių pagal Farenheitą, todėl puikiai tinka maisto ruošimui.
Specifikacijos:
- Tipas: Ekologiška extra virgin
- Butelio dydis (-iai): 25,36 uncijos
- Kilmės šalis: Varijuoja
Ką aš mėgstu:
- Pagrįsta kaina
- Sodraus skonio
- Sertifikuota ekologiška
- Aukštas dūmų taškas
- Perdirbtos plastikinės pakuotės
Kas man nepatinka:
Ką sako kiti:
„Bertolli Organic“ pavadino vienu geriausių „Wirecutter“, kuris tai vadina „tvirta ir nebrangia“ galimybe.
Pirkite Bertolli ekologišką aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų:
2. Taip pat puiku: California Olive Ranch Global Blend Extra Virgin Olive Oil
Jei jums labiau patinka švelnesnis alyvuogių aliejus, California Olive Ranch Global Blend skonis yra švelnus, gerai subalansuotas, kurį galima naudoti įvairiuose receptuose. Jis pagamintas iš alyvuogių mišinio, gaunamo iš viso pasaulio, ir jį rasite daugumoje bakalėjos istorijų. Šis aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus tiekiamas stikliniame butelyje, kuris yra ekologiškesnis nei plastikinis, tačiau atminkite, kad jo kalorijų kiekis yra šiek tiek didesnis nei daugelyje kitų rūšių.
Specifikacijos:
- Tipas: Ypač tyras
- Butelio dydis (-iai): 6,9, 25,4 arba 33,8 uncijos
- Kilmės šalis: Argentina, Čilė, Portugalija ir JAV
Ką aš mėgstu:
- Pagrįsta kaina
- Švelnus, subalansuotas skonis
- Geras kasdieniam naudojimui
- Supakuota stikliniame butelyje
- Plačiai galimas
Kas man nepatinka:
Ką sako kiti:
„California Olive Ranch“ turi įspūdingą 4,8 žvaigždutės įvertinimą iš daugiau nei 1500 „Amazon“ apžvalgininkų, o „Food & Wine“ ją taip pat pavadino geriausia kasdienybe.
Pirkite „California Olive Ranch Global Blend Extra Virgin“ alyvuogių aliejų:
3. Geriausiai tinka gaminti: Graza „Sizzle“ ypač tyras alyvuogių aliejus
Daugelis bakalėjos parduotuvių alyvuogių aliejų gaminami iš alyvuogių mišinio, tačiau Grazos „Sizzle“ gaminamas tik iš Ispanijoje užaugintų Picual alyvuogių. Vienos kilmės aliejus pasižymi švelniu skoniu ir aukštu dūmų tašku, todėl jis yra universalus maisto ruošimo variantas, o prekės ženklas teigia, kad jo galiojimo laikas yra ilgesnis nei kitų rūšių. Be to, „Sizzle“ yra patogiai išspaudžiamame buteliuke, kurį gaminant lengva įlašinti į mėgstamą keptuvę.
Specifikacijos:
- Tipas: Ypač tyras
- Butelio dydis (-iai): 16,9 arba 25,3 uncijos
- Kilmės šalis: Ispanija
Ką aš mėgstu:
- Švelnaus skonio kepimui
- Aukštesnis dūmų taškas
- Vienos kilmės alyvuogės
- Ilgas galiojimo laikas
- Patogus išspaudžiamas buteliukas
Kas man nepatinka:
- Ne pats stipriausias skonis
Ką sako kiti:
Graza „Sizzle“ gavo 4,7 žvaigždutės įvertinimą iš daugiau nei 1100 „Amazon“ apžvalgininkų, o „Wirecutter“ ir „The Spruce Eats“ jį pavadino vienu geriausių skonio testuose.
Pirkite Graza „Sizzle” Extra Virgin alyvuogių aliejų:
4. Geriausias pasipūtimas: „Brightland The Duo Extra Virgin“ alyvuogių aliejus
Jei ieškote įmantraus alyvuogių aliejaus, kurį galėtumėte naudoti ypatingomis progomis, „The Duo“ iš Brightland vertas švaistymo. (Tai taip pat yra puiki dovana žmonėms, kurie mėgsta gaminti!) Rinkinyje yra dviejų rūšių aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus: „Awake“ yra drąsus ir tvirtas aliejus, pagamintas iš ankstyvo derliaus Arbequina alyvuogių, o „Alive“ yra švelnesnio, žolinio skonio. kuris gaunamas iš Arbequina, Arbosana ir Koroneiki alyvuogių mišinio. Visos alyvuogės auginamos Kalifornijoje, o aliejus tiekiamas stilinguose UV dengtuose buteliukuose, kurie apsaugo jį nuo žalingos šviesos, kad pailgėtų galiojimo laikas.
Specifikacijos:
- Tipas: Ypač tyras
- Butelio dydis (-iai): 12,7 uncijos
- Kilmės šalis: JAV (Kalifornija)
Ką aš mėgstu:
- Du skonio profiliai skirtingiems tikslams
- Vienos kilmės Kalifornijos alyvuogės
- Stilinga, nuo UV spindulių apsaugota pakuotė
Kas man nepatinka:
Ką sako kiti:
Brightland „Food & Wine“ „Duo“ pripažino geriausiu.
Pirkite „Brightland The Duo Extra Virgin“ alyvuogių aliejų:
Kiti alyvuogių aliejai, kuriuos reikia apsvarstyti
Graza „Drizzle” Extra Virgin alyvuogių aliejus
Jei ieškote aštraus skonio varianto, kurį galima apšlakstyti ant gatavų patiekalų, Graza „Drizzle“ yra populiarus pasirinkimas, kurį rasite patogiuose išspaudžiamuose buteliuose. Jis pagamintas iš tos pačios rūšies alyvuogių kaip ir „Sizzle“, tačiau alyvuogės skinamos anksčiau, kad būtų drąsesnio skonio. Jis puikiai tinka salotoms, sumuštiniams ir pesto gamybai, tačiau jo skonis yra toks ryškus, kad tai nėra geriausias pasirinkimas gaminant maistą. Graza „Drizzle“ ypač tyro alyvuogių aliejaus galima įsigyti adresu Tikslas – 16,99 USD.
Partanna Extra Virgin alyvuogių aliejaus skarda
Tai dar vienas geriausias pasirinkimas kasdieniniam naudojimui, jis puikiai tinka troškinimui, skrudinimui ir kepimui. Jis pagamintas iš 100% Castelvetrano alyvuogių ir yra sviestinio skonio su pipirine apdaila. Jis tiekiamas metalinėje skardoje, kuri padeda išsaugoti šviežumą, tačiau išpilstyti nėra taip paprasta, kaip į įprastą buteliuką, todėl galite perpilti aliejų į kitą talpyklą, pavyzdžiui, purkštuvą, kad išpilstytumėte. „Partanna Extra Virgin“ alyvuogių aliejaus skardą galite įsigyti adresu „Amazon“ už 16,95 USD.
Corto TIKRAI 100% aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus
Corto TRULY yra dar vienas aliejus, pagamintas iš Kalifornijoje užaugintų alyvuogių. Jie skinami ir apdorojami maksimaliai prinokę, kad būtų tvirtas ir gaivus skonis, ir puikiai tinka panardinti duoną ar užbaigti salotas. Tačiau tai brangiau nei kiti variantai, todėl tai nėra geriausias pasirinkimas kasdieniniam maisto ruošimui. Corto TRULY 100% Extra Virgin alyvuogių aliejaus galima įsigyti adresu „Amazon“ už 25,50 USD.
Pompėjos švelnus ypač tyras alyvuogių aliejus
Jei tiesiog ieškote nebrangaus aliejaus, kurį galėtumėte naudoti savo virtuvėje, tai yra populiarus, ekonomiškas pasirinkimas. Tikėtina, kad jį rasite vietiniame prekybos centre, o aliejaus yra įvairių dydžių buteliukų, nuo 16 iki 100 uncijų ir daugiau. Jis yra švelnaus profilio, kuris puikiai tinka gaminant maistą, tačiau tai nebūtinai yra pats kvapniausias pasirinkimas. „Pompeian Smooth Extra Virgin Olive Oil“ galima įsigyti adresu „Amazon“ už 10,94 USD.
Kodėl galite manimi pasitikėti
Aš esu Gina, „Skinnytaste“ autorė ir receptų kūrėja. Man patinka kurti maistingus patiekalus, turinčius daug skonio, o alyvuogių aliejus yra pagrindinis daugelio mano receptų ingredientas. Tai toks universalus ingredientas, kurį dažnai naudoju, kad maistas nepriliptų prie keptuvės, taip pat suteikčiau patiekalui skonio.
Kadangi gaminu jį taip dažnai, išbandžiau daugybę skirtingų prekių ženklų ir pasinaudojau savo patirtimi, kad sudaryčiau šį geriausių alyvuogių aliejų sąrašą. Taip pat atsižvelgiau į vartotojų atsiliepimus, rinkdamasis aliejų, taip pat į skonio testus, kuriuos atliko patikimi maisto leidiniai.
Viskas, ką reikia žinoti prieš perkant alyvuogių aliejų
Į ką atkreipti dėmesį prieš perkant alyvuogių aliejų
Galima rinktis iš daugybės alyvuogių aliejų, todėl norėdami susiaurinti pasirinkimą, atkreipkite dėmesį į tai:
Tipas: Galite nusipirkti keletą skirtingų rūšių, tačiau populiariausia yra extra virgin, nes ji turi aukščiausius aromato ir skonio standartus. Aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejuje taip pat yra daugiausiai antioksidantų ir sveikųjų riebalų. Jei norite, taip pat galite rasti ekologiškų variantų.
Skonis: Alyvuogių aliejus gali būti skirtingo skonio, priklausomai nuo naudojamų alyvuogių. Galite rasti aliejaus, kuris yra švelnesnis ir subtilus, todėl jis yra universalus gaminant maistą, tačiau yra ir rūšių, kurių skonis yra tvirtesnis panardinant duoną ar ruošiant salotų padažą.
Derliaus nuėmimo data: Norėdami gauti šviežiausio aliejaus, pažiūrėkite, ar ant butelio yra derliaus nuėmimo data. Tai rodo, kada alyvuogės buvo nuskintos ir apdorotos. Aliejai, kurių derliaus nuėmimo data naujesnė, bus šviežesni ir jų galiojimo laikas ilgesnis.
Ar alyvuogių aliejus jums tinka?
Kepimas naudojant aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų turi keletą naudos sveikatai. Sudedamosios dalys turi daug antioksidantų ir turi priešuždegiminių savybių, taip pat yra geras mononesočiųjų riebalų šaltinis, kuris gali būti naudingas mažinant MTL cholesterolio kiekį.
Tačiau atminkite, kad jis yra labai kaloringas, todėl jį reikia vartoti saikingai. Man patinka naudoti purkštuvą, kad gaminant maistą nenaudočiau per daug.
Kas yra alyvuogių aliejaus dūmų taškas?
Aliejaus dūmų taškas yra temperatūra, kurioje jis pradeda degti, o tai gaminant gali sukelti nemalonų skonį. Daugumos aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus dūmų temperatūra yra apie 400 laipsnių pagal Farenheitą, tačiau tai gali skirtis priklausomai nuo produkto grynumo.
Kokie yra alyvuogių aliejaus pranašumai?
Naudojant kaip subalansuotos mitybos dalį, alyvuogių aliejus gali turėti daug naudos sveikatai. Tyrimai susiejo ingredientą su sumažėjusiu uždegimu organizme, mažesne širdies ligų rizika ir net apsauga nuo vėžio. Kai naudojamas kaip alternatyva sviestui ar kitiems ingredientams, kuriuose yra daug sočiųjų riebalų, jis taip pat buvo susijęs su mažesniu MTL cholesterolio kiekiu ir sumažėjusiu kraujospūdžiu.
Kuo skiriasi avokadų aliejus ir alyvuogių aliejus?
Avokadų aliejus yra dar vienas populiarus kepimo aliejus. Maistingumo požiūriu jis labai panašus į alyvuogių aliejų, turintis sveikųjų riebalų ir antioksidantų, tačiau avokadų aliejus yra neutralaus skonio, todėl geras pasirinkimas, jei jums nepatinka skonis. Avokadų aliejus taip pat turi aukštesnį dūmų tašką apie 520 laipsnių, todėl jis geriau tinka kepimui aukštoje temperatūroje.
Geriausi alyvuogių aliejaus receptai
Alyvuogių aliejus yra labai universalus ingredientas, jis naudojamas įvairiems patiekalams – nuo traškių orkaitėje skrudintų bulvyčių iki braškių ir gorgonzolos salotų. Štai keletas mano mėgstamiausių receptų, kuriuos gaminu su juo, ir visi jie atskleidžia tvirtą skonį:
Kainos buvo tikslios paskelbimo metu.